Funkčnost klimatizace
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Funkčnost klimatizace
Mám takový maožná až trapný dotaz.Chtěl bych se zeptat,jak v tomto počasí(+6 st.C)poznám,že mi opravdu funguje klimatizace?Včera jsem jel za celkem pěkného slunného počasí a když jsem pustil klimu,tak asi po chvíli jsem cítil z větráku chladnější vzduch.No jo jenže venkovní vzduch byl taky chladnej,i když svítilo sluníčko.No a vlastně teda nevím,jestli ten chlad byl z klimy nebo z venku.Tak prosím o radu jak zjistit,že mi klima opravdu funguje.
Díkyvšem moc za odpovědi.
Díkyvšem moc za odpovědi.
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
- Reklama
Za jízdy pocítíš cuknutí při zapnutí, nebo při volnoběhu při zapnutí klesnou otacky a hned se zase vrati zpět, nebo otevří kapotu a při vonoběhu ať ti to někdo zapne a ty koukej tam kde jsou řemeny a pokud sepne , tak to uslyšíš a uvidíš a vevnitř možná i ucítíš . Dneska odpoledne už bude docela teplo, tak by to mělo fungovat. Kompresor děla hluk, kterýho si prostě musíš všimnout.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
No to máš tedy pěknej pekáč, když ti cukne auto po zapnutí klimy! A že by měl kompresor klímy dělat hluk? Tak možná vyšolíchanej s vyběhanýma ložiskama.conpet píše:Za jízdy pocítíš cuknutí při zapnutí, nebo při volnoběhu při zapnutí klesnou otacky a hned se zase vrati zpět, nebo otevří kapotu a při vonoběhu ať ti to někdo zapne a ty koukej tam kde jsou řemeny a pokud sepne , tak to uslyšíš a uvidíš a vevnitř možná i ucítíš . Dneska odpoledne už bude docela teplo, tak by to mělo fungovat. Kompresor děla hluk, kterýho si prostě musíš všimnout.
Moje klíma, která pracuje bezvadně není ani slyšet ani mi nebrzdí motor!
To, že běží kompresor ještě neznamená funkčnost klimatizace.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pozor to čo je popisované sa robí na Esperku ale Nubi je ako Legyna a tam ani kompresor nieje počuť a dokonca už sme tu spomínali já osobne som to skúšal do kopca a inde a nie je žiadný rozdiel keď sepne klíma proste pri týchto autách to nepočuť ale u Esperka som to počul a tie otáčky tam zakolísali jo veď Esperko pri vetšiom zábere dokonca klímu vypne ale fakt to pri Nubire nerobí takže tm to zistíš len tak že chladí ale pokud si ju kúpil len nedávno tak jediná pomoc je dojet do servisu a dať si ju naplniť pred tým skontrolovať lebo by si nebol prvý čo má už prázdnu klímu Teda pokud si ju zapol a nefúkal Ti uplne zimný vzduch tak je treba kontrola lebo na vonkajšie počasie to nemá vpliv
Nemluvte tu o pekáčích ty patří jinam, pokud klima sepne tak se přece zapne sahara a to přece vidí každej a slyší snad taky , konec diskuze
-
- Kontaktovat uživatele:
A prečo si to nepočúval v Baldovci tam sme to deklarovali že na Legyne to nerobí a abych ťa ujistil tak máme v rodine aj Esperko teda dve a obydve to robia ale Legy ktoré momentálne udržujem sú 4 a ani jedna to nerobí a servis klími im sobíme každý rok poctivo A hlavne čo bych chťel aby si dojel do Plumlova - neboj nbudem ťa tam naháňať ale hlavne Ti potrasen rúčkou lebo fakt vtedy v Baldovci som videl len Tvoje Esperko a tak potom Ti predvediem ako spíná kompresor No dobre trocha to štuknutie počuť ale musíš mať hlavu hlboko v motore
Tak jestli by měl foukat ledový vzduch,tak to mi teda nefoukal.Jen takovej chladnější a když jsem klimu vypl a nechal jen foukat chladný vzduch z venku tak rozdíl jsem nepoznal.Dá se nějak doma třeba jen okem zjistit,zda tu klimu mám prázdnou?-peha- píše:Pozor to čo je popisované sa robí na Esperku ale Nubi je ako Legyna a tam ani kompresor nieje počuť a dokonca už sme tu spomínali já osobne som to skúšal do kopca a inde a nie je žiadný rozdiel keď sepne klíma proste pri týchto autách to nepočuť ale u Esperka som to počul a tie otáčky tam zakolísali jo veď Esperko pri vetšiom zábere dokonca klímu vypne ale fakt to pri Nubire nerobí takže tm to zistíš len tak že chladí ale pokud si ju kúpil len nedávno tak jediná pomoc je dojet do servisu a dať si ju naplniť pred tým skontrolovať lebo by si nebol prvý čo má už prázdnu klímu Teda pokud si ju zapol a nefúkal Ti uplne zimný vzduch tak je treba kontrola lebo na vonkajšie počasie to nemá vpliv
Ale ať to bude jak chce,zcela určitě ji nechám zkontrolovat,aspoň preventivně.
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
Tak už se těším na Plumlov tam s Pehou a Hynkem zapijme vínem na zámku tu hlučnou klimu. Ještě bych chtěl napsat toto : Když dám klimu naplnit, tak brzdí motor mnohem víc než třeba po 2 letech provozu. A pro Picassa - když zmáčkneš plnící ventilek , tak zasyčí i když je tam malej tlak, takže tahle zkouška je nanic, zajeď tam kde to plněj a nech to naplnit, bude to stat asi 1000,- když bude něco špatný a nepůjde tak jseš o 1000,- lehčí. Potom už jen servis, ať tam pustěj barvivo a ono se ukáže kde to utíká, těch míst je spoustu. Ještě zkoukni pojistky - ale to bejvá většinou OK tak jen pro jistotu.
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Peha a Hynek nejsou přihlášení na vínkoconpet píše:Tak už se těším na Plumlov tam s Pehou a Hynkem zapijme vínem na zámku tu hlučnou klimu. Ještě bych chtěl napsat toto : Když dám klimu naplnit, tak brzdí motor mnohem víc než třeba po 2 letech provozu. A pro Picassa - když zmáčkneš plnící ventilek , tak zasyčí i když je tam malej tlak, takže tahle zkouška je nanic, zajeď tam kde to plněj a nech to naplnit, bude to stat asi 1000,- když bude něco špatný a nepůjde tak jseš o 1000,- lehčí. Potom už jen servis, ať tam pustěj barvivo a ono se ukáže kde to utíká, těch míst je spoustu. Ještě zkoukni pojistky - ale to bejvá většinou OK tak jen pro jistotu.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Tak by mě docela zajímalo jak to s tou klimou dopadlo a jelikož Picasso v té Nubi má motor 1,6 tak si myslím že chování té klimy bude jiný než v Legině která má 2,0 nebo 2,2L. Napiš kolego jak si dopadl, je to info i pro ostatní.
-
- Kontaktovat uživatele:
že sa vraciam ku klíme tak pokud si dáš naplniť tak môžeš požiadať o doplnenie a to za cenu akú si povieš já som si dal za 500 sk keď som ju skúšal a po prehliadke som ju doplnil lenže mi vyfučala a až na druhý raz zistili že mi to uniká cez ventilek čo sa ním plní tak som ho utesnil gumkou a zatial drží
Tak dnes bylo opět dost teplo a klima asi opravdu neběží asi jak má.Vše na pohled funguje jak má,ale to chlazení je opravdu jen minimální.Asi to fakt bude tou náplní.Pokud mi to příští týden vyjde tak si ji nechám zkontrolovat a doplnit a pak se uvidí.
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
Tak dnes jsem konečně pořešiltu klimu.Byljsem v servisu a tam mi zjistily,že klima je totálně prázdná a tak ji vyzkoušely vakuově a byloto perfektní a tak ji naplnily a šlape úplně super.Chladí to tak že je to o prsty když ruku přiložím na ofuky.Cena naplnění celé klimy a doplnění jakého si oleje do klimy a desinfekce byla celkem 1400,-Kč,což jsem velice spokojený.Pokud by byl někdo ze Šumperska,mohu vám doporučit servis kde si je můžu jen vynachválit ,dobrá domluva a i solidní ceny.
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
Podobný problém s klímou
Zdravím, ja mám podobný problém s klimatizáciou a neviem si dať rady. Tiež mi prestala chladiť. Keď ju zapnem, tak to normálne cvakne a klíma sa zapne. Dokonca som ju dal aj vyvákuovať a znova naplniť, ale klíma stále nechladí ako by mala-teda skoro vôbec. Dnes bol u mňa známy chladiar, ktorý mi to plnil, skontroloval tlak a ten bol v poriadku-teda nič neuniká.
Keď som však klímu klímu zapol, tak že vraj by sa mal tlak nejako zmeniť, ale neudialo sa nič. Tak že vraj bude problém z čerpadlom.
Viete mi niekto poradiť, čo s tým môže byť? Nové čerpadlo by som nerád kupoval, stojí cca 7000,- Sk.
Keď som však klímu klímu zapol, tak že vraj by sa mal tlak nejako zmeniť, ale neudialo sa nič. Tak že vraj bude problém z čerpadlom.
Viete mi niekto poradiť, čo s tým môže byť? Nové čerpadlo by som nerád kupoval, stojí cca 7000,- Sk.
Daewoo Nubira wagon, 1,6 16V, tmavozelená metalíza, r.v. 1998, 161 000 km