čo urobit pred zimou?
Moderátor: Blue Lanos
Ja som včera nalial do ostrekovačov nemrznúcu zmes, dnes som bol dať prezuť na fungl nové zimné gumy (mimochodom stálo ma to 800 Sk - prezutie, nové ventilky, nafúkanie) som čumel jak Puk a kúpil som si ten silikonový bazmek na tesnenie dverí. Ešte sa chystám dať nastriekať auto zospodu a zima môže prísť Veď aj naši cestári sú "pripravení" pomaly už od septembra ako sa každý rok dušujú tak napokon čoho sa báť, nie? Potom napadna na všech svetých 2 cm snehu a nevedie chudáci, čo skôr!!!
Lanos sedan´98 1,6 16V
- Reklama
Ja som sa včera ešte len objednala na výmenu pneumatík. Bude to až 13.11. Môj osobný pneuservisák nemá skôr čas tak, aby som ho mala aj ja. A tak je to teraz nabité. Našťastie sa teraz na žiadne veľké cesty nechystám, tak pritvrdím opatrnosť. Ale ostatné drobnosti by som hádam zvládla v nedelu, ked budem mať konečne jeden voľný deň. Ale tú nemrznúcu .... neviem... je to ešte v záruke a na servisnej po 2 rokoch som bola ...tak hádam tento bod by som mohla vynechať, nie?
Inak, to s tým vyčistením okien znútra to funguje, že sa to potom menej rosí?? Lebo mne sa teraz jedno obdobie v oktobri rosili strašne. Ale je pravda, že neviem, kedy som ich znútra omývala
Inak, to s tým vyčistením okien znútra to funguje, že sa to potom menej rosí?? Lebo mne sa teraz jedno obdobie v oktobri rosili strašne. Ale je pravda, že neviem, kedy som ich znútra omývala
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Co sa tyka rosenia, mne to naozaj funguje. Pred zimou poriadne umyjem okna zvnutra. Ked vyschnu, potom to este vycistim takou nejakou dost smradlavou penou, ktora sa nastrieka na okno, necha asi 5 minut posobit a potom sa papierovou utierkou vytrie dosucha.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Ja by som už nestriekal spodok(ak myslíš proti korozii nejaký ten "gumoasfalt"),lebo je už dosť veľká zima na to,aby to vyschlo-"vyzrelo" a toto upršané počasie tiež nerobí dobré.Robí sa to pokiaľ je tých cca 20stupňov a viac ,čiže najlepšie v lete,popríp.najneskôr začiatok jesene (keď je babie leto). -Ledaže by si to robil sám vo vyhriatej garáži... Toto viem od lakírnikov,keď som si chcel striknuť ešte min.rok opela.Palino16V píše:Ja som včera nalial do ostrekovačov nemrznúcu zmes, dnes som bol dať prezuť na fungl nové zimné gumy (mimochodom stálo ma to 800 Sk -... Ešte sa chystám dať nastriekať auto zospodu a zima môže prísť...
A tá cena za prezutie je ešte dosť dobrá,na to,že si z Blavy. To u nás v B.B to tiež stojí 800Sk(700-bez papiera)
-
Ahoj.
Tak som dolial do chladiča nemrznucu zmes.
Nezistil som čo tam bolo pred tým a do servisu sa mi kvôli tomu isť nechcelo,tak som kupil nejaku standard a dolial cca. 2 dcl ...
Aký je zozdiel medzi napr. tou standard a nejakou vhodnou pre celohlinikove motory ?Kamos ma totiž straší,že ja mam hlinikovu hlavu a že nejakemu jeho znamemu čo dolial tu klasicku do hlinikoveho motora to nejako tu hlavu "vyžralo" . Hrozí niečo také aj môjmu Ticu ???
Vdaka
Tak som dolial do chladiča nemrznucu zmes.
Nezistil som čo tam bolo pred tým a do servisu sa mi kvôli tomu isť nechcelo,tak som kupil nejaku standard a dolial cca. 2 dcl ...
Aký je zozdiel medzi napr. tou standard a nejakou vhodnou pre celohlinikove motory ?Kamos ma totiž straší,že ja mam hlinikovu hlavu a že nejakemu jeho znamemu čo dolial tu klasicku do hlinikoveho motora to nejako tu hlavu "vyžralo" . Hrozí niečo také aj môjmu Ticu ???
Vdaka
Daewoo Tico , r.v. 1996