poopisane to tu uz bolo...a aj fotky tu suuuu...
takze rysku na kluke na 0 ..

a v rozdelovaci zase zubky magnetu oproti sebe..
http://195.168.25.155/dohc/rozdelovac/dscn5631.jpg
a napisem to aj 102hy krat...az by trebalo...

Moderátoři: Blue Lanos, Admins
no palikx ja som nastavavil na 0 prvy piest bol v HU mal kompresiu...potom som zalozil rozdelovac a nechal som to tak....auto som odtiahol do servisu na stroboskop a tam ma prekvapil mechanik ze ziadny stroboskop nepotrebujepalikx píše:kluci tohle je sice pekny ale nastavuje se to stroboskopem.pokud si to uvedomuju spravne tak tojhle je nastaveni na 0 tedy horni uvrat.za behu motoru je ale predstih rizen jednotkou na 10 stupnu pred HU.tedy dynamicky predstih je dulezitejsi nez toto a bez stroboskopu to podle me nejde.ale jestli nekdo vite jak se to da udelat jinak tak sem zvedav
ja som zistil to tak ci je prvy piest v zapale alebo vyfuku ze som tocil klukou a kamarat mi prstmi na motoru 1.5 16V zakril otvor vybratej sviecky v prvom valci.A ked som tocil klukou a mu slabo fucal tlak vzduchu pomedzi prsty tak som vedel ze je to vyfuk a ked mu to tlacilo silno vonku vzduch pomedzi prsty tak som vedel ze je to kompresia zapal ....je to dost citit na prstach ked su tam prilozene takze 100 percentne sa to da zistit taktopalikx píše:jasne ze zakladni nastaveni ano ale to neni vsecko.meli jsme 2 motory ktere byly nastavene spatne a po par km(presne 1500)se nam motor v podstate zadrel diky spatnemu predstihu a snizene hlave-16V motor nexia.takze od te doby jedine na stroboskop a neni problem.
to ze to nekdo nastavil jen na ucho se sice da (delam to taky)ale zrovna u tohoto motoru bych to tak nedelal.
horni uvrat se pozna na znacce na klikovce.je tam ryska na krytu a znacka na remenici.nemusi se nic strkat po svicce.
jediny problem je ze se neda urcit zda je pist v zapalu nebo vyfuku.(pouze podle vackove hridele a rozdelovace)
tak hodne stesti.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |