Prosim o radu: Uz dlhsiu dobu mi ukazuje otackomer na Nesi 16V sotva polovicku zo skutocnych otacok.
Uz som si aj trochu odvykol od otackomera, ale minule som si nahodou v tme vsimol, ze z inducky mi dookola doslova lieta ohnostroj na ten kov okolo cievky a vsade kde sa zapalovacie kable priblizia ku kovu pekne to tam iskri.
Zap. kable mam zanovne bo som musel menit ked auto zacalo poskakovat jak stepna koza, sviecky tiez.
Podla toho co som nasiel na fore, by to mala byt inducka, alebo cievka v rozdelovaci (len neviem, ci to ma vpliv aj na ten otackomer). Jedno stoji cca 1200sk a druhe cca 350sk, co nieje malo a rad by som menil len to co treba. Viete mi poradit co, ak je to v nich?! Veri dakujem.
Otackomer ukazuje o dost menej
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Otackomer ukazuje o dost menej
NEXIA GLX 1,5 DOHC 67KW Blue Sedan, kupena najzanedbanejšia pod slnkom, ale pomali na nej robím.
- Reklama
Doplnenie
Vidim, ze citate ale pisem si zatial len sam zo sebou, ale mam nove zistenia:
Dnes rano som sa rozhodol prefuknut katalizator (160kou km/h) a otacky mi ukazovalo len asi nieco okolo 1500, ked je teplo cez den tak otackomer ukaze aj tych 50% otacok ,co je ale stale malo ze!?
Prosiiim o nejake nazory
Dnes rano som sa rozhodol prefuknut katalizator (160kou km/h) a otacky mi ukazovalo len asi nieco okolo 1500, ked je teplo cez den tak otackomer ukaze aj tych 50% otacok ,co je ale stale malo ze!?
Prosiiim o nejake nazory
NEXIA GLX 1,5 DOHC 67KW Blue Sedan, kupena najzanedbanejšia pod slnkom, ale pomali na nej robím.
-
- Kontaktovat uživatele:
No ten otáčkomer snímá otáčky práve pri indučke je to ten hnedý káblík teda jeden zo 4 ktoré tam vedú ale to je nepodstatné,to všetko čo sa Ti tam robí je dôsledok prerazenej indučky a dosť sa čudujem že nepíšeš čo na to motor lebo ten by pri takom iskrení mal kolísať (že Simonko) Takže moja rada je vymeniť indukčnú cievku ale ješte jedna rada tu praktizujeme my že máme,alebo si požičáme dobrú a vyskúšáme to no a hned je človek na istom Tak držim palečky aby sa Ti podarilo problém vyrešiť
Vyskusam, len zohnat tu inducku na pozicanie bude asi problem. Motor vravi len to, ze ked brzdim motorom tak to uz pri strednych otackach seka, no a spotreba je asi väcsia ako byvala a otacky na volnobehu kusok kolisu. Este sa ozvem co som poriesil, ale prijimam stale aj dalsie nazory. VDAKA
:-(Ved prave,uz som to cital na fore,ale mne kontrolka svieti-nesvieti tak ako ma a otackom. nikdy neskace hore,len zaspavaferino28 píše:Mne otackomer ukazoval blbosti, ked bola zla ta cievka v rozdelovaci, ale to si vsimla aj riadiaca jednotka a informovala ma tou oranzovou kontrolkou. Ale to iskrenie z inducky nesvedci o jej dobrom stave.
pod spravnymi otackami.
tak uz som vymenil inducku, motor uz bezi hladko po dazdi uz nema vobec ziadny problem , mimochodom nasiel som vyvrtanu dierku na blatniku na mieste pod induckou = vodu hadzalo priamo na inducku zo spodu co asi jej zivotnost nepredlzilo.
Ale otackomer mi stale neukazuje skoro ziadne otacky. Idem merat, len dufam, ze nebudem k tomu potrebovat osciloskop .Ozvem sa, cakam dalsie napady!
Ale otackomer mi stale neukazuje skoro ziadne otacky. Idem merat, len dufam, ze nebudem k tomu potrebovat osciloskop .Ozvem sa, cakam dalsie napady!