Ten je tam nový.dedo.miki píše:Skús namazať remeň,to by malo pomôcť.
Píská mi alternátor
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Tak včera večer alternátor přestal pískat ale i zároveň dobijet. měl sem před sebou 50km k domovu a ke konci sem jel skoro při svíčkách. světla hasla a hasla. rozsvítila se mi kontrolka dobijení a bylo. ale je divné že se zároven s ní rozsvítila slabě i kontrolka brzd. Nejdříve se zozsviceli jen dálkových a po chvíli na pořád. Dnes sem s tim letěl k autoelektrikáři a už sem ani nezablikal na křižovatce. motor chudák šel všelijak. Tak sem ho vyoperoval a zítra se dozvim závadu. ale asi diod. můstek.
Re: Píská mi alternátor
Mam uz 10 000 km po vymene remena alternatora..... A stale ak nastartujem tak piska cca 5 sekund a potom je uz klud... Alebo ak mam nastartovane a hodim spiatocku tak tiez zacne piskat na tych 5 sekund a potom je klud, nechapem aky to moze mat suvis s tym... Skusal som ho dotiahnut aj povolit a stale to iste, aj som boky remena namydlil a nic... Uz ma to stve, neviete co stym???? asi pockam kym nieco uplne neoddide a potom uz budem vediet co stym
Edited:
Uz som zistil kde je problem.... Ak nastartujem a mi strasne zacne piskat, tak staci ak vypnem svetla a piskot prestane... Takze teraz ked nastartujem tak musim pockat aspon minutu, a az po minute zapnem svetla a potom to nepiska. Ak ich zapnem hned, tak to zacne strasne piskat z alternatora... Co mohlo presne odist?? Alebo ako premerat alternator?
Edited:
Uz som zistil kde je problem.... Ak nastartujem a mi strasne zacne piskat, tak staci ak vypnem svetla a piskot prestane... Takze teraz ked nastartujem tak musim pockat aspon minutu, a az po minute zapnem svetla a potom to nepiska. Ak ich zapnem hned, tak to zacne strasne piskat z alternatora... Co mohlo presne odist?? Alebo ako premerat alternator?
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Ked máš zapnúťe svetla tak je alternator pod záťažou. A hlavne hneď po štarte ked začne dobýjať batériu a ostatné. Čiže tu záťaž niečo nezvláda či už ložisko , mostík a dokonca aj remeňica.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
mikikoti@azet.sk
Doma mam jeden 85A alternator z nexie, na nom je chybny diodovy mostik..... A na tom druhom co mam teraz 80A alternator z nexie, asi odchadza regulator napätia....Chcem sa opytat ci je mozne s tychto dvoch alternatorov poskladat jeden funkcny, kedze je medzi nimy rozdiel ten, ze jeden ma 85A a druhy 80A....Vdakaa
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Nemôžem nič s istotou tvrdit ale môj úsudok je asi takýto : že ked jeden diodovy mostík zvláda usmerniť 85a tak ten slabší by to asi nezvládol. Čo sa týka regulatoru ten by pasovat aj mohol ale bez záruky.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
mikikoti@azet.sk