Porucha CD měniče v záruce - poraďte

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Jura

Příspěvek od Jura »

JRD McLAREN píše:..pocuj a mal si radio Blaupunkt ..??
a menicom na 5 CD ..???

..ak hej.. tak mne sa zaseklo uz asi 6x..
ale vzdycky som ho rozobral..nasteloval jedno kolecko, ltore preskakuje o zub..
a zase to chvilu hraje...

TIE ORIGINAL RADIA SU PROSTE NAPI....
Jo, přesně tohle rádio. Ale já bych se asi do jeho rozebírání nepustil. Ani bych asi nevěděl, jak rádio vyndat. Ale než dát 9 tisíc za nové, dal bych to do opravny kde dělají Blaupunkt a sám bych se pokusil až v naprostém zoufalství.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Reklama

Jura

Příspěvek od Jura »

No, tak je to tady. Novýmu rádiu ještě nejsou ani dva měsíce a už je zase v háji. Stejný problém - chci během přehrávání 2. disku přehodit na 3., na displeji to "proběhlo" normálně, ale CDčka se nevyměnila a zase hlásí CD error. Asi mne v servisu přivítají s otevřenou náručí. Záruka mi končí 4. února, tak musím pohnout. Jsem z toho na prášky.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Jura

Příspěvek od Jura »

Ha, a už mám zase nový rádio. Tentokrárt servis naprosto bez problémů, během tří dnů Blaupunkta objednali a vyměnili. Jen je tu malý háček - za 14 dnů mi končí záruka na auto a tím asi i na rádio. Takže, při další poruše nejspíš smolík.
Jura Obrázek
lubinob

Příspěvek od lubinob »

Dali Ti predsa nové rádio, tak na to rádio by snáď mala byť nová záruka????
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
cobyll

Příspěvek od cobyll »

určitě by na to rádio měla být nová 24 měs.záruka. To je bez debat. Schovej si servisní list,kde je výměna rádia uvedená a máš to bez problémů... :D
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
Jura

Příspěvek od Jura »

No, když myslíte... Já si tím nejsem jistý, ale pokud je to pravda, tak bych byl určitě klidnější. Zkusím to pohledat, třeba nějaké informace najdu a pak to sem hodím.
Jura Obrázek
Jura

Příspěvek od Jura »

Jo, je pravda, že pokud Vám vymění zboží v záruce z důvodu neodstranitelné vady, začíná na nové zboží běžet nová, dvouletá záruka. Ale nevím, zda by v servisu neoperovali s tvrzením, že rádio je vlastně jen nedílná součást vozidla, na které jako celek už záruka skončila, takže "Sbohem, Tvá Máňa". Nevím, ale doufám, že bychom se nakonec zase nějak domluvili. Já už tomuhle typu rádia (teda spíš měniče CD) nevěřím. Jo, holt německý rádio v Korejci... to nemůže dělat dobrotu.
Jura Obrázek
cobyll

Příspěvek od cobyll »

Rádio není nedílnou součástí vozidla. Tím je kastle,motor,volant...ale rádio určitě ukecáš,protože ještě stále se prodává spousta nových aut v základní výbavě bez rádia. 8)
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
Jura

Příspěvek od Jura »

Asi jo. Stejně doufám, že se už znova neposere. Dík.
Jura Obrázek
KE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KE »

ale posere skor ci neskor o to sa neboj, v menici su ozubene kolieska z umelej hmoty teda vsetko je tam z plastu okrem motorceka.Ked sa kolieska od opotrebenia vybehaju tak sa bude zas zasekavat. JA mam Pioneer uz 10 rokov a cita v pohode ale stale sa zasekava
Racer 1.5 8V
Obrázek
Jura

Příspěvek od Jura »

Takže je v podstatě důležité, aby se to pos.alo vždycky do dvou let od výměny. Ale ať tam jsou kolečna plastová nebo papírová, ty dva měsíce, které vydržel ten měnič naposledy, to je už docela dost málo. Prostě je to německej šmejd. A to jsem ani CD moc nepoužíval, bylo to asi tak páté přehození CDčka, které se tomu rádiu stalo osudným. První měnič fachal skoro tři roky. Jestli tenhle trend bude pokračovat, podělá se mi to nejspíš už dneska.
Jura Obrázek
PEZ

Příspěvek od PEZ »

Jura píše:Takže je v podstatě důležité, aby se to pos.alo vždycky do dvou let od výměny. Ale ať tam jsou kolečna plastová nebo papírová, ty dva měsíce, které vydržel ten měnič naposledy, to je už docela dost málo. Prostě je to německej šmejd. A to jsem ani CD moc nepoužíval, bylo to asi tak páté přehození CDčka, které se tomu rádiu stalo osudným. První měnič fachal skoro tři roky. Jestli tenhle trend bude pokračovat, podělá se mi to nejspíš už dneska.
Někde jsem četl že značka Blaupunkt vznikla z toho že se dřív výrobky označovali modrým puntíkem když prošli výstupní kontrolou kvality. ;) ;)
Š120; Felicie combi 2x; Renault 19; Renault Thalia; Kia Shuma; Daewoo Evanda
Jura

Příspěvek od Jura »

PEZ píše:Někde jsem četl že značka Blaupunkt vznikla z toho že se dřív výrobky označovali modrým puntíkem když prošli výstupní kontrolou kvality. ;) ;)
Hmmm, tak tomuhle výrobku bych dal tak akorát černý puntík (tím nás hodnotili v první třídě základní školy, když jsme měli průs.r), tedy "Schwarzpunkt"
Jura Obrázek
Slam

Příspěvek od Slam »

Jura píše:Tak uvidím, co mi řeknou v servisu. Jedná se o VK Auto v Hradci Králové. Dosud jsem s nimi (resp. s panem Červinkou, který tam vede servis) neměl sebemenší problém.
No p. Červinka už tam ale nedělá, jsme se dnes dozvěděl... :cry:
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Jura

Příspěvek od Jura »

Slam píše: No p. Červinka už tam ale nedělá, jsme se dnes dozvěděl... :cry:
Ježíši a od kdy??????????????? Ještě asi řed 14 dny mi volal, že u něj mám CDčka, která v Maďarsku vymontovali z méh podělaného CD měniče! Jestli je to pravda, tak nevím, kam budu jezdit na ev. servis, tomuhle člověku dost věřím...
Jura Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“