Polsko nové autodíly+vrakovište

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Serpico

pokec

Příspěvek od Serpico »

...s omluvou vážení - měl jsem nedůvěru k výrobkům PL - Toyta tam začala vyrabět motory pro evropskou produkci - byla na špici hodnocení TÜV v D a hle už jsou problémy - poruchy, tak vážení nevím...
moje osobní zkušenosti byly nevalné a palikx mi varoval ( přední osu kuláky ramen i řízení origo - Daewoo - Korea, no dal jsem na něj a zatím bez problému...
toliko k PL ale nechci dloubat, čtu tady nákupy olejů a dílů - třeba se podělíte se zkušenostmi...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Hodnoceni TUV je jako u nas STK takze bych rek nesmysl co se tyce statistiky o spolehlivosti a co se tyce Polska je rozdil KOUPENO v POLSKU a VYROBENO v POLSKU to bych rek je hlavni rozdil a jinak urcite lepsi vyrobeno v Polsku nez vyrobeno v Chine ale to je dnes temer vse takze bych rek takhle skatulkovat je hodne kratkozrake... ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Hanzy píše:Hodnoceni TUV je jako u nas STK takze bych rek nesmysl co se tyce statistiky o spolehlivosti a co se tyce Polska je rozdil KOUPENO v POLSKU a VYROBENO v POLSKU to bych rek je hlavni rozdil a jinak urcite lepsi vyrobeno v Polsku nez vyrobeno v Chine ale to je dnes temer vse takze bych rek takhle skatulkovat je hodne kratkozrake... ;)
Hanzyku Německá TUV se nedá s naší STK porovnávát. To co tady projde,by v Německu nikdy neprošlo! A na druhou stranu,když mají tuningové díly TUV,tak ti je bezproblému zapíšou do T.P.,což u nás nehrozí. :(
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Ale di vsude je to stejne a vsude jsou jen lidi kteri maji zname kteri privrou oko... ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Serpico

pokec

Příspěvek od Serpico »

...to Hanzy nemůžu osobně hodnotit TÜV v D, s prostého důvodu neabsolvoval jsem ji, ale věřím ji víc ve srovnání s naší ( skorumpovanou a úplatnou, tam taky hraje roli vážnost a finanční ohodnocení, pokud tam technik bere průměrný německý plat já nevím asi 60 - 80tisíc Kč na naše, tak si váží své práce a zaměstnání ), němci jsou důkladní, komisní a přesní...na druhou stranu tuningové úpravy, tam dle tisku nejsou problém...a China pokud se dodá technologie může hodně překvapit...rozhodně nechci nic " škatulkovat ", je to jenom zkušenost nic víc nic míň ( polsko )... ale tomu co se děje dnes nerozumím, indická TATA koupila Jaguara...Rover se dělá v číně, renault v Turecku - některé modely a tak nevím...a taky do tebe nedloubu, budeš za chvíli taky zkušenost - oleje, díly ap. je to pochopitelné máš to blízko...
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Bulldog1988

Příspěvek od Bulldog1988 »

Serpico: Copak ti nevoní na polských olejích? :) Tam nejsou vyráběny, ale jen dováženy odjinud....
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Čo nevoní no predca RECIKLÁCIA :lol: :lol: :lol: GM je tým vychýrený asi tak ako SUPER OIL made in LIDL :lol: :lol: :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Pehacku nechej si svuj hrnek oil z lidlu pro sebe jo GM je origo pro nase kary a zes tam nalil levny smejd z drahym napisem to uz je tvoj problemos... :lol: :lol: :lol: :lol:
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No abych to uvedl na správnú mieru tak momentálne predáváme GM u nás v servise takže ho mám stále na očiach a podla toho čo nám k nemu dodali tak to sa na verejnosť nedává :twisted: Pre ludí sa udává že je to oroginál OPEL no a já už mám pre teba originál zloženie tak že na stretku Ti ukážem čo je to GM :lol: :lol: :lol: A ver mi já som to tam chcel naliať ale odhovoril ma šéf Daewoo-OPEL salónu no a teraz som pochopil pre čo a mimochodom vieš aký bol pôvodný obchodný názov...DELPHI no a od toho mám tiež lahvičku kde dokonca stojí že recikled tak to len na margo GM a mi máme lepší bo má žltú nálepku :lol: :lol: :lol:

hele to je z stránok VW :lol:

Asi bych se vyhnul značkám Straline - Autokelly, Autoštangl - Delphi, jsou to recyklované oleje z Německa.
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Vubec bych to nedramatizoval dulezite je jestli pisou 5W nebo 10w nebo 15W vsechny oleje takto oznacene musi splnovat parametry pro dane oznaceni a pak je na kazdem z nas kolik si priplatime za napis a krasu obalu... ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No jiste je predca úplne jedno či je to Michelin alebo protektor na tej istej gume :twisted: Stále je to Michelin žééééé :twisted: :lol: :lol: :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Jasne 5W je stale 5W... :D
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Ale viskozita neurčuje kvalitu oleje. Ta je dána specifikací API nebo ACEA, že ano :D.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Serpico

pokec

Příspěvek od Serpico »

...to Ondraš co to je dle tebe viskozita?

Mějte se fajn

serpico
Richard

Příspěvek od Richard »

Tady se musím zastat Ondrase, viskozita je vlastně tekutost oleje a W znamená za studena a to druhé číslo za tepla. Tedy olej 5W je v nizkých teplotách tekutější než 10W nebo 15W a rychleji se dostane po nastartování na místo kde má působit. To značení za tepla je tekutost v cca 100C tedy při normálním provozu. Olej např. 15W 40 ale může být např. dle API SC/CC (nějakej Mogul) ale i např. SH/CE toto označuje "kvalitu oleje" čím vyšší písmeno dle abecedy za S značí použitelnost pro benzínové motory a za C pro naftu. Uvedu ještě jeden příklad: Nyní jsem dal do Nubi 5W 40 SL a do mé Yamahy 5W 40 SG tedy viskozita stejná ale kvalitativní třída jiná. Existuje i další označení kvality jako je ACEA, normy VW, Mercedes, ev. pro motooleje JASO. A už se přestává používat dělení na minerální, polo či plně syntetické oleje, protože skoro všechny oleje jsou na minerální bázi zušlechťované syntetickými složkami a můžou být namíchaný v jakýkoli viskozitě......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „POKEC“