Mé auto je ještě do února v záruce. Asi před rokem se začaly zasekávat CDčka v CD měniči - typicky když jsem chtěl přehodit na jiné CD, na displeji se ukázalo číslo dalšího CD, ale fakticky výměna neproběhla a začal svítit CD Error. Rádio fungovalo normálně. Když se nechalo rádio alespoň půl hodiny vypnuté (za jízdy bez panelu nebo auto na parkovišti), tak po zapnutí klíčku většinou měnič zachroustal a CDčka si porovnal a fungoval opět normálně.
Při minulé garančce v servisu mi řekli, že za to můžou vypalovaná CDčka, že se musí používat jen originální. Sice jsem opáčil, že v návodu je CD-R i CD-RW, ale dobrá, zkusím to. Chvíli to dělalo dobrotu, ale začalo to zase letos v létě, hlavně cestou do Chorvatska, a to fakt nasere. Takže origo-neorigo, všechno na levačku. Navíc, kdy ž se Vyndalo po delší jízdě CDčko z měniče, bylo horké, že se skoro nedalo udržet v ruce. Minulý týden se tam sekla 2 CDčka definitivně. Kontroky na měniči blikají a nic víc to nedělá. Dneska jsem dával auto na kontrolu po 60000km a kromě vadného palivoměru jsem žádal i řešení poruchy CD měniče. No a zase - prý že tam nesmí přijít pálená CD, že když to pošlou do Maďarska na opravu, že se to vrátí neopravené a dají k úhradě i dopravu (cca 1600Kč), pokud zjistí, že tam byla neorigo CD. Já na to, že v návodu není zakázáno, ale je naopak jejich používán povoleno. No, prý je to kvůli autorským právům, že se pálená nesmí používat. Já na to, že si jako vlastník origo CD mohu legálně pro svoji potřebu udělat 1 kopii CD třeba pro případ, že se mi to zasekne v CD měniči. No a pak už jen krčili rameny, že oni víc nezmůžou.
Jsem dost naštvaný a prosím Vás o rady a zkušenosti - máte taky někdo podobný problém s orig. CD měničem? Jak mám postupovat při jednání se servisem, pokud se vyplní hrozby, že to neopraví a budou požadovat úhradu postovného? Mám kontaktovat importéra, ať k tomu zaujme stanovisko? Mám jim doporučit jiného záručního opravce Blaupunktů? Opravil by to vůbec jiný servis Blaupunktů, když na tom Blaupunktu je napsáno jen Chevrolet?
Poraďte, prosím, prosím, prosím!!!