Predne brzdove kotuce
Moderátor: Blue Lanos
Predne brzdove kotuce
Ahojte.
Pred rokom som menil predne brzdove kotuce (Espero 1.5, ABS, kotuce ventilovane). Dovodom bolo trasenie volantu pri brzdeni - uz pri 40 km/h. Nove nemaju ani 10 000 km a trasenie sa obajvuje znovu, zatial len pri rychlosti nad 100 km/h. Podobne to zacinalo aj pri tych starych kotucoch, potom sa to prejavovalo aj pri nizsich rychlostiach. Chcem sa opytat, ci sa niekto stretol s podobnym problemom. Je mozne, ze sa pri zohriati kotuce zvlnia? V com este moze byt problem? Dakujem.
Pred rokom som menil predne brzdove kotuce (Espero 1.5, ABS, kotuce ventilovane). Dovodom bolo trasenie volantu pri brzdeni - uz pri 40 km/h. Nove nemaju ani 10 000 km a trasenie sa obajvuje znovu, zatial len pri rychlosti nad 100 km/h. Podobne to zacinalo aj pri tych starych kotucoch, potom sa to prejavovalo aj pri nizsich rychlostiach. Chcem sa opytat, ci sa niekto stretol s podobnym problemom. Je mozne, ze sa pri zohriati kotuce zvlnia? V com este moze byt problem? Dakujem.
- Reklama
To moze byt hoci co!zle vyvazene pneu,zle pneu,vymlatene gulove capy,vymlatene tlmice,tiez loziska a nakoniec silenbloky stabilizatoru alebo ramena.Najlepsie bude ked sa z niekym skusenym poradis takto to nebude nikto vidiet ja som mal podobny problem a mal som len vysunuty ten plast,taky okruzok pod volantom na riadacej tyci.Zafixoval som ho a odvtedy to neroby.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC 66 kw 147000 Km GLX CD.r.v.1997 resp.uvedene do prevadzky.
- Hardy
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám tiež tento problém ale robí mi to len pravá strana a to som menil komplet kotúče aj platničky. A kamoš má opel corsa a tvrdí že im to robí od novoty asi po 10000 km tak to bude problém niekde inde....
1.5/16V modrá metalíza 14" Elektrony Borbet, sanie Kingdragon, JVC radio with USB,Xplod Sony repro atd
- Rumcajz
- Kontaktovat uživatele:
ja by som kukol aj zadne bubny...
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
Ja som toto spozoroval tiež, keď som šiel vyššou rýchlosťou a tak mi triaslo s volantom.Tak som vymenil brzdové kotúče za úplne nové a teraz už mám najazdených okolo 3.000km a je to vpohode dal som úplne nové lebo tie staré boli torchu pokryvené asi vplyvom tepla...
Daewoo Espero 1,5 16V (1996), klíma, ABS,Alu 185/60 Michelin, hudba SONY GTX616U,Ground ZERO 165MK2,Sinus Live SL240, MACAUDIO Z4200!,Neóny, Poťahy na mieru, podsvietený interiér na červeno, modré neóny,
- vladimir fodor
Nie, s kotucmi som po namontovani nic nerobil. Neviem, ako zistim, ci platnicky su tvrde alebo makke vo vztahu k vlastnostiam kotuca...
Ta hrdza na kotuchoch napadla aj mna - to bol dovod preco som menil tie predchadzajuce kotuce, ale tie mali 90 000 km. Raz zmokli a platnicky sa prilepili na kotuce, ked auto dlhsie stalo. Od vtedy bolo to trasenie.
Lenze tieto kotuce maju 10 000 km, doteraz to nerobilo ani pri vyssich rychlostiach, zacalo to po zime. Je nejaky sposob, ako sa da hrdza z kotucov ostranit a neposkodit kotuce, resp. neurychlit ich koniec?
Ta hrdza na kotuchoch napadla aj mna - to bol dovod preco som menil tie predchadzajuce kotuce, ale tie mali 90 000 km. Raz zmokli a platnicky sa prilepili na kotuce, ked auto dlhsie stalo. Od vtedy bolo to trasenie.
Lenze tieto kotuce maju 10 000 km, doteraz to nerobilo ani pri vyssich rychlostiach, zacalo to po zime. Je nejaky sposob, ako sa da hrdza z kotucov ostranit a neposkodit kotuce, resp. neurychlit ich koniec?
- Hanzy
Mam podobny problem jednou jsem je probrzdil jak byly nove az zmodraly a od te doby problem ale staci je nechat jednou za cas srovnat na soustruhu a mas klid prave ted je mam podruhe stocene a zase klid...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- vladimir fodor
Nemyslel som hrdzu na trecej ploche, tak po par zabrzdeniach takmer cela zmizne, ale hrdzu na dosadacej ploche kotuca alebo naboja. Napr. na citroen fore mali xantie problem s tym, ze im podhrdzavel brzdic na drziaku a potom zbrusovali krivo dosticky.
Ja som mal pred rokom rozborku brzd a po ocisteni dosadacih ploch aspon handrou sa vibracie pri brzdeni citelne znizili. Ani sa tomu nedivim, ked mi kotuce menili v servise . Prvy a posledny raz. Ak budem mat cas tak to chemicky odhrdzim aspon uvidim ci je to tym, ale kotuce uz budu proste nadraka zbrusene a neviem o ziadnom sikovnom sustruznikovi.
Ja som mal pred rokom rozborku brzd a po ocisteni dosadacih ploch aspon handrou sa vibracie pri brzdeni citelne znizili. Ani sa tomu nedivim, ked mi kotuce menili v servise . Prvy a posledny raz. Ak budem mat cas tak to chemicky odhrdzim aspon uvidim ci je to tym, ale kotuce uz budu proste nadraka zbrusene a neviem o ziadnom sikovnom sustruznikovi.
- Hanzy
Jeste nevim jak u vas ale u nas na STK maji masinku a ta hezky ukaze jestli hazou kotouce ale jak jsem rek nejlip sundat a nechat stahnout na soustruhu a mas klid...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG