Rozvodovy remen???

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
martinko

Rozvodovy remen???

Příspěvek od martinko »

V roku 2005 som bol s nesi v servise v PN, menili mi vackovu hriadel, vahadla a veci s tym spojene, ale neviem ci sa pri tom menil a rozvodovi remen, ten papier som niekde zalozil tak to nemam ako zisti. neviete ci ich to napadlo vymenit ho?? ak nie tak da sa zistit podla remena ci je este povodny??? :shock: :lol: :shock:
diky
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No bolo by potrebné sa spítať priamo v servise tam by mali mať evidenciu keď je tam auto servisované alebo to urob ako ja proste som všetko vymenil a mám to ako bych kúpil nové auto a o všetkom si vediem evidenciu :lol: :lol: :lol: Ale skús servis jo jinak podla pohladu to velmi nepoznáš lebo vetšina remenou ktoré sa menia nevyzeré staro ani opotrebovane čiže vizuálne to neodhadneš tak já na tvojom mieste ak nebudeš mať jistotu tak podla km by som to vymenil a máš 100% jistotu :lol: :lol: :lol:
martinko

Příspěvek od martinko »

no ked mi to menili tak som mal 84 tis. a teraz mam 96tis. , tak sa mi to zda skoro menit ( ak bol meneni ) ale este viem ze menili aj klinovy remen , tak ho snad vymenili, ale... :roll:
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No to je babo raď lebokeby si to mal potvrdené 100% tak máš času dosť ale keby ho nemenili tak síce nemáš moc nabehané čiže pumpa by mala vydržať no aj kladky ale to je sázka do lotérie ja som proste radej menil vše aj keď daktoré veci boli ako nové teraz ich mám naozaj nové a spávam spokojne :lol: :lol: :lol: Tak že je to len na tebe ako sa rozhodnieš lebo ťažko v tomto radiť :D :D :D
martinko

Příspěvek od martinko »

dnes po dlllllhom case sa mi podarilo zistit co mi tam vlastne menili : vackovy hriadel ,ROZVODOVY REMEN, nejake tie tesnenia ale vymenili mi len tri zdvyhatka ventilov a povedali ze zbytok bol dobry , no ti povodne vydrzali asi 1 rok a zas to klepe jak 20 rocny diesel... ale aspon mozem pokojnesie spat vdaka tomu remenu... :lol:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no pokud to zas klepe tak bych urcite klidne nespal.
opet nova vacka a vahadla a urcite nove olejove cerpadlo a kompletni vycisteni olejoveho systemu.
ale nejdriv bych zjistil jestli je to opravdu opet na vacce.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
gembala

Příspěvek od gembala »

Moja Nexia mi tiez klepe pri studenom motore,ale akonahle sa zacne motor zohrievat tak tichne a postupne rastie aj vykon a ked sa zohreje je ticho akurat cvakaju asi vstreky.
martinko

Příspěvek od martinko »

no ked mi prvy krat zacala vacka klepat tak sa mi ucpala mazacia diera a cela sa zoslahala, a to klepanie bolo coraz silnejsie. no po vymene ked to zacalo klepat zas sa intenzita po par mesiacoch ustalila a klepe to rovnako a aj pri zahriatom motore, tak nevie , ale urcite namam chut opät menit vackovu po 2 rokoch
martinko

Příspěvek od martinko »

ze by to predsa boli tie vstreky???
martinko

Příspěvek od martinko »

no fore som sa docital,ze ak po vymene oleja cvakanie neprestane tak by to vacka nemala byt. ja menim olej pravidelne aj s filtrom ale cvaka to furt rovnako. s toho teoreticky sudim ze su to tie vstrekovace... prosim vyjadrite sa nikto ci tu,, hypotetizujem" spravne alebo motam piate cez deviate.... :roll:
vopred d. ;)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no pokud to maze tak se vymenou oleje nic nezmeni.
ale pokud mas 8 ventil tak tech par sroubku na viku neni problem povolit a podivat se.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“