chevyman píše:...Velice mě mrzí, že je to tu vykládáno, že jsem z někoho udělal "....".
Nemohu nereagovat na to, co jste napsal. Já si nestěžuji na přístup servisu. Myslím, že se snaží. Mohu Vám poskytnout vlákno, kde je k dispozici spotřeba za 15000 km. Vy s autem najedete 100 km a udáte spotřebu 4,8. Je mi 40 let, mám najeto milion kilometrů bez nehody, pracoval jsem jako řidič z povolání, než jsem se dostal k tomu, co dělám nyní. Možná neumím jezdit správně, ale - skutečně po 100 km jízdy je pro mne neprůkazná spotřeba 4,8. Po Vás jsem dotankoval - spotřeba 7,8. Nyní se ustálila na spotřeba kolem 7 litrů - nikdy nepřekračuji povolenou rychlost (kromě pitomých 30...).
Auto jsem kupoval s tím, že po zajetí dosáhne alespoň přibližně avizované spotřeby - ai jednou se to nestalo. Rád bych si tuto Vaši jízdu s Vámi (na mé náklady) zopakoval. Řídit budu já, a potom Vy. Pokud budete mít spotřebu 4,8, zaplatím Vám čas dle hodinové sazby u Vás v servise. Abyste neřekl, že Vás okrádám o čas. Ale s autem jezdím já a mě trápí dlouhodobá spotřeba - a znovu jen podotýkám, že jezdím velice klidně - s kopce nikoli na neutrál, ale se zařazenou rychlostí - což je spotřeba 0l/100km.
Já jsem skutečně očekával spíše něco konkrétního, než při předání auta sdělení, že jste měl spotřebu 4,8 - jinými slovy jste mi sdělil, že problém je u mne. Možná ano. Navrhněte mi, kdy a jak uděláme tuto jízdu. Jsem ochoten si na to vzít volno a s Vámi těch 200 km absolvovat.
P.S.: 99% jízd jsem v autě sám bez nákladu...