zamrzlé zajišťování zámků dveří
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
zamrzlé zajišťování zámků dveří
Začala zima a už je to tady. Centrál sice odemkne, ale zajišťovací páčka uvnitř auta neodskočí a já se nemůžu dostat dovnitř. Naštěstí se zatím dostanu do auta přes zadní dveře. Ta páčka pak u předních dveří rukou jde, ale dost ztuha a ten motorek to asi neutáhne.
Má někdo nějakej tip, čím to namazat, nebo prosříkat, aby to chvíli vydrželo? Je teprve -2 a už takový problémy. Jestli to bude pokračovat, dostanu se do auta až na jaře.
Má někdo nějakej tip, čím to namazat, nebo prosříkat, aby to chvíli vydrželo? Je teprve -2 a už takový problémy. Jestli to bude pokračovat, dostanu se do auta až na jaře.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Kedysi som mal na GETZe s centrálom podobný problém,akurát naopak,za váčších mrazov mi nezaistilo PP dvere,páčka zostala visieť Pomohol som si sprayom WD-40,spusstil som okno a cez hadičnu nastriekal na ten mechanizmus páčcky... Akurát sklo dverí som musel potom poumývať okenou,ale všetko,nejaký čas fungovalo bezva.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Re: zamrzlé zajišťování zámků dveří
Vlasta píše:Začala zima a už je to tady. Centrál sice odemkne, ale zajišťovací páčka uvnitř auta neodskočí a já se nemůžu dostat dovnitř. Naštěstí se zatím dostanu do auta přes zadní dveře. Ta páčka pak u předních dveří rukou jde, ale dost ztuha a ten motorek to asi neutáhne.
Zkus silikonovy olej ve spreji-SILCAL.Oproti jinym sprejum nezamrza....tedy pokud neni -15 a vic
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
No pozri sa : ...keď tam striekneš nejaký tan olejčok,či vazelinu cez to okno,určite s tým nič nepokazíš ak sa to "neopravý"(v najhoršon prípade ti nebudú hrdzavieť dvere)Vlasta píše:Alespoň jedna spřízněná duše. Jen kdyby tak bylo nějaký zaklínadlo a nemusel se sundavat tapecírunk ze dveří. Přes to stažený okno to sice není špatnej nápad, ale nejsem si jistej, jestli to tady půjde.
Oteplilo se a tak jsem se nakonec ukecal a sundal ten tapecírunk ze dveří. Nic moc práce, ale povedlo se. Mechanizmus jsem prostříkal konkorem a uvidím, jestli to bude něco platné. Jestli to přežije zimu, budu to muset komplet vyndat a očistit, je to docela pěkně rezavé.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
no nevim jestli to dela packa, ale zamek by to delat mohl, me se tam obcas u espera dostala voda nevim jakym spusobem asi prez okno ale pak kdyz bylo (-) tak to zmrzlo a tak sem tam pouzil jiz mnou nekde zminovany kokosovy olej do -30 a navzdy sem mel pokoj
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
To je zajímavý mazací prostředek. Kdes to vyčetl a jakou to má výhodu proti běžným mazivům? Nemá to snahu časem nějak krupičkovat, nebo dělat nějakou jinou neplechu? Naposledy jsem jako mládě použil jedlý olej do fichtla. Došel mi benzín a tak jsem dojel k pumpě na benzínový čistič a stolní olej. Pumpařka se koukala, kdo připálil řízky.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
tak ten olej se u nas pouziva v praci pri montazi sedacek, nevysycha nekrupickuje se ani netvrdne, strika se do mechanizmu zamku, presne vlastnosti nevim musim to precist na tom spreji, popis dodam pozdeji, ten olej bohuzel se neda koupit u nas nebo aspon nevim kde, pro nas to disribuje nejaka firma z nemecka primo z VW , ja ho mam z prace
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči