Staré klíče

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

nexxi

Staré klíče

Příspěvek od nexxi »

Zdravím všecky majitele nexií, v listopadu jsem si pořídila nexinku, už jsem tu řešila problém sedaček, ale ještě vyvstal jeden problém. Mám u ní víc jak deset let staré klíče a jsou jako kdyby nalomené v tom místě, kde jsou zalité plastem,takže mám strach, že ¨kdyby byl zámek třebaz zatuhlý mrazem,že bych zabrala a zůstal mi plast v ruce a kovová část klíče v zámku.. tak je to nalomené... V zámečnictví mi řekli,že nový klíč mi udělají,nicméně.. a to mě překvapilo, mi řekli,že klíč mám okopírovat a podle toho mi to udělají.. Nicméně.. nepřišla jsem na fígl,jak na normální kopírce okopírovat klíč tak,aby byl dokonale vidět každý kovový záhyb čí rýha.. Prosím,poraďte někdo,jak danou situaci řešit.
Reklama

Serpico

zámky

Příspěvek od Serpico »

...no měl jsem podobný problém - nexii jsem otevřel klíčema od služebního, prostě jsem se splet ( neměl jsem ještě DO )...zámky byly dost zarezlý a stavítka prostě nechodily...nechal jsem vyměnit zámky - a pak mi nebavili další klíče - a tak jsem je jednoduše přestavěl na originál klíč - dělalo se to krásně, jednotlivá stavítka jsou dokonce číslovaná od 1 do 9...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
nexxi

Re: zámky

Příspěvek od nexxi »

Serpico píše:...no měl jsem podobný problém - nexii jsem otevřel klíčema od služebního, prostě jsem se splet ( neměl jsem ještě DO )...zámky byly dost zarezlý a stavítka prostě nechodily...nechal jsem vyměnit zámky - a pak mi nebavili další klíče - a tak jsem je jednoduše přestavěl na originál klíč - dělalo se to krásně, jednotlivá stavítka jsou dokonce číslovaná od 1 do 9...

Mohl bys to prosím trochu zjednodušit pro absolutního laika rodu ženského?

Mějte se fajn
Hynek

Příspěvek od Hynek »

Kopírovat klíče? Co to je za koninu? To si z tebe dělaj srandičky?

Vem ten nejzachovalejší klíč a zajdi tam, kde autoklíče dělají. Ne do normálního zámečnictví. Udělají to na počkání, pokud nemáš imobilizér! Ale i tak to bude rychle. Kopírovat klíče - nebyli opilí? ;) :roll: :roll: :roll:
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
nexxi

Příspěvek od nexxi »

Hynek píše:Kopírovat klíče? Co to je za koninu? To si z tebe dělaj srandičky?

Vem ten nejzachovalejší klíč a zajdi tam, kde autoklíče dělají. Ne do normálního zámečnictví. Udělají to na počkání, pokud nemáš imobilizér! Ale i tak to bude rychle. Kopírovat klíče - nebyli opilí? ;) :roll: :roll: :roll:
Taky mi to přišlo divné, a to řekli tatkovi, takže asi to mysleli vážně.. Imobilizér blbnul,takže už ho nemám,mám jenom dva normální klíče takové ty klasické. Mě se to zdálo hodně divný s tím kopírováním:/ A to dělají na počkání ty klíče?
Serpico

klíče

Příspěvek od Serpico »

...to nexiia tvůj problém je prostě udělat nový klíče - a ty se dělaj podle starýho v takovým strojku - bruska no pak se dojedou jehlovým pilníkem, určitě si ztratila někdy klíče. ..jinak pokud máš směrem od profilu - zubů v lisovaný kolečko, máš immobilizér - to mění jenom cenu od 1 000 Kč za ks...jde všechno, taky to Hynku nechápu asi byly no...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Jasně...stejně jako když si jdeš nechat udělat klíč k bytu například.... ;)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Hynek

Příspěvek od Hynek »

Jak jsem napsal, vem ten nejlepší klíč co máš, nebo lépe dva a zajdi tam. Bez imobilizeru to není tak drahý!
A nepochopil to táta špatně? Ono se to podle starého klíče , jak výše napsal Serpico, opravdu dělá a říká se tomu výroba na kopírce. Ale ne na té co se kopírují papíry! Tak to asi bude! ;) :) :D
KALOS 1,2.,Klíma.
Serpico

klíče

Příspěvek od Serpico »

...to Hynku tu " kopírku " jsem radši takto neoznačoval, ale je to tak...mnohdy se stane, že si to musíš dojet sám ve svěráku jehlovým pilníkem...no a ještě dodávám pro pohlazení na duši u Klokočky pro feldu chtěli za klíč s immobilizérem 2 500Kč, to jenom pro srovnání cen

Mějte se fajn

serpico
Hynek

Příspěvek od Hynek »

To jsi se nespletl, to jako myslíš vážně?? No to mě teda podrž! :cry: :cry: ;)
KALOS 1,2.,Klíma.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Vladek72 píše:No nevím, kdyby to řekli na Apríla, tak bych to bral, ale takhle. To budou asi nějací vtipálkové :) V deset let starých klíčích asi imobilizér nebude, tak bych neviděl větší problém, proč by to nešlo. V Hradci mně dělali klíč na počkání v Gayerkách, nic po mně nechtěli jenom klíč podle kterého to vybrousili. Pravda, je to už pár let a byly to klíče od Tipa :!: Neztrácej hlavu a zkus to někde jinde :shock:
Myslíš? Já mám Nexii z roku 1997 a imobilizer mám a nejen já. Klíček stojí 1000kč s imo a 60kč bez imo.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
skip63

Příspěvek od skip63 »

Petr Soukup píše:
Vladek72 píše:No nevím, kdyby to řekli na Apríla, tak bych to bral, ale takhle. To budou asi nějací vtipálkové :) V deset let starých klíčích asi imobilizér nebude, tak bych neviděl větší problém, proč by to nešlo. V Hradci mně dělali klíč na počkání v Gayerkách, nic po mně nechtěli jenom klíč podle kterého to vybrousili. Pravda, je to už pár let a byly to klíče od Tipa :!: Neztrácej hlavu a zkus to někde jinde :shock:
Myslíš? Já mám Nexii z roku 1997 a imobilizer mám a nejen já. Klíček stojí 1000kč s imo a 60kč bez imo.

Ja mam rok 1996 s imobilizerem klíč s imo stal 1000Kč
Fiat Brava 1,2 16V červena r.v.99
Nexia GTX 16V Hatchback3 bilá r.v.96
predtim favo 136L r.v.90
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jasne a nebo taky original klicek od daewoo za 550 kc.no nic hlavne ze mate dost penez na neoriginal dily.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
skip63

Příspěvek od skip63 »

palikx píše:jasne a nebo taky original klicek od daewoo za 550 kc.no nic hlavne ze mate dost penez na neoriginal dily.
Nechci rejpat ale pokut si dobře pamatuju tak si ti sam psal že klič stoji asi 600 a nakodovaní 300.Tak kde je nějaky velky rozdíl a unas to dělaj taky z origoš polotovaru
Fiat Brava 1,2 16V červena r.v.99
Nexia GTX 16V Hatchback3 bilá r.v.96
predtim favo 136L r.v.90
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“