Spojka

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Ty kokso,

tak tie fotky potom urcite sprav ! :) No ale hlavne ze uz je to chodive, a ze to bolo spojkou, co zas nebolo az tak drahe...
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Reklama

keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

no jasne. hlavne že už ide.... len mohol trochen počkať s tou spojkou nie takto týden pred dovolenko.. ale čo už...
Matiz I 0.8 r.v. 98 moje od 05 teraz 157000 km
Happy

Příspěvek od Happy »

keegan.sk píše:TAKŽE HOTOVO. lamela, ložisko, prítlačný tanier 3500 Sk + lanko spojky 450,- Sk a práca 2000,- Sk. Lamela bola už dobre zodratá ale dôvod prečo som nevedel radiť bol prítlačný tanier. Stred bol zlomený na 3 časti. Mechanik povedal že sa s takým ešte nikdy nestretol. Cez výkend budem meniť ešte lanko ručnej brzdy tak nafotím jednotlivé časti starej spojky. Tento mesiac ma Matízek stál cca 10 litrov. to rátam aj opravu altíka a nové doklady ktoré sa mi podarilo minulý týždeň stratiť .. keď sa darí tak sa darí :lol:
Ahoj,s tím se nedá nic dělat,když se to sere,tak se to sere.Snad už to bude dobrý.Mně se to pravidelně stává před vánocema.Vždycky se něco pokazí,buď odejde lednička,nebo televize,nebo něco jinýho.Na to si člověk musí zvyknout...... :lol:
Hezký den.Happy
Telekom [Bot]

Příspěvek od Telekom [Bot] »

keegan.sk píše:Lamela bola už dobre zodratá ale dôvod prečo som nevedel radiť bol prítlačný tanier.
Kolik máš najeto?
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

no málo nie :D cez 160 tkm
Telekom [Bot]

Příspěvek od Telekom [Bot] »

tak to mám ještě 35 kkm čas :) .
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

no prajem ti toho viac... inak teraz je poznať koľko robí ak je spojka v poriadku.. ja som už so starou nedokázal pri rozbehu aby sa mi prešmykovali predné kolá.. teraz s novou spojkou som to skúšal a pískali mi asi 4 sekundy...
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

aahoj... takže nafotil som tú spojku čo ma potrápila len už neviem ako sa to dáva do albumu do frasa..
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

... takže napokon sa mi to predsa podarilo... v albe v sekcii, spojka prevodovka si môžete teda pozrieť ako tá spojka dopadla... myslím že ten výtlačný tanier naozaj stojí za to...
Mikeš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikeš »

Fíííha,tak ten přítlačák,to je fakt masakr :shock: ....
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Husteeee ! :shock:
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
alvin
Kontaktovat uživatele:

Re: Spojka

Příspěvek od alvin »

Chlapci,vďaka Vám všetkým. Mne došiel nedávno matízek zo servisky po 60 000 km a zas sa objavil staronový problém,po zahriatí motora sa ťažko radila 1. a spiatočka. ke´d som porovnal výšku pedálov,spojkový bol o poznanie nižšie ako brzdový. tak som trohu dotiahuol tu nastavovaciu maticu,ale zas zaberala pojka na môj vkus privysoko,navyše pri jazde do kopca trochu posmrdkávala: Ako píše pan Bujaňski v príručke,ako to treba kontrolovať,v tom som dal na neho,že som skúšal bod záberu so zatiahnutou ručnou brzdou,ale merať cólštokom som to nemeral,ale prečítal som si podrobne Vaše rady tu,dorovnal som to za tepla presne s brzdovým pedálom,a už zaberá pekne,rychlosti sa radia ľahučko,ako na GETZe a nič neposmrdkáva. :D :D :D :D
spojka 1.JPG
spojka 1.JPG (40.76 KiB) Zobrazeno 2754 x
spojka.JPG
spojka.JPG (48.07 KiB) Zobrazeno 2757 x
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Modry-Dábel

Příspěvek od Modry-Dábel »

Nazdar chalani píšem vám lebo mám problém ˇuž z mojim krásnym zachovalym modrým Matizkom ročník 98 - 0,8 benzín :? :? .
No problem spočiva v tom ohladom témy "Spojka" mam problem že mi ako tu kolegovi "Happy" sice nevydava žadne zvuky ale začala zaberat pri skoro pustenom pedale takže !!pri vrchu!! a (pedal je strašne mäký!!!!) :? :? .Zase pri studenom motore zabera na spodku a strašne tuho no a pri skoro pustenom pedale 3-4x škubňe (trhne).Dalšie čo som ešte nezistil je že koli čomu ked je v aute viac ako 2 osoby tak mi LEN na 2 prevodovom stupni dlho klže 3-4 sekundy až kým zaberie naplno zaujimave je na tom to, ŽE NESMRDÍ typický smrad spojky a pri vyších stupnoch 3,4,5 je tuha.A ešte aby som nezabudol pedal mi trochu padol už niesu v rovine z ostatnými ako by mali byt a citim jemné vybrácie na nom ktoré pred tým neboli :? . Dúfam že to nebude niečo hrozne ale tušim že to spojka už ma zasebou a treba ju vymenit.Čakám na vaše odpovede a dakujem vopred :)

PS:Možno si myslite po tomto prispevku že som nejaký neznalec :) No priznam sa som ako tak ešte nový šofér a už pomerne dlhšie jazdim na zabehanom zdedenom rodinom aute ktore už vlasnim :) a som zatial spokojny :D sice no toto hore uvedene sa mi nepači :?
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Ja by som to skúsil trošku doštelovať s tou maticou,ale ZA TEPLA. pre uľahčenie prístupu ja vybehnem niekde na prázdnejšom parkovisku ľavými kolesami na obrubník,aby bola ľavá časť vyššie,potom sa tam ľahšie dostanem a premazať pomocou WD40 ten vypínací mechanizmus dole aj samotný závit na tom štelovacom šróbe,aby šiel ľahšie otáčať
Naposledy upravil(a) alvin dne úte črc 14, 2009 18:03, celkem upraveno 1 x.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

P.S.,ale to sa ťažko takto radí cez písmenka,ak si z BA,tam sú dvaja machri,čo aj sem píšu JRD a Rado77,popr.že by si sa s niekym dohodol,aby Ti on dal znalecký posudok
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“