Klimatizácia do NEXIE
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Klimatizácia do NEXIE
Chcem sa poradiť, či sa oplatí (hlavne po finančnej stránke) do NEXIE GLE r.v. 1995 5dv. inštalovať klimatizáciu. Zdalo sa mi to byť dosť drahé, keď firmy, ktoré to ponúkajú v orig. prevedení, chcú nad 40.000SK. Dá sa to riešiť aj iným lacnejším spôsobom? V akom rozsahu sa pohybujú ceny z druhej ruky, riziká, tech. problémy atď. .... Dík za rady.
Nexia 1.5 GLE
- Reklama
Dost levněji vyjdou sedací vany místo předních sedaček! Auto je po naplnění "klimatizace" trochu těžké, ale každá švanda něco stojí!
Není to tak velký problém. Soused koupil z vyřazeného auta, nainstaloval to tam za čtyři večery, nechal to naplnit a maká to už třetí rok.
Není to tak velký problém. Soused koupil z vyřazeného auta, nainstaloval to tam za čtyři večery, nechal to naplnit a maká to už třetí rok.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Pocuj...trosku rozmyslaj co pisesh..... nic v zlom...ferino28 píše:Da sa z druhej Nexie, to ta vyjde podstatne lacnejsie, ale musis vymenit aj alternator a hadice a chladic kupit urcite novy. Uz sa to tu preberalo (aj ja som chcel), tak skus pohladat.
Dorobit to ide...
podstatne je ale to..ci ti do boxu kurenia "dali" vyparnik na chladenie..alebo nie...
pretoze niektore vozy aj ked klimatizatizaciu nemaju, "radiator" v kureni je..
..ak tam nieje, caka ta rozoberanie palubnej dosky...
domontovaie trubiek, kompresora, a kondenzatora(chladica) je vtom pripade
to lahsie, co by na tom bolo...
veci co by si na zohnal na vrakovisku, nebudu v 100% stave..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
Ale co som zle napisal? Ze potrebuje silnejsi altern.? To je pravda. Ze potrebuje novy chladic? To je tiez pravda (zvacsa su derave a ak nechce stale chodit a doplnat klimu, co tiez neni lacne s porovnanim ceny toho chladica). Ze potrebuje nove trubky? Rovnaky dovod ako pri tom chladici. O vyparniku som nic nepisal. S tym rozoberanim palubovky neviem ako to je, ale mam taky dojem, ze niekto na fore pisal, ze sa tam da dostat aj bez rozobratia palubovky, akurat, ze je to robota o nervy a doskrabane ruky. Ked som skusal zistovat ceny len toho silnejsieho alernatora tak stal na vrakovisku okolo 2000 - 2500, kompresor mi ponukli za 3000, tym to skoncilo, pretoze za podobne peniaze sa da kupit cela Nexia, aj ked rozbita.
No mas pravdu....ja mam sedan 1.5 s klimatizaciu a mam alternator 85A ...kamarat ma sedan 1.5 bez klimatizacie a alternator 80A !Je to sto percent tak!a tie hadice a chladic tiez si myslim ze nove lebo kazdu nexiu aj moju co som videl tie chladice su rozbite a vyzeraju pane boze na velke H........ a o hadiciach ani nevravim....to je moj objektivny nazor kazdy ma pravo na to..tak ma neukamenujteferino28 píše:Ale co som zle napisal? Ze potrebuje silnejsi altern.? To je pravda. Ze potrebuje novy chladic? To je tiez pravda (zvacsa su derave a ak nechce stale chodit a doplnat klimu, co tiez neni lacne s porovnanim ceny toho chladica). Ze potrebuje nove trubky? Rovnaky dovod ako pri tom chladici. O vyparniku som nic nepisal. S tym rozoberanim palubovky neviem ako to je, ale mam taky dojem, ze niekto na fore pisal, ze sa tam da dostat aj bez rozobratia palubovky, akurat, ze je to robota o nervy a doskrabane ruky. Ked som skusal zistovat ceny len toho silnejsieho alernatora tak stal na vrakovisku okolo 2000 - 2500, kompresor mi ponukli za 3000, tym to skoncilo, pretoze za podobne peniaze sa da kupit cela Nexia, aj ked rozbita.
mno, ja to vidim tak, ze treba predat nexiu bez klimy za 45 litrov a kupit nexiu s klimou v porovnatelnom stave za 50 . ja osobne pouzivam klimu par dni do roka. minuly rok bolo dni, ked mi ju naozaj bolo treba (a bol som rad, ze ju mam) tak mozno 10. dalsich 20-30 som ju pouzival preto, lebo tam bola, ale prezil by som v pohode aj bez nej. jazdim zvacsa v meste, tak otvorene okna vela vyriesia, horsie to maju ti, co jazdia vela mimo mesta a po dialnici...
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Klímu nedávej, je to zbytečná zátěž a jsou s tím jen starosti
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl mezi těmito alternátory je patrný na první pohled. Jeden má chladící vrtulku uvnitř a jeden venku.
Naposledy upravil(a) Hynek dne pon kvě 19, 2008 09:32, celkem upraveno 1 x.
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Nechcem sa hadat, ale ja som tam mal altern. Delco Remy 75 A (pokial dobre pamatam). Ci tam bol z niecoho ineho dany, to neviem, Nexiu nemame od nova, ale napinak bol ako orig. a uchytenie toho altern. nebolo nijak upravovane. Ale uz viem, ze aj v prirucke od Nexie je pisane altern. 80/85 A. takze moja chyba a ten rozdiel 5 A je zanedbatelny.
-
Re: Klimatizácia do NEXIE
cafte chlapi no ja si myslim tiez ze je tam klima zbytocna ja mam tiez klimu ale od kupi auta som ju nenaplnal a ani mi nechybala a to som bol dva krat na dovolenke v croatia ked bolo teplo otvoril som okno naopak by som sa jej chcel neako zbavit ked ju nepouzivam zbytocna zataz a bolo by viacej miesta pri motore.Neviete niekto jako na to?ci to neako nesuvisi s kurenim alebo to mozem len tak vyhodit a trubky zablendovat.
Já se na to chystám také, ale altík bohužel v druhé nexii nebyl to je pro mě novinka že musí být jiný altík...
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Fando nic neměň, není to nutné.Jeden výrobce prostě trošku přidal na výkonu , ale opravdu to není nutné! Opačně řečeno je to zbytečné!!!!
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.