Leganza aneb systémy LPG

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

A čo si tam dal za reduktor lebo ako vieš tak BRC nie je moja parketa ale asi má skrutku na nastavovanie tlaku na membránu ale to nešteluje ani môj šéf jo ale pri našich systémoch to nemá na výkon vplyv takž pokud je lenivá tak je to najskôr bohatá zmes aj keď môže byť aj chudobná ale to málokedy no a to musí upraviť elektronika lebo nie sekvencie tie majú atuátor a ten je riadený lambdou kdežto sekvenc lamdu nepotrebuje a pokud Ti reduktor dáva vela plynu tak se motor dusí a je lenivý no však ale od toho je tam elektronika apropó po výmene si si to nechal nastaviť lebo ak nie tak sa nečuduj ale ono Ti to nepojede :idea: :idea: :idea:
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Ne ja jsem si to sam dnes prehodil a nic se nenastavovalo a asi tam pujde hodne nebot neprosly emise na lpg na stk prepli to na benal at je to ok a pritom jsem tam byl pred mesicem na diagnostice lpg a pry dobre...
Jinak je to linejsi a hlavne to ma na lpg takzvanou diru jak slapnu na plyn na benzin v poho tak asi tam jde toho hodne...Takze jedine elektronicky se to nastavuje jinak ne?
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No ukludním ťa ani najlachší systém podtlakový sa po výmene sám nepozbierá takže bez nastavenia to nejde to elektronika nedokáže ona má načítaný tvoj starý a podla toho sa správa ono takto aj keby si vymenil len membrány tak to tak bue a ta diera je normálna lebo to elekronika sa snaží kopírovať svoje nastavenie a vela plynu ktorý dodáva nový reduktor lebo sa prispôsobila tej tvrdej membráne ktorá dávala málo a tak sa vstreky časovo otvárali viac a viac no a ty si jej teraz dal normál ale naspátek to nejde to sa musí nastaviť čiže na podtlaku len priškrtíš ručný škrtič a pri mojej už sa tiež musím obrátiť na PC a nastaviť atuátor no a u teba bude treba znížiť alebo zvýšiť prietok LPGčka na vstreky ale ručne to nejde :idea: :idea: :idea:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Hmmm toz tam budu muset zajet za sulinama sic se mi nechce ale budu muset si tam naplanovat cestu...
Ted jsem to znovu protah po dalnici a ted to jeste vic dela ze nestiha na lpg a prepina na benal...
A ten stelovak na tlak na membranu je teda na co na co ma vliv tlak na membranu?Ja bych s tim skusil postelit co to udela?
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Nie s tým netoč síce neviem čo to je ale pokud je to v strede tak je to len na tlakovú membránu a to by malo byť kalibranové a v každom prípade si s tým nepomôžeš to máš tak aj keby si menil tesnenie pod hlavou tak to musíš nastaviť proste to inak nejde je a nie pr to že je to zložitý systém ale to platí aj pri tom najlahšom tak ťa asi cesta neminie ;)
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Hele co jsem vycmuchal,podle toho co pisou tak to ma vliv prave na davkovani plynu v zavislosti na zatizeni motoru a to bude presne vono... :D Nebo jsem manas?
http://www.elpege.cz/pdf/brc-schema-lpg ... manual.pdf
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Kdyz tam mrknes a najdes reduktor Genius tak je to tam primo popsane ze to se tim ladi a ma to na to vliv,zitra zavolam do firmy co mi ho poslali a poptam se a zeptam se na moznost ziskani softweru mozna je ukecam na radu a pomoc at nemusim litat 120km do servisu a navit jsou tam debilove a uz je nemusim ale asi mi nic jineho nezbyde ale udelam radeji vse pro to at tam nemusim... ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Vyštrachal si dobre ale Hanzy už si zisťoval čo stojí ta jednotka lebo na naše systémy je to dosť drahá vec a nechcem ťa strašiť ale mali sme tu pár odborníkou čo si to stiahli z netu a po čase ani vypínač nesvietil a pokud si myslíš že to že ťa hádže do benzinu opravíš kladivom tak sa do toho pusť já Ti zatial skúsim za lacno pohladať jednotku Just :? A hlavne si prečítaj od kapitoli 5 no a pokud to zvládneš v domácích podmienkách tak si frajer ;)Jo je to tam v odstavci 5.1 tam máš výslovne psáno k jekému poškodeniu môže dôjsť a že v každom prípade treba ho nastaviť lebo u teba je to ako keby nová montáž a u sekvencie sa nastavujú parametre aj keď sa menia vstreky alebo lyšty :idea: :idea: :idea:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Ja mam Flying Injection system ale reduktor je stejny,no nevim beru to selskym rozumem jedine jsem vymenil reduktor a nic vic a zmenilo se to v tom ze to skace do benzinu jeste driv nez pred tim a tak logicky to vidim ze je to v tom reduktoru a je tam moznost nastaveni tak bych to typnul na to nebo si myslis ze je to nesmysl?Tim bych nemel nic pokazit ne?Kladivem neee prece nejsem zadne cune... :D
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

