havaria a co potom
Moderátor: Blue Lanos
havaria a co potom
ahojte stala sa mi neprijemna vec naburala do mna jedna zenska do zadnych dveri za na strane vodica. zavolal som policajtov ty nam dali fukat a povedali ze je to skoda pod 80000 tak ze sa mozeme dohodnut. ja som chcel vediet ze kdo je chyba oni urcili tu zensku tak sme sa dohodli ze oprava bude financovana z jej zakonnej poistky. isli sme do jej poistovne spisali papiere a ja som isiel za iach obhliadacom ktory to nafotil a ma urcit velkost skody. dnes mi ma poslat tu cenu. ale toto ma najviac zaujima ak to viete povedali mi ze ja s tym musim ist do autorizovaneho servisu oni mi to opravia ja to mam zaplatit servis mi da faktury a ja ich dam poistovni a ta mi posle peniaze na moj ucet. je to normalny postup alebo volovina?
- Reklama
- Hanzy
To nepotesi no ale co uz nadelas.Jinak je to jedna z moznosti pak je ta moznost ze si to muzes opravit svepomoci a pojistovne kdyz ti to nenabidla rekni at ti udelaji vypocet ceny opravy a zdeli ti castku a pak mas jeste pravo nesouhlasit a rozhodnout se...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.
Nie, normalne to nie je. Pri skode viac, ako asi 15tSk je normalne, ze poistovna ti vystavi takzvany kryci list, kde sa zaviaze, ze opravu zaplati. Ty ten list das do opravovne a ta ti na zaklade toho opravi auto. Potom si to financne medzi sebou vybavi servis a poistovna.
Niekedy poistovna chce odrbat cloveka tym, ze mu povie, aby to dal zaplatit na vlastne naklady a potom ze mu to preplati. Ak na to pristupis, je mozne, ze potom budes na peniaze cakat velmi dlho. Mne to trvalo tri mesiace a az hrozba sudom zabrala.
V kazdom pripade chod do poistovne a ziadaj vydanie krycieho listu. Nepristupuj na "zaplat, potom preplatime". Zdovodni to tym, ze nemas v sucasnosti dostatok penazi na to, aby si ich mohol minut na zaplatenie opravy.
Nie, normalne to nie je. Pri skode viac, ako asi 15tSk je normalne, ze poistovna ti vystavi takzvany kryci list, kde sa zaviaze, ze opravu zaplati. Ty ten list das do opravovne a ta ti na zaklade toho opravi auto. Potom si to financne medzi sebou vybavi servis a poistovna.
Niekedy poistovna chce odrbat cloveka tym, ze mu povie, aby to dal zaplatit na vlastne naklady a potom ze mu to preplati. Ak na to pristupis, je mozne, ze potom budes na peniaze cakat velmi dlho. Mne to trvalo tri mesiace a az hrozba sudom zabrala.
V kazdom pripade chod do poistovne a ziadaj vydanie krycieho listu. Nepristupuj na "zaplat, potom preplatime". Zdovodni to tym, ze nemas v sucasnosti dostatok penazi na to, aby si ich mohol minut na zaplatenie opravy.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
lega
...já si myslím, že musí být různý způsob likvidace škod minimálně dva odhad a vyplacení financí obyčejně do 5 dnů... anebo fakturace opravny ( ale ty, jak to zjistí tak tam připíšou i III. světovou...)
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
To mi bylo loni taky porazeno, no jeste ze jsem to tak neudelal, dostal bych stezi polovinu realne ceny opravy...Hanzy píše:Jinak je to jedna z moznosti pak je ta moznost ze si to muzes opravit svepomoci a pojistovne kdyz ti to nenabidla rekni at ti udelaji vypocet ceny opravy
Jinak v CR jsou zhruba 3 moznosti:
1. odhadce pojistovny stanovi cenu rozpoctem, tj. dostanes penize, co ten odhadce teoreticky vypocte, ze bude stat oprava.
