Nestartuje...

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Franta P.

Nestartuje...

Příspěvek od Franta P. »

NAzdar pánové.
A je to tu. po 260.000 km začala moje nessina motorově zlobit.
3x se mi stalo ze za studena jsem nastartoval a motor hned sám chcípnul, podruhé taky a na potřetí běžel normálně.
No a včera??? sedl jsem do auta nastartuju v poho, popojedu 10metru a motor vypnu. po 2hodinách sem startoval znova a do ted ho nastartovat nemůžu. Motor točí, má snahu naskočit ale prostě NIC. čerpadlo bzučí to funguje. benzínem to teda smrdí fest a svíčky jsou mokré. takže palivo tam jde.
Co s tim???
Reklama

Hynek

Příspěvek od Hynek »

Je ještě druhá velmi nutná skutečnost pro chod motoru. To je jiskra v ten správný moment. Je tam?
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

To já nevím. ale dnes odpoledne zase motor nastartoval.
Muco

Příspěvek od Muco »

No,ak sú sviečky potom mokré,tak už to nie je boh vie čo,lebo potom už vôbec nemusíš nastartovať-keď dlho startuješ,tak ich vlastne "zahasíš" tým benzinom..Já trepnem možno blbosť,ale skús sviečky vyčistiť alebo vymeniť a potom ak to nepomôže,treba hladať inde ďalej chybu(káble ku sviečkam...).Pokial nebudeš mať 100% -nom stave sviečky,tak ťažko zistíš,čo mu je.
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
ftaxi ds

Příspěvek od ftaxi ds »

Vytiahni rozdelovač a pri zapnutom zapalovaní sním pootáčaj. Mal by si počuť cvakanie vstrekov a hádzanie iskier. Ak nie tak pravdepodobne bude prerušená cievka v rozdelovači. Skús a potom napíš.
Hynek

Příspěvek od Hynek »

No já si myslím, že pokud by byla v háji cívka rozdělovače, tak by to nešlo natočit. To vypadá na uvolněný spoj, který se otřese a jednou se spojí, jindy ne.
KALOS 1,2.,Klíma.
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Franta P. Chyby co su a potom zase nie sa dost tazko hladaju (mozno diagnostika, ale ty nepises, ze by ti svietila kontrolka motora). Skus to vylucovacou metodou. V prvom rade dufam, ze mas v poriadku akumulator (teda nabity a aj svorky na nom maju dobry kontakt). pises, ze sviecky su mokre, to by mohlo znamenat, ze dodavka paliva je v poriadku a problem bude zrejma v zapalovani. Kedze ti to obcas ide, tak indukcna cievka bude asi tiez OK. Zostavaju nam sviecky, kable a rozdelovac. Sviecky by museli byt v nemoznom stave aby sa ti nedalo nastartovat (ono by si nastartoval, ale by ti to vynechavalo), takze to nebude tiez to "prave orechove". S kablami je to podobne ako s tymi svieckami, ale skus ci su poriadne nasadene a dotlacene (a potme pozri ci neprebijaju). Ostava nam ten rozdelovac. Pokial si s nim nic nerobil, tak predstih bude asi dobry. Skus ho otvorit (daj dole hlavu - cierne vyko rozdelovaca), pozri v akom stave su kontakty v tej hlave, potom podivaj na palec rozdelovaca ako je opaleny a bude ti jasne, ze to musis vymenit. V tom rozdelovaci je este ta cievka, ktora uz potrapila svojimi vrtochami hodne nexiakov a kedze nic neni dokonale tak vymen aj ju, no a tie sviecky mozes tiez kupit, ak si si neni isty stavom co tam mas.. Este pricinou tvojich problemov moze byt viac veci ( napr. RJ atd) ale to je menej pravdepodobne a tie vyksie spomenute veci tu riesilo uz mnoho ludi. Nezabudni na tu baterku, aby bola dobra.
ftaxi ds

Příspěvek od ftaxi ds »

Tá cievka je velmi zradná. Mne to vždy skapalo po zahriatí motora. Odmeral som odpor tej cievky za studena 800 Ohmov a po zahriatí rozdelovača fénom na vlasy čuduj sa svete odpor nekonečný. Viď HYNEKU !
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

ftaxi ds píše:Tá cievka je velmi zradná. Mne to vždy skapalo po zahriatí motora. Odmeral som odpor tej cievky za studena 800 Ohmov a po zahriatí rozdelovača fénom na vlasy čuduj sa svete odpor nekonečný. Viď HYNEKU !
Ved prave, ta cievka uz hodne ludi potrapila a ked je vadna, tak je zavisla od teploty, vlhkosti atd.. Ale to vyko, palec rozdelovaca, sviecky, kable je spotrebny material.
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Muco

Příspěvek od Muco »

Píšeš,že máš mokré sviečky...-už tu máš prvú "závadu",ktorú treba odstrániť -očisti ich predovšetkým,lebo ako som už písal,prechcané sviečky ťažko dajú iskru potrebnú na nastartovanie.Toto ťa vyjde najlacnejšie a potom špekuluj poprípade ďalej.Samozrejme nič nie je vylúčené,čo tu píšu ostatní,ale predovšetkým musíš mať istotu,že sviečky sú OK! (bez zápalky nič neuvaríš ;) ;) ;) ;) )
Obrázek
Hynek

Příspěvek od Hynek »

:) Je obrovská škoda, že elektřinu není normálně vidět! ;) ;) :roll:
KALOS 1,2.,Klíma.
Muco

Příspěvek od Muco »

za to je to o to lepšie cítiť :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Tak dnes sem začal vylučovací metodou. Koupil sem nové svíčky, japonské NGK. Ty mi doporučily pro jap a korejské vozy. Když sem jim řekl že tam mám Brisky sice už ty bezpatkové tak se mi vysmáli a řekli že brisky patří tak možná do starých Š120 a jestli chci aby mi auto startovalo tak si je nekupovat.
Dnes odpoledne jdu z práce a zase nechtěla naskočit, už sem si tam chtěl ustlat že přespím v autě :lol: ale ráno chytla i když nějak divně ale jo...
Po výměně svíček zatim pohoda. uvidim zítra jak bude chytat za studena a napíšu.
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Dnes startovala nessina v pohodě. tak to asi bylo opravdu těmi svíčkami. kdo by to byl řekl. uvidíme
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“