problem zo spojkou
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
problem zo spojkou
mam problém zo spojkou občas sa mi stáva že mi prešmykuje spojka,zistil som aj menší únik oleja pri tiahle radenia ktoré vychádza z prevodovky
- Reklama
-
To že teče olej okolo táhla řazení (pokud správně rozumím) nemá se spojkou nic společnýho. pokud spojka končí se životem, začne prokluzovat při jízdě na nejvyšší převodové stupně tedy na 5 či 4) např. do kopce, kdy přenáší největší síly z motoru (nejtěžší převod) a pak začne klouzat zvolna na nižší stupně a pak pomůže jen výměna. Takže pokud je toto tvůj případ víš co tě čeká.... pokud máš jinou než výše popsanou závadu může být problém v seřízení a v ovládání spojky.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
No tenhle zvuk známe asi všichni a tuším to dělá předlohová křídel v převodovce nebo něco takovýho, dělaj to skoro všechny Nubiry a mnozí by byli nervozní, kdyby ho neslyšeli viď Ivoši, nech to v klidu cinkat a jezdi se zavřenými okny a puštěnou klimou
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
- nubira20cdx
- Kontaktovat uživatele:
Fuuha, ja uz tiez par mesiacov rozmyslam, ci je to normalne vsade, alebo len u niekoho.. mne to vyrazne pocut, ked tomu dam viac plynu a silnejsie pustim spojku napr. pri rozbiehani, alebo do kopca, atd..Richard píše:No tenhle zvuk známe asi všichni a tuším to dělá předlohová křídel v převodovce nebo něco takovýho, dělaj to skoro všechny Nubiry a mnozí by byli nervozní, kdyby ho neslyšeli viď Ivoši, nech to v klidu cinkat a jezdi se zavřenými okny a puštěnou klimou
Tiez som vsimol, ze to niekomu nerobi, ale casto to pocujem u CDX, ak zrejme je to naozaj bezne a hned som pokojnejsi )) Nijak inak ako zvukom sa to snad neprejavuje
Byl jsem před 14 dni za Petrmem v servisu a měl vyndanou a rozebranou převodovku , tak jsem se ho na to ptal . Vpodstatě to nejde opravit , jsou tam vůle v podélném směru na hřídeli od výroby - když vidíte dovnitř , je to evidentní , dělalo to i při otáčení rukou . Nemůže se nic stát , jen prostě někomu rachtá víc , někomu míń , podle toho jak to z výroby sedlo . Jinak ta rozebraná převodovka byla jak nová , takže to vliv nemělo a byla tam kvůli výměně předlohovýho ložiska a to ten zvuk neodstranilo.
Jinak pro zasvěcené - nubira byla Franty - Štěchovice - ale proč sem nepíše ...????
Jinak pro zasvěcené - nubira byla Franty - Štěchovice - ale proč sem nepíše ...????
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e