Odchadza mi nexia? :(

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Weblink

Odchadza mi nexia? :(

Příspěvek od Weblink »

V poslednej dobe ked nastartujem za studena mi vyda zmotora taky divny zvuk na par sekund ... preblikne olej a uz ide OK .. ten zvuk vydava cim dalej tim castejsie a len za studena a trva asi 2 sekundy :cry: co to je ? (som v tejto oblasti amater ale pripada mi to tak ako keby valce ficali chvilu naprazdno bez oleja moze to byt ono? ) je to proste taky kovovy zvuk chrrrrrrrrrr a potom uz ide dobre... znizenie vykonu som nepocitil. Len ma stve ten zvuk vsetci sa otocia ked idu okolo a ja startujem :roll: Ako to mam odstranit? co mi to zapricinuje?

mam 1.5 8V
Reklama

Serpico

nexia

Příspěvek od Serpico »

...to Weblink - to je teď v zimě ? - jaký dáváš olej ? - kolik má najeto - kdy byla poslední výměna oleje ? kolik bere oleje ? - olej tlak ... no nic, teď bych na tvém místě koupil - čistič olej ( přípravek ) a dle návodu projel a vypustil...no a nalil nový nejlépe polosyntetický ( jenom ne nějakou levnou sračku ) ... no a pak to stichne... anebo budeš dělat vačku, hydroštěly ( to chce sundat víko ventilů a podívat se... jestli uvidíš kovové pyliny, tak je to jasná zpráva ale nepředbíhejme...měj se a hodně štěští...
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jo tak nejak.zaklad uspechu je aby okamzite po startu zhaslo mazani.pokud to chvilku sviti pada olej za co muze na 100 procent olejovy filtr.ovsem neni mozne zjistit jestli po vymene se to spravi.je to vyrobci filtru kteri to sekaj jeden za druhym a zpetne ventilky netesni a propousti olej.opravdu to nic jineho neni.a samozrejme pokud motor bezi na sucho a klepe bude mozna lehce poskozena vacka.klikovka tohle vetsinou nedela tak ze by jsi to slysel tak vyrazne.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Serpico

olej

Příspěvek od Serpico »

...sorry palikx, tebe nerad přeskakuju...ale ty olejový filtry to je taky otazník...dal jsem prvně z nouze z Krče ( polsche ..7o Kč ) a potom Purolator pro nexii a nubiru...teď jsem na BOSCH pro Opel ( ten dodává i těsněcí kroužek pod šroub a to se mi líbí...) oboje okolo 130 Kč...vono mi jenom potvrzuješ, to co sem si myslel levný okolo 70 - 80 Kč nebrat...a pak každá fy. značka má asi svoje přepouštěcí tlaky...no na oleji jsme se schodli Castrol ( na nettu jsem teď četl, že zasviní celý motor, no každý má právo na svůj názor...)...měj s náma trpělivost

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Weblink

Příspěvek od Weblink »

Dik vsetkym co mi odpisali ... pozrel som na hladinu oleja a mal som tak do 3/4 dolial som doplna a uz to nerobi ... pouzivam Valvoline 5-40
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

no kdyz mas uz neco najeto tak sintetika neni ta nejlepsi volba
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Slavek píše:no kdyz mas uz neco najeto tak sintetika neni ta nejlepsi volba
No tak to suhlasim. Valvoline robi priamo olej pre motory s vacsim km priebehom a je to polosynt. Ja som sa kedysi priamo dotazival jedneho vyrobcu olejov ako to je, a mailom mi prisla odpoved ze skutocne sa tym motoru moze ublizit, o to viac ak tam uz niekedy bola polosyntika alebo mineral. Tu je odpoved z mailu od technika na moju otazku (ci mozem v starsom aute opat prejst na plnu syntetiku ked tam uz bol aj mineral) Dobrý deň

V žiadnom prípade vám neodporúčam prejsť u vášho vozidla na motorový olej Madit ZERO. S najväčšou pravdepodobnosťou by sa vám mohlo stať že sa vám za tie roky usadený karbón rozpustí a to môže viesť až k havárii motora.

S pozdravom

Milan Rášo
Technický servis mazív
Slovnaft a.s.
tel.: +421 2 5859 7264
mob.: +421 907 703 373
fax.: +421 2 4524 6829
www.madit.sk
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

presne tak sem to myslel i ja, navic sintetyka je ridka a je moznost ze ti to nekde zacne propoustet
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Serpico

olej

Příspěvek od Serpico »

...to ferino28 všimnul jsem si tvé tiráže " Slovnaft " co mi můžeš říci k různým atestům pro výrobce VW 505.00, MB 228.00, atd. já vím jenom to, že ty atesty nejsou nijak levná žáležitost a zatím nikdo nezveřejnil skutečné výsledky pouze schválení pro ten který koncern...

Mějte se fajn

serpico
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“