cukání

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Jana Škrancová

cukání

Příspěvek od Jana Škrancová »

Vzkaz pro Tomáše:dík za radu, s tím ABG to snad je podle Vašich rad teda ok, to cukání se projevuje takto:nastartuju, zařadím neutrál a autíčko pocukává. Je to můj druhý matízek, ten první byl v poho, proto mně to překvapilo. Zkusím ještě natankovat lepší benzín-jestli to teda k něčemu bude :D
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Už tomu rozumím , necuká , on jde nepravidelně motor na volnoběh .... to může být svíčkama , kabelama zapalování , benzínem ( nekupujte u hypermarketů - říkám to pořád) ..........
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Pochopil som to,on necuká ( cuká= česky poškubáva) to sa rozumie keď má trhavý záber pri jazde,toto skôr kucká,t.j. svojvoľne poklesnú otáčky,aj mne to sem-tam spraví,tesne po studenom štarte,najmä pri vlhšom počasí,ale zatiaľ som to neriešil,hodlám vymeniť sviečky,na prehliadke po 40.000 možno vymenia aj káble,na TICU to urobili,ale keď ten motor po par sekundách chodu to nezopakuje,ako vravím,zatiaľ to neriešim,po novom roku sa chystám na servisnú prehliadku.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Studený start

Příspěvek od Vazoun »

Přeji všem hezký den :roll: to - " Alvine " já mám svého Matízka garážovanýho a v zimě za vlhka, se mi ten studený start taky projevuje tak jak popisuješ - je to ale jenom někdy, ne pravidelně. Ujedu 100 metrů a je klid a pohoda.Zdraví :lol: " Vazoun " :lol: Obrázek
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Presne tak , Vazoune, pokiaľ to vážne nezlostí,netreba to riesiť,Kedysi sme mali škodovky či wartburgy,tie nám za studena 3 krát skapali,než sme vyšli sped domu a bolo dobre,ešte sme boli pyšní,že tie naše tátoše chytili na brnk a mínus neviemkoľko stupňovom mraze.
Na Seate mi kolísali voľnobežné otáčky motora aj za tepla, CCA po 62.000 km,tak som vymenil sviečky,vybrat teleso vzduch filtra (tam to bolo pre ten úkon nutné a vyčistile sacie hrdlo pod telesom,liehobenzínom a bolo to ok.
.Tu ma to netrápi,ako som povedal,keď na prehliadke po 40.000 uznajú za potrebné vymeniť káble,nech vymenia,na škodovke nevydržali ani 30.000 km. :P :P :P :P
Srdečne zdravím
alvin
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“