Mekky rizeni

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Tomac

Mekky rizeni

Příspěvek od Tomac »

Nazdar,

nenasel jsem, ze by se to tu uz nekde intenzivne probiralo, tak zakladam topic:

Nubiru mam asi rok a co me na ni stve je naprosto vymekly rizeni. Silentbloky v ramenech jsem menil, zavesy by mely byt OK... rizeni je ale jak zvejkacka. Kdyz je auto nalozeny, jede se rychleji a je potreba rychleji zmenit smer, je to az o drzku. Posledni dobou se "bavim" tim ze pri jizde melu volantem tam a zpet tak 3 stupne a auto jede porad rovne. Jestli to je vakl nekde ...

Vy mate svy auta pod kontrolou ? ;-]
NUBIRA Wagon 1.6 SX; r.v. 1999
Reklama

Mauner78

Příspěvek od Mauner78 »

Nub. 99, 1,6 a vše je OK.
Nubira 1999, 1,6 LPG, SMART BRC
Richard

Příspěvek od Richard »

To není normální, Nubira reaguje na řízení dobře teda ta moje určitě, možná máš nějakou vůli v řízení (hřeben) v kloubech u kol, ev. mrkni i na klouby ve volantové tyči (v autě u podlahy), kolik máš nalítáno????
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Hynek

Příspěvek od Hynek »

Nejlíp to zjištíš, když "zafixuješ" aspoň jedno kolo, třeba trámky, nastaruješ a začneš točit volantem. Vůle se okamžitě projeví. Ale jak radí Richard, zační o kloubu pod volantem, ten je nejpravděpodobněji poškozen, nebo povolen.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Nejdřív - stáhni okýnko , stoupni si venku z auta , jednou rukou , při vypnutém motoru pohybuj volantem sem - tam - jen kousky a kokej na kolo . Vule je tam malá , protože neběží servo , ale musí být vidět pohyb kola . Pokud je vůle velká jde o závadu v čepech , nebo v křížových spojích na sloupku řízení .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Tomac

Příspěvek od Tomac »

Diky moc za odezvu.

Udelal jsem ten Tomasuv test a kdyz melu s volantem +- 3 stupne nedeje se nic, citim jen maly odpor. Kdyz otacim dal, nekde to jemne dosedne a kola se zacnou tocit.

Podvozek by mel byt OK. Ted jsem byl na STK, najel jsem na takovy ty zivy plechy, ty s tim mlely, ale na volantu jsem nic necitil. Podle technika co stal pod tim vse OK. Proto si myslim, ze to bude nekde mezi volantem a podvozkem.

Je to jako ridit auto pres mekkou torzni pruzinu ;-[

Zkusim pohledat v servisnim manualu, ale jestli to nebude neco easy, necham to na profiky.

Jsem rad ze to neni v aute jako standard a ze to snad pujde poresit.
novacan

Příspěvek od novacan »

Mam ten isty problem, mam komplet nove silentbloky , aj čapy riadnenia,aj tycky stabilizatora,a citim sa ako by som riadil jachtu.tiez som to skumal ,a asi to bude v klboch riadenia,je tam pravdepodobne vydraty niektory kriz,
Tomac

Příspěvek od Tomac »

Zejo, je to jachta :idea: . V utery jedu ke Golcovi, uvidime jak si s tim profesionalove poradi. Rizeni je u Nubir trochu mekci normalne ale tohle je az nebezpecny! Dam vedet jak to dopadlo.
Tomac

Příspěvek od Tomac »

Tak byla urvana jedna pakna co drzi tyc predniho stabilizatoru, proto se to kejvalo. Silentbloky v prednich ramenech jsou pry 2 druhu, samozrejme, ze kdyz mi je kdysi kdesi pred rokem vymenovali dali tam ty blby co jsou mekky.

Ted to je OK a konecne mam pocit ze ridim vozidlo ja a ne vozidlo me (smajlik co mava transparentem Daewoo Nubira)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“