To je všetko v poriadku ale takto temn predchádzajúcí reduktor jednou hadičkou bol prepojený z takou kockou on je to vlastne MAP senzor LPG a tomu dával údaje ktoré išli do RJ jednotky no a po výmene ako si predstavuješ že to tej jednotke vysvetlíš lebo sám hovoríš že si mal tvrdú membránu takže ten prietok plynu bol asi iný ako u tohoto nového a darmo tam budeš štelovat to len rozladíš reduktor a môžeš poškodiť membránu ale ten tvôj problém Ti to neopravý a hlavne vieš kolko trvá nastavenie no asi tak 10 minut tak že si myslím že miesto abych dačo pokazil radej to dám odborníkovy :D :D :D Neboj ani já si nedelám na mojej všetko sám a abych pravdu povedal tak LPGčko som si ani na jednom aute nešteloval sám na to mám odborníka :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Mam ten stary rozkuchany a podle toho by tomu nemelo mensi poladeni vubec uskodit,uvidim nejdriv pojezdim a pak jasne ze tam zajedu at mi to poladi pres softweros jen jak rikam mam to tam 120km do nejblizzsiho servisu a jeste me posledne nasrali tak se mi tam moc nechce nebot kdyby to neodflakli poledne tak tam ted nemusim znovu....jeste zavolam na nake info tam odkud me ten reduktor poslali to jsou zas jini... ;)
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Ono to ma nejakou presnou funkci to ladeni pritlaku membrany a to by me zajimalo jakou,kdyz tak na to se zkus poptat na co presne to ma vliv hej?Jinak trosku jsem studoval to nastavovani softwerom a to je namakane asi je ukecam at mi ho poslou i kabel a budu ladit kazdu chvilu... :D
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Hanzy teraz sme domontovali jednu sekvenciu a tak som pozrel na to čo si hovoril tak že ta skrutka v strede je tak ako som vravil je to kalibračná a v žiadnom prípade sa nemá bez kalibračnej kocky nastavovať je to tak dané továrnou čiže fixné a šéf odkazuje že Ti to v žiadnom prípade nepomôže ba naopak môžeš rozvážiť vnútornú podtlakovú membránu a na jej kalibráciu nemáme program ani my jediné nastavovanie takej membrány je možný po rozobraní ale to len na elekro systému sekvenc má iný takže to je asi tak vše jo šéf sa píta či nechceš robiť u nás bo to čo chceš urobiť si já netrúfnem :D
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Hmm tak je to asi vsude jine,ja dneska mluvil ze dvema jednim od kud mam reduktor a ten rikal ze se to s tim ladi ale ze jedine pri napojeni at vi jestli pridat nebo ubrat a pak s jeste jednim co tady u nas dela montaze a ten rikal ze muzu jedine zkouset a ze u toho typu co mam se tomu nic stat nemuze a tak jsem chvili ladil a poladil ze je to lepsi ale jeste to chce nemel jsem uz cas ale uz vali 160km/h zase jak pred tim nebot po te vymene mi to skakalo do benzinu i pri 130km/h takze bylo jasne ze to dela ten reduktor a je potreba ho poladit a toz ladim... :D
Jinak pokud se mi to posere tak to pujde cele pryc a dam tam cely novy system sekvence pry reduktor muze zustat kdyz je novy a jen zbytek tam fouknout nove a budu klid,tak mi rekli ze ta SMART kostka uz se nedela repas a jen nova za 8500kc a ze muze byt za pul roku opet po smrti ze pry to neni na nas plyn...tak to dam radeji 12000kc mi rekli za cely ten zbytek novy a budu mit klid a servis u chalupy,toz uvidime...
Jinak ale diky moc a pracovat k vam nejdu nebot vidis sam vse zvladnu i bez softweru a tim padem je jasne ze jsem drahy a to by jste nezaplatili... :D
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No dneska sme dorobili Maťulku s sekvenciou a frčí ako ďas :lol: :lol: :lol: Jo a budeme dve fára prerábať lebo jednomu odišla RJ a druhému reduktor ale oba sú Holanské systémy čiže na Slovensku asi nikdo nemá softvér tak sa budú prerábať na Landirenzo :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“