2. Proplaceni faktury:
A. V libovolnem servisu - zaplatis si to sam a pojistovna ti pak proplati fakturu.
B. Smluvni servis pojistovny - nic neplatis, pojistovna to zaplati rovnou tomu servisu.
Ja si vybral moznost 2A, prachy prisly do tydne a usetril jsem si navic dohadovani s magorem "odhadcem", ktery tu cenu stanovoval na zaklade nejakych pofidernich 5 let starych tabulek a jeste me nutil, abych mu tam ten rozbity demontovany naraznik dovezl zpatky, s cimz jsem ho samozrejme poslal nekam, zvlast kdyz mi to laskave oznamil az tyden po oprave, kdy jsem samozrejme v servisu ten rozmlaceny naraznik nechal vyhodit...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
- Hanzy
Zjistuju ze je velky rozdil v pojistovnach ale pokud se jedna o plneni z povinneho ruceni tak se amortizuje dle stari auta a rozhodne nezaplati plnou cenu to jen z havarijniho pojisteni hradi plnou cenu novych dilu...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
MNE plnou cenu pojistovna zaplatila z povinneho ruceni vinika bez kecani (a na mym aute nic neamortizuje!). Navic proc bych mel ja platit za cizi chyby?! Staci ze jsem prisel o originalni naraznik v dokonalem stavu (byl 2 dny po prelesteni!) a musim ted vozit nejaky, co misto korejskeho automatu strikal nejaky Pepa v garazi...Hanzy píše:Zjistuju ze je velky rozdil v pojistovnach ale pokud se jedna o plneni z povinneho ruceni tak se amortizuje dle stari auta a rozhodne nezaplati plnou cenu to jen z havarijniho pojisteni hradi plnou cenu novych dilu...
- Hanzy
Je to podle stari auta vies a mas stesti ze mas novejsi rocnik auta jinak je to tak a je to pekny bordel ze i kdyz za to nemuzes tak to z povinneho amortyzuji je to bordel ale je to tak...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
neviem presne v CZ ale do mojej manželky ked naburali zozadu tak tiež chceli aby som si to opravil sam a poisťovňa mi to preplatí . Ale!!kedy????? Napokon som našiel servis kde všetky papierovačky urobili oni ja som nezaplatil ani halier oni to všetko vybavili s poisťovňou. V Opel a Chevy o tom však nechceli ani počuť takže tak autorizovaný servis
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
- Hanzy
Je to o pojistovne a jsou to mrdky a tak je k nim potreba pristupovat,je hezke Simone ze si nezapaltil ani halier ale ja jen diky chytrosti na celnim skle mel doma 6500kc v plusu a k tomu nove sklo znacky securit...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
pojištovna
...jo Slam souhlas přesně definováno...jenom teď odsuzuji prosazovaný návrh Langra o vstupu pojišťoven do registru řidičů ( nedělám přestupky ) ale aby pojišťovny měly tzv. opodstatnění neproplatit škodu z titulu předchozích závažných přestupků toho kterého pojištěnce, je v podstatě likvidace pojištění samotného, tedy jinak plať, ale nic za tebe nezaplatíme...vím, že pojišťovny mají ztráty - pojistné podvody, fingované nehody ( za spoluúčasti policie, viz. mediální zprávy ), ale i tak mají 40% zisku z obratu kdo ho má...( dle HN ), jenom musím připomenout roční pojištění 144 Kč z minulého století ( tzv. totality ), bez rozlišení kubatury nebo výkonu, tedy jinak zisky posunují pojištění ze solidárnosti pojištěnců ( při centrálně řízené ekonomice ), do velkého byznysu s pravidelným příjmem...
Mějte se fajn a přeji všem jízdu bez nehod a tahání s pojišťovnami...
Mějte se fajn a přeji všem jízdu bez nehod a tahání s pojišťovnami...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
no ja by som sa chcel spytat taku vec, naburali do mna a z vinnikovej poistovne mi dali radu aby som si nechal vyplatit peniaze, ze oni to vypocitaju cez nejaky ich soft a ze opravit si to mam dat sam, lebo nove dvere stoja 8000 + 4000 lak a ked si zozeniem jazdene za 1000 a prelakujem za 4000 tak hned je tam 7000 rozdiel. ze to co mi vyplatia na ruku je o nieco menej ako to co by preplatili opravu.
no ale v servise mi zase povedali ze to je odrb, ze na mne chcu usetrit a ze sa viac oplati dat to opravit v servise a nechat poistovnu preplatit, sice ze je tam amortizacia, tak par tisic doplatim, ale ze to co by mi vyplatili na ruku je ovela menej (asi polovica) ako to co by stala oprava v tom servise, takze by som musel doplatit ovela viac.
1. vyplatenie cca 9.000 Sk na ruku, mozno aj menej
2. preplatenie cca 17.000 z 20.000 Sk opravy, cca 3000 za amortizaciu + ine opravy
tak teraz babo rad ako sa rozhodnut, chcem na tom aspon neprerobit
skor verim servisu ako poistovakovi
a este taka poznamka, treba to opravit, nevyzera to dobre
ake mate skusenosti s tymi sumami ?
no ale v servise mi zase povedali ze to je odrb, ze na mne chcu usetrit a ze sa viac oplati dat to opravit v servise a nechat poistovnu preplatit, sice ze je tam amortizacia, tak par tisic doplatim, ale ze to co by mi vyplatili na ruku je ovela menej (asi polovica) ako to co by stala oprava v tom servise, takze by som musel doplatit ovela viac.
1. vyplatenie cca 9.000 Sk na ruku, mozno aj menej
2. preplatenie cca 17.000 z 20.000 Sk opravy, cca 3000 za amortizaciu + ine opravy
tak teraz babo rad ako sa rozhodnut, chcem na tom aspon neprerobit
skor verim servisu ako poistovakovi
a este taka poznamka, treba to opravit, nevyzera to dobre
ake mate skusenosti s tymi sumami ?
