spotreba
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
spotřeba
....ještě jednou musím upřesnit spotřebu nexie - tedy město 11,2 - 120km/h 7,8 - 90km/h 5,8 průměr TP 8,26, jinak 16V má lehčí stálý převod proti 8V, stálý převod je ve 3 variantách ( počítám i automat ), dále už IV. převodový poměr je do rychla ( 0,9.. )
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
- Reklama
Nic si z toho nedělej, já mám na svém 1,5 l 16 V spotřebu ve městě 15 l / 100 km (každý den 15 km do práce a zpět). U Nexie, jak jsem tak pročítal, je to různé. Specifikace v TP je věc jedna, ale praxe, kdy samozřejmě u mnoha lidí je spotřeba vůči předepsanému i nižší, je jiná.septim píše:No ja som teraz potiahol na dialnici, trosku rychlejsie... zajtra tankujem, ale bude to dobre cez 10L, bo na plnu nadrz mam dojazd asi 300km
Co jsem tu tak četl, může to být čýmkoliv. Já už měnil svíčky, kabely, filtry... Teď se chystám na termostat a lambda sondu. Protože ta spotřeba je fakt nehorázná. Když jsem jel v létě z Plzně do Brna, jen cesta tam mě vyšla na 1 400,-, a to jsem to nedráždil, max. 120 km/h, ale spíš méně (na dálnici ze mě měli radost).
Daewoo Nexia 1,5 Hatchback, r.v. 1995, zelená metalíza
Můj učitel jízdy autem,bývalý československý reprezentant v soutěži ujetých km na 1 litr paliva, mimochodem 1 274 km, mě vždy tloukl do hlavy, že každé šlápnutí na brzdu, zvyšuje spotřebu. A pánové , kdo z nás dokáže za jízdy zapomenout, že auto brzdu má? Nejhorší je styl plyn - brzda.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Porovnání
To každopádně. Ovšem neřekl bych, že se mě to týká. Jsem klidný řidič, jezdím v rámci předpisů, nohu lehce na plynu, udržuji bezpečné vzdálenosti... Před Nexií jsem měl favorita - už tam jsem si říkal, že je ta spotřeba vyšší, ale přes 10 l / 100 km jsem se nikdy nedostal. Kdysi na brigádě jsem půl roku jezdíval s dvoulitrem - dieselem, ale také tam spotřeba nebyla taková. Takže bych si troufl vyloučit špatný styl jízdy:)
Jen jedinou otázku. Jaké tam máš pneumatiky? Viděl jsem totiž Nexii i na 13" pneumatikách.Pak by to bylo vysvětleno.septim píše:9-10L LPG v meste je asi normalna spotreba, co? Dalo by sa nejako znizit? Zistil som ze aj ked idem priemerne 80 alebo 110 je spotreba rovnaka. A este jedna otazka mam 1.5 16V a mam hrozne kratku prevodovku, vsetci mate taky kratky prevod? Cca pri 130 toci motor cez 4000ot/min a 5000 ot/min pri 160. Je to uz dost hlucne. Urcite by to zralo menej s "dlhsou" prevodovkou. Diki za odpovede, nechcel som zbytocne otvarat dalsi topic.
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Re: Porovnání
Spotřebu auta ovlivňuje tolik veličin, že až není zdrávo. Záleží kolik má motor najeto, jak je zajetý,kdo s ní jezdil,kde,nastavené vstřiky, předstih,zatížení,terén atd.atd.Teorie, která se dnes razí, že motory není třeba zabíhat je ta největší kokotina, jakou jsem kdy slyšel.A to všechno se později na motoru projeví.lucass píše:To každopádně. Ovšem neřekl bych, že se mě to týká. Jsem klidný řidič, jezdím v rámci předpisů, nohu lehce na plynu, udržuji bezpečné vzdálenosti... Před Nexií jsem měl favorita - už tam jsem si říkal, že je ta spotřeba vyšší, ale přes 10 l / 100 km jsem se nikdy nedostal. Kdysi na brigádě jsem půl roku jezdíval s dvoulitrem - dieselem, ale také tam spotřeba nebyla taková. Takže bych si troufl vyloučit špatný styl jízdy:)
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Nemam u seba TP,ale ak ma pamat neklame, nema 8V mensie kolesa od vyroby?
No uz som to tu v davnych casoch pisal, ale ked vidim tie Vase nehorazne spotreby, tak mi neda to uviest znova Moja spotreba dlhodobo neprekracuje 7 litrov. A pritom s nesinkou svizne akcelerujeme a zase brzdime tak, ako by sa nemalo Na dialnici rychlost +- 140
No uz som to tu v davnych casoch pisal, ale ked vidim tie Vase nehorazne spotreby, tak mi neda to uviest znova Moja spotreba dlhodobo neprekracuje 7 litrov. A pritom s nesinkou svizne akcelerujeme a zase brzdime tak, ako by sa nemalo Na dialnici rychlost +- 140
Jsem taky překvapen, za kolik kolegové jezdí.Já mám sice nesinku od září, takže žádné zimní zkušenosti, ale zatím mi to vychází taky kolem 7.5 litru a to mám 16V a žádné dlouhé trasy nejezdím. Je ale faktem, že bydlím v Polabské rovině , takže žádné kopce!
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
168 tisíc je dost, ale pro tyto motory při slušném zacházení a údržbě skoro nic. Dej to seřídit a hned se uvidí. Pokud to měl před tebou nějaký doveda co se v tom hrabal,mohl to pěkně "rozjet." Já když tady čtu úvahy a návody některých "odborníků" , přechází mě mráz po zádech.
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
To hlavní jsem zapoměl:Samozřejmě v servisu DAEWOO s diagnostikou!!!lucass píše:Zkusím nechat vyměnit to čidlo teploty a lambda sondu. Kde bych to měl nechat seřídit, prosím tě? Běžný servis, nebo spíš specializovaný na Daewoo? Díky za info.
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Díky ti.Hynek píše:To hlavní jsem zapoměl:Samozřejmě v servisu DAEWOO s diagnostikou!!!lucass píše:Zkusím nechat vyměnit to čidlo teploty a lambda sondu. Kde bych to měl nechat seřídit, prosím tě? Běžný servis, nebo spíš specializovaný na Daewoo? Díky za info.