RESET ECU a ucenie jazdit...
Moderátor: Blue Lanos
- Blue Lanos
ja som take symptomy este nezaznamenal, ze by bom motor hlucnejsi ale je to zaujimave mozno to este niekto postrehol
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
- Reklama
tam neni EPROM, nebo pamet zalohovana baterkou? ta by se po pouhym odpojeni baterie nevymazala....Blue Lanos píše:ANO, chapes to naprosto presne Vsak bez napatia ju asi nema co drzat ze?
Daewoo Lanos 1.6SX 5dv HB, 2xABG, ABS, klima, r.v.1999, najeto 53000;
hardcore tuning vyfuku (proste rezavej jako prase), karoserie na mnoha mistech vylepsena skrabanci...
hardcore tuning vyfuku (proste rezavej jako prase), karoserie na mnoha mistech vylepsena skrabanci...
- Blue Lanos
neni tam pamet zalohovana baterkou to neni bios
http://www.cardomain.com/id/27101976
Co sa tyka toho "ucenia ECM-ka" po odpojeni/zapojeni baterie, ECM sa hlavne "uci":
- otackam volnobehu
- dostelovaniu predstihu zapalovania
Tato procedura sa deje do prveho zahriatia motora, ked sa prepne na data z lambdy.
Co sa tyka ostatnych senzorov a cidiel, ak nahodou da nejaky senzor sialenu hodnotu (prinizku al. privysoku), error code sa zapise do pamete a ECM pouzije tovarensku hodnotu default pre dany senzor, aby bolo auto ako-tak jazdyschopne.
- otackam volnobehu
- dostelovaniu predstihu zapalovania
Tato procedura sa deje do prveho zahriatia motora, ked sa prepne na data z lambdy.
Co sa tyka ostatnych senzorov a cidiel, ak nahodou da nejaky senzor sialenu hodnotu (prinizku al. privysoku), error code sa zapise do pamete a ECM pouzije tovarensku hodnotu default pre dany senzor, aby bolo auto ako-tak jazdyschopne.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
JRD-da sa tento navod pouzit na nexiu???ked som kupil auto jazdilo goood ale potom co som par krat odpojil bateriu ide divne aj ked radim rychlosti a startujem...da sa v pohode jazdit ale nie je to take kludne ao predtymJRD McLAREN píše:Blue kde si sa docital tento navod..??
ja som podobnym sposobom ucil jazdit susedovu Feliciu 1.3 po oprave ECU..
...a ostatnej elektriky...
1. start za studena..
2. nechat motor zohriat na "pracovnu teplotu" cca 80-85 st.C
... samozrejme zapnuta vsemozna elektrika, svetla, kurenie a pod.
... nech sa to rychlejsie zohreje...
3. potom jazda cca pri. 3500ot./min. pri 80km/h III. prevod. stupen
4. brzdenie motorom, teda ubratie plynu, az po hranicu, kedy uz vie III.-ka potiahnut,
cca pri rychlosti 30-35km/h
5. opet rozbeh na tych 80km/h - caa 2min. na III.-ke
6. preradenie na IV.-ku, 80ka cca 3-4 min.
7. postupne zastavenie podrdovanim, IV - III - II,
8. chvilku nechat volonobeh...ked uz ma motor tych 750-820ot/min. na volnobehu
9. postupny rozbeh na maximalku...jazda cca 2 min.
10. zastavenie, volnobeh, zhasnutie motora, nechat vychladnut...
Potom mi sused vravel ze to auto ide lepsie ako ked bolo nove..
a ze sa aj lepsie rozbieha...
...
takze som zvedavy na tvoj dojem...po tom uceni toho tvojo autiicka ...
takze pokud chapu dobre....pokud dam auto do servisu a oni mi reknou ze mi resetovali ECU a dam jimtreba 1000,- to mi jako chcete rict ze jim dam 1000 za odpojeni baterky??? zda se mi to blbost vzdyt i blbej procesor PIC po odpojeni napajeni neztrati udaje ba naopak bez jeho odpojeni se pouzit snad ani neda tady musi byt neco podobneho.....
Honda Varadero 125L , Daewoo Lanos 1,5l 1999 5HB
obojí mam
obojí mam
no jasan ze to nejsou pocitace jako treba ten na kterym ted pisu ae ja myslel treba procesor co sme programovali ve skole typu PIC. je treba tady http://www.cmail.cz/doveda/procesory/pi ... 16f627.gif a drzi data bez pripojeni elektriky.....je mi jenom divny ze by to neresili takle i kdyz je to mozny
Honda Varadero 125L , Daewoo Lanos 1,5l 1999 5HB
obojí mam
obojí mam