Výkon motora
Moderátor: Blue Lanos
Výkon motora
Aj ja mám podobný problém. zdá sa mi že motor prestal nejako ťahať. Zdá sa mi ako kedy stratil výkon. vymenil som sviečky, sviečkové káble, vzduchový filter. Palivový má asi 8 mesiacov. Keď som menil staré sviečky, tak boli čierne. Nie pekne vypálené do tehlova. myslím, že sa mi zdvihla aj spotreba. Premýšľal som či to nebude vedná lambda sonda. Ale na pristrojovke mi neukazuje motor žiadnu poruchu. Vôbec neviem už čo by to mohlo byť. Nemáte nejaký Typ?
- Reklama
a proč jsi měl tu bohatou směs ??dzanoka píše:neviem či sa ti lambda ukáže na prístrojovke. nemusí byť uplne odrovnaná. Keď ma napojili na emisnej tak lambda bola v poriadku a aj tak mi vykazovalo presytenú zmes a zlé spalovanie a na prístrojovke nebolo nič
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
A čo bolo príčinou tej bohatej zmesi? Aj si mal väčšiu spotrebu?conpet píše:a proč jsi měl tu bohatou směs ??dzanoka píše:neviem či sa ti lambda ukáže na prístrojovke. nemusí byť uplne odrovnaná. Keď ma napojili na emisnej tak lambda bola v poriadku a aj tak mi vykazovalo presytenú zmes a zlé spalovanie a na prístrojovke nebolo nič
Neviem prečo bola bohatšia zmes ale berie si 10 litrov v meste čo je na 16V v norme. Niekedy mi to aj divne spaluje a semtam začmudí ale inak v pohode. olej nežerie voda čistá tak neviem. bude tam niečo z elektro. alebo klapka lebo mi dvíha otáčky ale to už som vedla. Chcel som len že lambdu som mal v poriadku aj všetko ostatné len tá zmes a spalovanie a na to mi zatial nikde nedali odpoved.
Mam kusok podobny problem, ale uz pekne dlho. Dnes som si bol potvrdit ze je to furt o tom istom.
Vyblikana chyba 45 - cize prilis bohata zmes. Pritom tato chyba sa zapise ked idem ustalenou rychlostou po dialnici bez pohybu plynovym pedalom.
Ledky na lpg jednotke svietia oranzovo alebo zeleno alebo oranzovo a zeleno zaroven. To by malo znamenat chudobnu zmes. Ale benzinova RJ tvrdi ze ma bohatu. Bohatej by napovedalo aj to, ze obcas nie a nieklesnut otacky na volnobehu pod 2t/min na lpg ale po prepnuti na benzin idu okamzite na cca 800.
Sanie mam v poriadku, neporusene, gumene kolena na odvetranie motoru tiez ok, mam tam plnohodnotny mixer. Klapku a krokovy motorcek som vycistil, aj ked ten motorcek sa velmi cistit ani nedal, ale aspon uz zasuva kuzel do cisteho hliniku a nie do blata.
Ked som bol naposledy na diagnostike lpg jednotky tak lambda a atuatorcek regulovalo zmes. Akurat vacsinu casu bola lambda v bohatej oblasti, aj ked atuatorcek chodil rovnakou rychlostou oboma smermi.
Ja uz proste netusim co s tym je. Auto sice chodi ale pri akceleracii ho vzdy pochvili pridusi, takze taha kus menej. Okrem toho zerie cca 30% viac litrov lpg nez je tabulkova hodnota pre benzin. Spotreba by ma az tak netrapila ale to ze sa mi rozsvieti check a ze nedokazem prejst emisnu ma uz hneva. A to ani na benzin ani s lpg. Pritom lambda je ok, aspon podla lpg rj.
Vyblikana chyba 45 - cize prilis bohata zmes. Pritom tato chyba sa zapise ked idem ustalenou rychlostou po dialnici bez pohybu plynovym pedalom.
Ledky na lpg jednotke svietia oranzovo alebo zeleno alebo oranzovo a zeleno zaroven. To by malo znamenat chudobnu zmes. Ale benzinova RJ tvrdi ze ma bohatu. Bohatej by napovedalo aj to, ze obcas nie a nieklesnut otacky na volnobehu pod 2t/min na lpg ale po prepnuti na benzin idu okamzite na cca 800.
Sanie mam v poriadku, neporusene, gumene kolena na odvetranie motoru tiez ok, mam tam plnohodnotny mixer. Klapku a krokovy motorcek som vycistil, aj ked ten motorcek sa velmi cistit ani nedal, ale aspon uz zasuva kuzel do cisteho hliniku a nie do blata.
Ked som bol naposledy na diagnostike lpg jednotky tak lambda a atuatorcek regulovalo zmes. Akurat vacsinu casu bola lambda v bohatej oblasti, aj ked atuatorcek chodil rovnakou rychlostou oboma smermi.
Ja uz proste netusim co s tym je. Auto sice chodi ale pri akceleracii ho vzdy pochvili pridusi, takze taha kus menej. Okrem toho zerie cca 30% viac litrov lpg nez je tabulkova hodnota pre benzin. Spotreba by ma az tak netrapila ale to ze sa mi rozsvieti check a ze nedokazem prejst emisnu ma uz hneva. A to ani na benzin ani s lpg. Pritom lambda je ok, aspon podla lpg rj.
espero
...to dzanoka přelít motor olejem je to nejhorší co mu můžeš udělat, následky zapečené kroužky - ztráta výkonu - následně rozlámání kroužků ( nemohou se volně pohybovat v drážce pístu a místa mají tak akorát - technici prominou - budu tedy psát 3desetiny mm a méně pro vůli a představu...do nexie jsem nikdy nedostal 3,8 litru oleje - necelé 3litry a jsem 2 mm pod horní rysku měrky...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
espero
...tak se musím opravit s vůlí v drážkách pístu pro kroužek je 0,060 - 0,092mm pro první a pro druhý 0,050 - 0,082mm pro druhý...tedy hodně těsno a když to přelijete a vlítne tam olej sáním, tak je vystaráno...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico