Problém s topením

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

milda.igi
Kontaktovat uživatele:

Problém s topením

Příspěvek od milda.igi »

Zdravím. Tak jsme jeden problém vyřešili a blíží se zima, takže budu muset vyřešit problém další a to:
přestalo mi jít topení- spíš teplý vzduch a to i po zahřátí motoru. Nevíte co s tím?
Díky za návrhy :idea:
Daewoo Nexia 1.5 Hatchback
Barva: Žlutá, r.v. 1998
Reklama

milda.igi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milda.igi »

Tak to je docela možné, protože jsem demontovával palubovku, protože jsaem měnil osvětlení. Zkusím to. Díky za radu.
Dám vědět
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

A co podtlakove hadicky??? Uz to tu bolo hodne krat a zvacsa to bolo vypadnutou (deravou) hadickou k podtlaku co ovlada klapku kurenia, resp. hadicka co privadza hlavny podtlak k tomu otocnemu volicu.
milda.igi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milda.igi »

No tak jsem na to koukal a nepřipadá mi, že by to lanko nějak nefungovalo. Kde je ta klapka, abych se mohl podívat, jestli se otevírá, protože než jsem měnil to podsvícení vše fungovalo. Nemůže to bý někde v elektrice?
milda.igi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milda.igi »

Tak jsem zjisti, že to bylo tím, že mi odešla vodní pumpa, která mi zničila těsnění pod hlavou, udělala díru do hlavy a po---- celé auto. Oprava vyšla na 5.000,- Takže první znamení, že nejde horký vzduch, ale jen vlažný může být to, že Vám třeba odešla pempa, což má za následek přehřívání motoru... :cry:
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

ano...

mistamy lopatky na pumpach chybajuu..
(a preto treba kvapalinu pravidelne menit, lebo inac to vyziriea hlinnik /hlavu, ucpava chladice a pod)

co som sa stratol s "nekuriacimi Nexiami" ..vzdy stacilo doliat vodu do chladica..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
milda.igi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milda.igi »

Tak to byla voda- konkrétně pumpa. Odešla- z toho i těsnění pod hlavou a aby se to nepletlo, tak mi prdla i hlava :)
Už je to hotové ale za bůra.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Teraz ked je najväcsia zima tak nefunguje mi topenie :twisted: este pred mesiacom mi islo.....z vetrakov mi ide len vlazny vzduch....lanko tam je zalozene spravne, pozeral som a aj ked otocim na zimny vzduch tak to prepne na uplne zimny vzduch a ked prepnem na teply tak ide len vlazny vzduch :cry: este pred mesiacom to topilo ako dive......neviete kde je problem? vody v nadrzke mam dost,lanko je zapojene v tom ovladani dobre,len nie a nie aby isiel horuci vzduch...a vodna pumpa pochybujem aby to robila znicoho nic tak zrazu...alebo zeby?ako zistim kedy je zla vodna pumpa??alebo napiste ako funguje kurenie s kadial si to taha ten horuci vzduch...mozno niekde najdem neaku zradu
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

A jakou teplotu ti ukazuje teploměr? Pokud nevyleze odspodu budíku, typl bych termostat. Jestli ukazuje normálně do půlky budíku a jde pořád vlažný vzduch, tak ty slavné hadičky s podtlakem nebo přivřený ventil topení (zanesené tělěso).
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

vasekpetr1 píše:A jakou teplotu ti ukazuje teploměr? Pokud nevyleze odspodu budíku, typl bych termostat. Jestli ukazuje normálně do půlky budíku a jde pořád vlažný vzduch, tak ty slavné hadičky s podtlakem nebo přivřený ventil topení (zanesené tělěso).
no rucicka mi teplotu ukaze presne v polke budika a vzdy ide vlazny vzduch....tie podtlakove hadicky maju nieco s tym spolocne?? si myslim ze nie pretoze tie ovladaju len smer prudenia vzduchu nic ine asi....a mozno mam privrety ventil ako si napisal alebo zaneseny...kde to najdem???ze skusim pozriez a vycistit
vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 »

No mně se ručka teploměru za jízdy nezvedla od spodu stupnice, takže dnes výměna termostatu a už je teploučko jak v pokojíčku. S tím ventilem ti neporadím, asi bude někde u nohou spolujezdce, zkus jít po trubkách od vodní pumpy - ta slabší. Ale třeba ti poradí někdo, kdo to už dělal.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Nexia žádný ventil na topení nemá! Je tam radiátorek,něco jako malý chladič a do toho vedou dvě hadice. Jedna dovnitř,druhá ven a celé se to ovládá klapkami. Nejspíš máš ten radiátor ucpanej.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Vyriesene....tak som dal na JRDovu radu...ze malo vody....aj ked som mal vody dost az po znacku MAX i tak som sa nasral a kupil nemrznucu zmes Sheron G48 a malial do nadrzky 2 deci....po paru km jazdy to zacalo topit ako dive :lol: :lol: az na nevydrzanie jupiiii.....ako keby nieco povolilo v potrubi alebo radiatoru topenia,nechapem tomu ale hlavna vec ze to ide teraz v zime :D :D
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“