nubira 2 1.6 16V 2002 LPG LOVATO znášanlivosť RJ
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no PEHA je zastancom LPG..
aaaaaaaale ja mozem len z paxe potvrdit skusenost..
ze kazdy co za mnou dosiel so zahadnym sa spravanim chodu motora, mal LPG
a elektroinstalacia zapojena sposobom, ...no ked som mal 10 rokov, tak som tak zapajal draty
kedze mash nubiru co ma 2 lamda sondy, a tym padom standard komunikacie OBD2,
musi byt aj riadiaca jednotka pre LPG zodpovedajuca tomu to standardu...
a ak sa nemylim, tak z "povodnych cidiel riadenia motoru" si berie signal aj riadiacka pre LPG.
(lamdy, otacky motoru, prip. otacky vacky)
cize zle zapojenie elektroniky pre LPG, moze porusit elektroniku pre BENZIN,
a nepriaznivo ovplyvnit chod motoru...
ide o to ci mash BRC alebo LOVATO, alebo co vlastne...
EDITED:
este ma tak napadaaaaaa, ze nubira ma cidlo na snimanie otacok, aj na vackove hriadele..
..nebude nahodou vadne iba to ..
aaaaaaaale ja mozem len z paxe potvrdit skusenost..
ze kazdy co za mnou dosiel so zahadnym sa spravanim chodu motora, mal LPG
a elektroinstalacia zapojena sposobom, ...no ked som mal 10 rokov, tak som tak zapajal draty
kedze mash nubiru co ma 2 lamda sondy, a tym padom standard komunikacie OBD2,
musi byt aj riadiaca jednotka pre LPG zodpovedajuca tomu to standardu...
a ak sa nemylim, tak z "povodnych cidiel riadenia motoru" si berie signal aj riadiacka pre LPG.
(lamdy, otacky motoru, prip. otacky vacky)
cize zle zapojenie elektroniky pre LPG, moze porusit elektroniku pre BENZIN,
a nepriaznivo ovplyvnit chod motoru...
ide o to ci mash BRC alebo LOVATO, alebo co vlastne...
EDITED:
este ma tak napadaaaaaa, ze nubira ma cidlo na snimanie otacok, aj na vackove hriadele..
..nebude nahodou vadne iba to ..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
Re: nubira 2 1.6 16V 2002 LPG LOVATO znášanlivosť RJ
tiež mám podobný problém: nubira 1,6 16V 1998 combi Lovato, auto na LPG v pohode, žiaden problém, ale ked štartujem alebo idem na benzín motor skapíňa ako keby išiel na 2-3 valce ked pridám plyn tak sa dusí, otáčky nejdú hore a z výfuku ide benzín,auto skáče ako keby bol prechlastaný... vymenil som sviečky,zap. káble, filtre a nič. Ale ked odpojím baterku a znovu zapojím tak auto na benzín ide ako nové, otáčky nekolíšu, tichý a rovnomerný chod motora, ked sa prepnem na plyn apotom naspať na benzín znovu na benzín problémy......
-
- Kontaktovat uživatele:
To vyzerá na to že Ti tam idú obydve média no a problém môže byť taký že pokud máš vstreky odpojené relátkom tak je zlé a pokud vstreky odpojuje viola tedy RJ plynu tak problém môže byť tam aj keď to tak čítam je skôr problém v benzinovom čerpadle lebo keď že odpojíš baterku to je ako by reset a vymazanie chyby ktorá sa však neodstranila ale vzniká znova no taká rada skús vymeniť palivový filter
-
- Kontaktovat uživatele:
No je jasné že chyba je asi len v benzínu lebo pokud to na LPG šlape tak elektrika je OK takže typujem problém v riadiacej jednotke lebo nič iného tam nie je no takže asi budeš musieť na diagnostiku Je to takto sviečky,kabely,cievky,krokový motorček a klapka tam by sa chyba prejavovala aj na plyne,čiže chyba asi bude len v tom čo s tým nesúvisí a to je benzinová jednotka ale to je len typ no nič iného ma nenapadá ale diagnostika Ti preverý aj čerpadlo lebo asi len tie dve veci Ti robia problém
RJ benzín
tiež to tipujem na RJ-benzín, ešte niečo na upresnenie možno to pomôže pri vašej diagnostike:ked naštartujem a motor sa trápi až skapína, otáčky motora sú nerovnomerné, po zohriatí na určitú teplotu- otáčky sa samovoľne zvýšia na 1400 a pomaly klesajú až na voľnobeh-850 ot/min - chod motora je už v poriadku:rovnomerný,tichý bezproblémový-asi RJ už berie signál s lambda sondy si myslím.
Pred mesiacom som bol v servise, ktorý bol vaľakedy autorizovaný na Daewoo a tam my chlapi povedali, že nie som prvý ani posledný čo má tieto problémy s Nubi po prerábke na LPG.
To peha: dakujem za odpovede, pôjdem na diagnostiku a uvidím čo vyhodí....
Pred mesiacom som bol v servise, ktorý bol vaľakedy autorizovaný na Daewoo a tam my chlapi povedali, že nie som prvý ani posledný čo má tieto problémy s Nubi po prerábke na LPG.
To peha: dakujem za odpovede, pôjdem na diagnostiku a uvidím čo vyhodí....
Tiež mám 1,6 s lpg Lovato r.v. 97 a na lpg mi to šlapalo v pohode a na benzín na akokeby na 3 valce a nechelo sa mu ísť do otáčok... dal som ultrazvukom vyčistiť vstrekovače benzínu a bolo o dosť lepšie, ale ešte to trhalo pri akcelerácii...
a kedže som v garáži mal odložený snímač otáčok motora, ktorý som kúpil v zime keď mi nechcelo auto vôbec ísť a nakoniec som vtedy len vyčistil konektor na tom snímači, tak som ho tam len tak na skúšku vymenil a na moje prekvapenie benzín šlape tak ako má... a to tam mám benzínové čerpadlo z Felicie 1,3 MPi...
takže výsledok... vadný snímač otáčok motora na kľuke...
a kedže som v garáži mal odložený snímač otáčok motora, ktorý som kúpil v zime keď mi nechcelo auto vôbec ísť a nakoniec som vtedy len vyčistil konektor na tom snímači, tak som ho tam len tak na skúšku vymenil a na moje prekvapenie benzín šlape tak ako má... a to tam mám benzínové čerpadlo z Felicie 1,3 MPi...
takže výsledok... vadný snímač otáčok motora na kľuke...
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
Re: nubira 2 1.6 16V 2002 LPG LOVATO znášanlivosť RJ
ja mam ten isty problem ako pisal david1.po startovani padaju otacky na benzine,kolisu a trha motorom.casom sa napravi a uz drzi vsetko na benzine.menil som zap.kable,sviecky,vycistil klapku,sanie,vahu,krokovy,filtre vsetky,a vzdy to iste....obcas startuje krasne a drzi.ale obcas uplne naopak.