Problém s centrálem v mém matizu
Moderátor: Blue Lanos
Problém s centrálem v mém matizu
Čau kluci,mám problém s centrálem a sice ten,že když odmikám,tak špatně vyskakuje ten čudlík co je vevnitř na dveřích ,dělají to jen dveře u předního spolujezdce,už jsem to zkoušel zezhora promazat vedečkem,ale moc to nepomohlo ,nevíte někdo co s tím?
Zlatý Matízek SE,r.v.99,ofuky oken,kouřové blinkry,kšilt a palubka v laku,výfuk ulter sport,Al.kola ALESSIO a dálší cipárny
- Reklama
-
U mna sa to paradoxne prejavovalo naopak - v lete mi obcas nevyskocil, ale v zime to bolo vzdy OK. Pozeral som, ci nieco nedrhne, premazal, furt to iste. Dvere spolujazdca. Potom som jedneho dna vypchaval dvere proti hluku, a ked som to zmontoval spet, cudlik odvtedy chodil OK. Jedine, co ma napadlo je to, ze sa cudlik mierne opieral o vnutorny tapacir-plast. Na cudliku ale nebolo vidno "odreniny". Ked som dal pod tapacir-plast odhlucnovaciu penu, trochu sa mi rozsirili dvere a tapacir-plast uz nedoliehal na dvere tak dokonale (tu penu som vlastne mierne tapacirom stlacil, ked som ho montoval spet). Takze zrejme vznikla trochu vecsia vola na ten cudlik a uz to chodilo OK.
Podla mna treba skusit tapacir zhodit, ako pojde cudlik bez neho, a hned sa (uvidi)
Podla mna treba skusit tapacir zhodit, ako pojde cudlik bez neho, a hned sa (uvidi)
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Takže dnes jsem vše rozebral ,promazal ,složil a pak jsem ze sebe pustil pár sprostých slov ,protože to stále blbne .Asi bude nějaký slabší ten motorek, jak říká Robert.Nevíte kde by se to dalo sehnat levně?
Zlatý Matízek SE,r.v.99,ofuky oken,kouřové blinkry,kšilt a palubka v laku,výfuk ulter sport,Al.kola ALESSIO a dálší cipárny
Zkus mrknout třeba sem www.9000.cz
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
To mě nenapadlo,spíš by mě zajímalo,jestli se to celé dá přehodit do zadních dveří které jsou v pohodě a z těch zadních to použít v předu,přece jen zadní dveře používám minimálně,šlo by to?
Na matizu jsem to neviděl ve dveřích ale většinou jsou dvě táhla jedno na zámek a jedno na čudlík pokud to normálně zamyká a odemyká a je to jen čudlem tak je motorek ok pokud to jde mizerně tak vycvakni táhlo na čudlík a pokud to odemyká tak ti drhne táhlo k čudlíku nebo samotnej čudlík pokud jsi to někde neopřel aby se táhlo ohnulo ,taky mohlo chytit zrzinu, u některejch aut to rezne a nebo pokud jsi třeba dával repro nebo jinak manipuloval s tapecem tak je třeba mrknout kde se ti to ošoupává a kdyžtak to probrat aby tam bylo volno. Motorky povětšinu jsou univerzál na celém autě ale to bych nedělal pokud je motorek špatnej tak ti to jednou nemusí zamčít a je Matiz fuč.
Další závada , která se opakuje u většího počtu Matizů.... , hned po té s únikem chladící kapaliny pod sáním , která mě taky postihla a díky fóru jsem ji velmi rychle opravil .
Centrál mi blbne taky , teda blbne už znova , asi před dvěma roky jsem to vyřešil promazáním uložení táhel v zámku , asi to bude většina případů - jde o mechanizmus aretace zámku , ten čudlík může lehce škrtat o plast , ale nemá s tím nic společného , nemá cenu ho mazat , je potřeba sundat polstr a promazat zevnitř mechanizmus západky zámku . Čeká mě to znova , protože už to zase blbne , asi se to zaprášilo , a teď to jde ztuha ..... Jsou to dveře u spolujezdce a když zamknu a odemknu centrálem párkrát zasebou , tak se to rozběhá ( na chvilku) ..... , jen nevím , jak to odstranit navždy... , jak píšu, i po promazání ( důkladném ) to za dva roky bude zase ...
Centrál mi blbne taky , teda blbne už znova , asi před dvěma roky jsem to vyřešil promazáním uložení táhel v zámku , asi to bude většina případů - jde o mechanizmus aretace zámku , ten čudlík může lehce škrtat o plast , ale nemá s tím nic společného , nemá cenu ho mazat , je potřeba sundat polstr a promazat zevnitř mechanizmus západky zámku . Čeká mě to znova , protože už to zase blbne , asi se to zaprášilo , a teď to jde ztuha ..... Jsou to dveře u spolujezdce a když zamknu a odemknu centrálem párkrát zasebou , tak se to rozběhá ( na chvilku) ..... , jen nevím , jak to odstranit navždy... , jak píšu, i po promazání ( důkladném ) to za dva roky bude zase ...
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Tak včera šel tapec opět dolu a proběhla dukladna kontrola. Nikde nic nedře,ale jak radili kluci několikrát za sebou jsem to uplně prolil WeDEČKEM ,pak nasledovalo asi milionkrat odemknout a zamknout a zatím to neblbne .Že to dělají ale ve většině případu dveře od spolujezdce,asi nějaká zrada .Pokud to vydrží aspon rok bez poruchy,tak jsem v klídku .