Ono tie kotúčaky mali svoje výhody,lacnejšia prevádzka (páska na 8 hodín kvalitného (v rámci možností tej doby) záznamu vyšla na 200Kčs,kým jedna 90-ka kazeta stála 105 Kčs.Ale nevýhodou bolo zas obtiažne prenášanie a nemožnosť počúvanie mimo siete 220v.Tie kotúčaky sa pomaly odobrali do "siene slávy minulosti " v našich zemepisných šírkach po r.1990,keď už bol nedostatok pások,predtým sa v rámci RVHP dovážali z NDR a MĽR (ORWO - dnes RAKS) a POLIMER. Naše EMGETONy boli šmirgeľ na hlavy
![Laughing :lol:](./images/smilies/smiley14.gif)
Inak tie roky produkcie im nesedia B90 sa vyrábali minimálne do r.1977,ak nie 78,potom ho nahradil B93 a B730 sa začali vyrábať v r.1983,môj mal ešte 3ciferné výrobné číslo.,tušim 00296,ale krk už za to nedám.
Ale Gramorádio,z ktorého som si nahrával Hitpanorami z OE3 ešte žije,otec ho má,akurát už s modernejším gramošasi,ten pôvodnýsústruh na platne sme dali preč ešte v r.1986.url http://hyperinzerce.cz/inz/1122306-gram ... -a-1-1.jpg
Môj posledný z kotúčakov CM130 z r.1990 ešte žije a funguje,otec si na ňom občas pustí niektorú zo starých pások s jazzovými nahrávkami.(bol naprosto zhodný s typom CM160 na obr.,len mal navyše zabudovaný zosilovač.