Havaria - oprava

Moderátor: Blue Lanos

jozo
Kontaktovat uživatele:

Havaria - oprava

Příspěvek od jozo »

Cez sviatky sa mi podarilo rozbit moje espero. Nesiel som prilis rychlo aj napriek tomu som dostal smyk a vyletel do pola a zastavil sa o strom.

Podla toho co som pozeral, tak je poskodene nasledujuce:
predny naraznik, hmlovky (obe), predna kapota, lave svetlo, chladic je ohnuty a namacknuty na motore, predne sklo je prasknute, plasty pod motorom su znicene, vytiekla len chladiaca kvapalina, samorejme aj strelil airbag
olejova vana je v poriadku, takze motor by mal byt ok
Problem je v tom, ze spojka ide stlacit lahko a riadiaca paka skocila trochu dozadu a pravdepodobne je zaradena nejaka rychlost (asi 4).

Myslite si, ze by sa oplatilo auto opravit?
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No ono je to na tebe teda v prvom rade hlavne že sa nikomu nič nestalo a k tej oprave ide o to ako je na tom zbytok čiže pokud je auto v relativne dobrom stave tak oprava sa Ti jiste oplatí ale chce to poradu z odborníkom aby vyčíslil cenu a pak sa treba rozhodnúť ale já by som opravoval :D
jozo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jozo »

Autu praveze skoro nic nie je, nedavno som menil brzdy, spojku a motor nezerie vobec olej, za 15 000 nemusis nic dolievat.

Nenasiel by sa nejaky odbornik, ktory by to prisiel pozriet? Pripadne nejake odporucanie, kde by bolo vhodne to dat pozriet a opravit? Auto sa teraz nachaza v Prievidzi.
Richard

Příspěvek od Richard »

Nekamenujte mě za můj názor: takhle rozbitý auto a ještě k tomu tohoto typu a značky, se nevyplatí opravovat. Někdo se tady nedávno ptal na názor zda koupit Espero 2,0 v celkem slušném stavu tuším za 15000,- . Pokud by jsi auto opravoval zcela sám (včetně laku) a zapoměl na čas, tak snad ještě by se dalo o opravě uvažovat. V okamžiku kdy to dovezeš do opravy i třeba ke kámošovi, máš hodnotu opravy vozu výš, než je pořizovací hodnota obdobného nerozbitého vozu. Poděkuj Esperu za služby a za ochranu svého zdraví a pohlédni se po jiném autě třeba zas po Daewoo (nízká cena, skoro se nekradou, slušná výbava a poměr cena - výkon - výbava)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
sopco

Příspěvek od sopco »

Podla mna, ak je posunuta kasna, tak sa na to radsej vykaslat a ak nie, tak moj hruby odhad ceny je podla toho co si popisal, takych 10 - 12000 a to pocitam nahradne diely z vrakaca a bez lakovania.
DAEWOO ESPERO 1.5 16V r.v.96
MAZDA 6 WAGON 2.0D r.v.06
jozo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jozo »

Zabudol som este napisat, ze ked zapnem zapalovanie, tak sa rozsvietia vsetky kontrolky ale po chvilke zhasnu len brzdy. Kontrolka chyby vstrekovania svieti...

Diely by som nejako pozhanal z vrakoviska + inzeraty. Co som pozeral espera, tak najlacnejsie idu po 40 000 SK-50 000 SK.

Nenasiel by sa niekto z okolia PD co by to pozrel a povedal priblizne cenu opravy? Alebo nejaky servis v PD by ste odporucili?

Beriem to tak, ze vraku sa zbavim tazko. Ak ho opravim do 20 000 tak sa to bude dat predat. Preto sa priblizne pytam. Fotku bohuzial nemam, pretoze bola tma.
stefan

Příspěvek od stefan »

Kontrolka vstrekovania zhasne až po naštartovaní motora.
Airbag už asi nezhasne.

Moja rada, kúp druhé espero bez papierov za pár SK,
a daj z toho jedno do kopy.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Muco

Příspěvek od Muco »

Jožko,ja nie som opravár,tak ma prosím neber velmi za slovo,ale píšeš,že sú naburané:...
predny naraznik, hmlovky (obe), predna kapota, lave svetlo, chladic je ohnuty a namacknuty na motore, predne sklo je prasknute, plasty pod motorom su znicene, vytiekla len chladiaca kvapalina, samorejme aj strelil airbag
olejova vana je v poriadku, takze motor by mal byt ok,spojka ide stlacit lahko a riadiaca paka skocila trochu dozadu a pravdepodobne je zaradena nejaka rychlost (asi 4).

Nie je to dosť naburane na to,aby to stálo trochu viac peňazí(možno sa mýlim)..??
:cry: :cry: ,lebo podla toho popisu,neviem,ale musí to byť škaredé(alebo sem hoď nejaké foto a možno ti tu ludia-odbornejší -poradia,čo stým a či niečo stým)...-ešteže si ty OK !!!
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
sopco

Příspěvek od sopco »

Inak v sekcii predam som videl espero bez motora, mozno by ta vyslo lacnejsie len prehodit motor do tej kasne.
DAEWOO ESPERO 1.5 16V r.v.96
MAZDA 6 WAGON 2.0D r.v.06
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

JRDčko tu nabízel jedno bez motora tak sa s ním skús spojiť :lol: :lol: :lol:

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=10499
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Nojo, ale ten už ho rozprodává po dílech....leda nějakej díl od něj....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

rozhodne neopravovat, uz z jednoho duvodu pises ze po stlaceni spojky ti tam skocila 4, tak bude hlej asi motor nebo prevodovka, mozna ze je utrzenej ze silenbloku
nechapu vyraz sviti kontrolka vstrekovania???co je to za kontrolku
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

No JA by som ho na Tvojom mieste určite už neopravoval.Ja som mal svoje nabúrané zpredu a ľavé svetlo, chladič vodný, chladič klímy, predný nárazník, predné hmlovky a nastriekanie cca oprava aj s dielmi 22.000Sk a to bolo po známosti tak radšej by som kúpil iné a prehodil motor alebo diely,Kúp si alebo dotiahni z vonku nejaký na náhradné diely.
bobal

Příspěvek od bobal »

ja bych se na to vyprdl jelikoz to bude tak za 50 000kc
kkk

Příspěvek od kkk »

Ja kdysi vrazil do auta asi 20 tissic po havarce. Kupoval/menil se naraznik, chladic, airbag a svetla. Dnes se divim, proc sem to delal, ale prislo mi to jako dobrej napad :)
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“