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
- Hanzy
V pojistovne ti radi dobre coz se az divim odrb je servis nebo takhle na tom si namasti kapsu oni!
Jednoduse at ti spoctou castku kolik ti vyplati a kdyby se ti nelibila vzdycky muzes to zmenit a pak dolozit fakturu a zaplati to podle ni.
Jednoduse at ti spoctou castku kolik ti vyplati a kdyby se ti nelibila vzdycky muzes to zmenit a pak dolozit fakturu a zaplati to podle ni.
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
V pojistovne Ti radi SPATNE, mne ten jejich smluvni odhadce v tom softu (s x let starymi cenami - v odhadnim protokolu mel tu drzost napsat, z jak starych cen vychazel), odhadl cenu opravy sotva na polovinu realne ceny, jeste ze jsem nechtel nekoho ochcavat a sel jsem sam na proplaceni faktury namisto rozpoctu. Pojistovna mi proplatila fakturu v plne vysi bez mrknuti oka a ten jeji odhadce to muze zkouset na jiny, co se na tom budou snazit "vydelat"... Ale jestli Ti nevadi rozbite dvere nebo si to chces nechat nekde pokoutne v garazi sflikovat jako Hanzy, pak bez klidne do rozpoctu!
PS: Ten muj "odhadce" sepsal protokol a nafotil si to a ja musel HNED na miste ten protokol podepsat a zaskrtnout, jaky typ vyporadani volim (a pritom protokol s odhadem ceny opravy mi prisel az za vic jak tyden). O tom, ze to pak muzu dodatecne zmenit nebo zrusit nepadlo ani slovo a co je psano, to je dano...
PS: Ten muj "odhadce" sepsal protokol a nafotil si to a ja musel HNED na miste ten protokol podepsat a zaskrtnout, jaky typ vyporadani volim (a pritom protokol s odhadem ceny opravy mi prisel az za vic jak tyden). O tom, ze to pak muzu dodatecne zmenit nebo zrusit nepadlo ani slovo a co je psano, to je dano...
Naposledy upravil(a) Slam dne čtv říj 02, 2008 13:27, celkem upraveno 1 x.
no praveze problem je v tom ze tu ciastku mi nechcu povedat
kebyze viem kolko mi vyplatia tak sa rozhodnem podla cisel
v servise to ohodnotil asi takto:
nove dvere okolo 7000
striekanie - dvere okolo 6000
robota neviem kolko hodin
gitovanie blatnika + striekanie 3000
no a to uz je asi 20.000 sk z coho ja musim zaplatit urcite aspon 3000 z vlastneho vrecka a to nehovorim ze v servise pytaju min 400 Sk/hod a oni preplatia len 300 Sk/hod, akoze cisty odrb
Hlavne ze sa poistovne vytahuju jedna pred druhou do kolko desiatok milionov skody rucia.
takze aj kebyze mi vyplatia 10.000 na ruku tak by som do toho asi siel
dvere si viem zohnat za 500 + treba ich prestriekat a nahodit el.otvaranie a blatnik treba trosku vygitovat 3x3 cm a streknut tiez, prip. jedny dvere su v Polsku za este lepsiu cenu a uz v spravnej farbe len ich neviem odtial dostat sem.
prave som sa vratil z poistovne a pani aj ked nie priamo (zatlacil som na nu) ale potvrdila mi ze by som dostal na ruku asi 1/2 ceny opravy.
no vraj mam 2 roky na rozhodnutie
kebyze viem kolko mi vyplatia tak sa rozhodnem podla cisel
v servise to ohodnotil asi takto:
nove dvere okolo 7000
striekanie - dvere okolo 6000
robota neviem kolko hodin
gitovanie blatnika + striekanie 3000
no a to uz je asi 20.000 sk z coho ja musim zaplatit urcite aspon 3000 z vlastneho vrecka a to nehovorim ze v servise pytaju min 400 Sk/hod a oni preplatia len 300 Sk/hod, akoze cisty odrb
Hlavne ze sa poistovne vytahuju jedna pred druhou do kolko desiatok milionov skody rucia.
takze aj kebyze mi vyplatia 10.000 na ruku tak by som do toho asi siel
dvere si viem zohnat za 500 + treba ich prestriekat a nahodit el.otvaranie a blatnik treba trosku vygitovat 3x3 cm a streknut tiez, prip. jedny dvere su v Polsku za este lepsiu cenu a uz v spravnej farbe len ich neviem odtial dostat sem.
prave som sa vratil z poistovne a pani aj ked nie priamo (zatlacil som na nu) ale potvrdila mi ze by som dostal na ruku asi 1/2 ceny opravy.
no vraj mam 2 roky na rozhodnutie
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6