STK - Svaz Totálních Kokotů :)
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
STK - Svaz Totálních Kokotů :)
Byl jsem na STK se svou Nubirou. Chlapík koukne, a že je to "úplně bílý". Nojo, každej má jinou představu o tom, co je to oranžová barva blinkrů. Tak to tak beru a vyměním zadní žárovky blinkrů - jasně mi řekl, že jsou málo oranžový ty zadní!
Přijedu podruhé a druhej technik, že jsou málo oranžový přední blinkry Samozřejmě jsem na ně koukal, ale mně přišly OK.
Střílet to je málo
Mimochodem - jak vyměnit žárovku blinkru vepředu na straně volantu? Rukou se tam nedostanu. Odmontovat ŘJ (nebo co to je za černou skříňku)?
PS: jinak klasická závada Nubiry, ruční brzda. Ach jo, kdo mohl vymyslet takovou blbost, jako mít tam kotouče i bubny, grrr.
Přijedu podruhé a druhej technik, že jsou málo oranžový přední blinkry Samozřejmě jsem na ně koukal, ale mně přišly OK.
Střílet to je málo
Mimochodem - jak vyměnit žárovku blinkru vepředu na straně volantu? Rukou se tam nedostanu. Odmontovat ŘJ (nebo co to je za černou skříňku)?
PS: jinak klasická závada Nubiry, ruční brzda. Ach jo, kdo mohl vymyslet takovou blbost, jako mít tam kotouče i bubny, grrr.
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
- Reklama
No já když jsem byl na STK mi jen doporučili u blinkrů vyměnit žárovky, že jsou olezlé a taky byly, ale prošel jsem OK, jde asi o přístup (samo jsem žárovky koupil a vyměnil) No a k těm "bubnokotoučům" to je Oplovina mrkni se tady na forum Nubi a najdeš tam vše o zadních brzdách, nastavení na co dát bacha a co s tím.... Držím palce. On totž ten systém má jeden nemilý problém, ty pakny jsou hluboko v bubnu a jsou asi o 1cm užší než buben. Ten na místě co se nešoupe orezne a nejde to stáhnout... Jediná pomoc je buď pravidelně kotouče sundavat a čistit od rezu, nebo u soustružníka malinko slíznout (moje řešení)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ty brzdy jsou fakt zlo. Nejhorší je, že jsem to nechával opravovat už před minulou STK a teď tam přijedu a jedno kolo na ručku nebrzdí zase vůbec. Tak jsem to dal technikovi... říkal, že to bylo zarezlý a že to rozhýbal, ale na STK to stejně zase nebrzdilo. K tomu navíc zadní kola brzdí každý jinak, dost to tam skákalo, nějakých 27-33 % rozdíl.
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
no to je osud.
zadni brzdy jsou problem.chtej kazdych 15 tisic rozebrat ocistit.pripadne kazdy rok.a casto tam zarezne lanovod.
to ze houpou se taky stava ale rozdil tam nebyva-pokud jsou dobre kotouce rozhybane desticky a posuvy.valecky jsou vetsinou v pohode.
zadni brzdy jsou problem.chtej kazdych 15 tisic rozebrat ocistit.pripadne kazdy rok.a casto tam zarezne lanovod.
to ze houpou se taky stava ale rozdil tam nebyva-pokud jsou dobre kotouce rozhybane desticky a posuvy.valecky jsou vetsinou v pohode.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
zeptam se jao ondoň: o čem se tu bavíte ? Ono to má vzadu kotouče ai bubny najednou či co ???? Muj krám to má taky tak ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Jo Krtku, máme vzadu kotouče a na ručku je tam takovej malej buben s jedním obložením ve tvaru podkovy.... Maj to ale jen Nubiry 2.0 a Leganzy, nevím jestli i Epicy.... Je to pozůstatek z Oplu.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Jo, něco podobnýho bylo i na Nataše. Tam sice byly vzadu bubny, ale ruční měla svůj buben na kardance. Byla to docela pakárna, když jsem za ní v nouzi vzal, utrhl se mi motor ze silentbloků. Nebo se to v tom nějak přesypalo a já se musel rozjíždět na zpátečku. Nejdřív trošku cuknout dozadu a pak rychle za 1. Ty vyděšený obličeje za mnou, to byla opravdu prča.
Pro ty, kdo neví co nebo kdo to byla Nataša, bylo ta Volha 3.
Pro ty, kdo neví co nebo kdo to byla Nataša, bylo ta Volha 3.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016