Zdravim,
mne to trochu oleja papa tak ako som uz pisal, vcera som dolieval olej a nejako sa mi to podarilo prelit asi ak o 5mm nad maximum. A potom vecer sa mi zrazu rozsvietila kontrolka oleja, ale necitil som ziadnu zmenu v chode motora. Ked som motor vypol a znovu nastartoval kontrolka najskor svietila slabsie a potom zhasla, ale asi po minute sa znova rozsietila naplno. Normalne som s tym najazdil cca 200 km a vsetko je zatial v poriadku, len ta kontrolka stale svieti. Je mozne ze je to tym ze tam mam moc oleja a signalizuje to? Konzultoval som to s kamosom automechanikom a sice s Daewoo nerobi ale na ine nam to nevychadza.
Vysoká spotřeba oleje
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
No může to být čidlo tlaku oleje (celkem finančně příznivá položka i jednoduchá výměna), ale se svítící kontrolkou na olej bych určitě nejezdil. Kdysi jsem měl Mitsubishi Space Wagon taky 2,0 a pasovalo tam čidlo ze Škodovky. Jde tam o to, aby byl v systému nějaký tlak a většinou spíná kostru (tedy -) když se motor natlakuje olejem připne se kostra a kontrolka zhasne
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Tiez som to hned vypol ako sa rozsvietila, ale pozeram ze nic vytecene, aleja dost, zmenu chodu motora som nepozoroval, tak som to skusil nastartovat a kontrolka zhasla. Pozeral som aj pod viecko pri nastartovanom motore a olej prskal, vacka bola namazana tak som isiel pomaly do garaze a tam sme nic nenasli. Teraz po dalsich 100km to uz v podstate prestalo robit, teraz uz zhasne a vyzera vsetko OK.
Asi to ma aj signalizaciu velkeho mnozstva oleja a preto svietila, inak si to vysvetlit neviem...
A nic v zlom, som elektrikar a okolo aut robim uz 10 rokov, len s Daewoo som doteraz skusenosti nemal a tato kontrolka ma dostala...
Asi to ma aj signalizaciu velkeho mnozstva oleja a preto svietila, inak si to vysvetlit neviem...
A nic v zlom, som elektrikar a okolo aut robim uz 10 rokov, len s Daewoo som doteraz skusenosti nemal a tato kontrolka ma dostala...
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008