Jaký benzin tankujete?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
-
- Kontaktovat uživatele:
Hanzy:
To samozřejmě beru jako srandu...
Pokud bych najezdil 30-40tis km ročně,tak do 1,2 také nejdu...to je pochopitelné...,proto píšu že pro "mé potřeby to stačí"...
To že s 1,2 častěji řadím,plus další věci...to jsem před nákupem zvážil...,je to jistá daň za cenu auta...
Auto beru jako dopravní prostředek "když prší":-)
Těžiště mých zájmů a koníčků kam dávám peníze je jinde...,proto peněz do auta chci dávat co možná nejméně..(včetně pojistky...spotřeby benzínu...atd).
To samozřejmě beru jako srandu...
Pokud bych najezdil 30-40tis km ročně,tak do 1,2 také nejdu...to je pochopitelné...,proto píšu že pro "mé potřeby to stačí"...
To že s 1,2 častěji řadím,plus další věci...to jsem před nákupem zvážil...,je to jistá daň za cenu auta...
Auto beru jako dopravní prostředek "když prší":-)
Těžiště mých zájmů a koníčků kam dávám peníze je jinde...,proto peněz do auta chci dávat co možná nejméně..(včetně pojistky...spotřeby benzínu...atd).
Chevrolet Aveo 1,2 sedan-sunset orange metalíza
- Reklama
palivo
....to Hanzy nepokládám se za pana chytrýho...Seprico ( mimochodem nejsem Seprico ) :Tady neco pro tebe pane chytry chytracis a prdlacky o tom vis,davam to tady pro pripomenuti vse co tam pisou ma mimo jine vliv na snizeni spotreby...Kdyz nevim nezvanim... _________________
.... ale jenom připomínám v příloze je uveden SHELL POWER a RACING ( podstatně vyšší octan číslo ) a připomínám Soukup tankoval běžný 95 octanový SHELL a pro úsporu 0,8 l na 100 km, no to je opravdu " zázračný ".... a co Takhle Čepro, říká Ti to něco....
Mějte se fajn
.... ale jenom připomínám v příloze je uveden SHELL POWER a RACING ( podstatně vyšší octan číslo ) a připomínám Soukup tankoval běžný 95 octanový SHELL a pro úsporu 0,8 l na 100 km, no to je opravdu " zázračný ".... a co Takhle Čepro, říká Ti to něco....
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- Hanzy
Serpico:Za to spatne osloveni se omlouvam ale bylo rek bych lepsi,tady pridas hacek a je z toho vis co!
Ano souhlasi je tam i RACING ale a ten ma navic 100 octanu jinak je psano vseobecne o POWER a diky tem primesim kdyz to lip a rychleji spaluje logicky to ma vetsi vykon a snizuje treni takze rovnez vetsi vykon a tim padem jsme na nizsi spotrebe... nebudu to tady cele citovat si to lip a poradne procti...Co jinak s Ceprem co by mi melo rikat???
Ano souhlasi je tam i RACING ale a ten ma navic 100 octanu jinak je psano vseobecne o POWER a diky tem primesim kdyz to lip a rychleji spaluje logicky to ma vetsi vykon a snizuje treni takze rovnez vetsi vykon a tim padem jsme na nizsi spotrebe... nebudu to tady cele citovat si to lip a poradne procti...Co jinak s Ceprem co by mi melo rikat???
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
palivo
...to Hanzy jasně to byl překlep...no Čepro je distributor PHM od výrobců Litvínov ap. dodává veškeré PHM v České republice a ty se mohou lišit příměsy ( určité množství může být k té které pumpě dovezeno ze zahraničí ale asi jenom v příhraniční oblasti...kdo by zaplatil náklady na dopravu a cenu...) no a jen tak mimochodem SHELLKA v Hradci měla velký problém do nádrže s naturalem se jim dostala omylem nafta...pak si vyber...ale nechci dloubat, taky sem zkusil SHELL ( od shellky jsem si vyjezdil ferrari model 312 P no a ten vyšel pěkně draho, no bylo to na fy. ) a nic jsem subjektivně nezjistil...ale víceméně taky podléhám reklamě jezdím na Castrol Magnetic 10W-40 (" magnetické " molekuly )....a prosím pěkně nesrovnávejme palivo pro F1 ( i když se samozřejmě kontroluje ) s běžnou produkcí - jiná komprese zatížení i nároky odolnost proti samozápalům ap. to je prostě někde jinde...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
benzín
....jo Hanzy ještě jsem si vzpomněl konkrétně benzín Shell racing ( tuším 100 a více oktanů ) a jeho navýšení výkonu se řešilo myslím ve SM ( čtu toho víc... ) myslím loni...vyhodnocení případného nárustu výkonu a kroutícího momentu brzda Jarov...závěr pokud motor nebyl upraven - zvýšená komprese, jiná vačka, sání atd. bez podstatného vlivu....ale to opravdu na okraj nechci se přít...a jedná se o řekněme exaktní vyhodnocení proti našemu subjektivnímu....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
- Hanzy
Serpico:Staci si to precist dukladne a doctes se ze V-POWER se k nam i na Slovensko dovazi z Nemecka a opet tady nikdo neresil a nemluvil o 100 octanovem V-POWER RACING a o jeho vlivu na zvyseni vykonu takze pokud to nebudes cist poradne o cem se tady pise tak nema smysl to stebou resit!Mimochodem kdyz uz u toho 100octanoveho V-POWER RACING jsme tak rozdil tam ve vykonu je nebot diky tomu ze jezdim na lpg tak ho tam casto mivam a mam moznost rozdil vyzkouset jednoduchym prepnutim prepinace.Kdyz mam klasiku 95octanovy benzin rozdil je zadny nebo minimalni ale v pripade V-POWER RACING tam ten rozdil jde poznat velmi zretelne!
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Úvaha kolem spotřeby
Chlapci a děvčata - dovolte mi poděliti se s Vámi o mou úvahu a poznatek týkající se čerpání pohonných hmot
ale také spotřeby.Jak jistě víte,zůčastnil jsem se se svou bábinkou 1.Slovensko - Českého Daewoo srazu na Maníně.Dále jsme pak pokračovali po Slovenských silnicích za doprovodu našeho kolegáčka " Pehy " a jeho
laskavé manželky, vzhůru pod Tatranské velohory.Zde
uvádím stručný výčet celkového počtu najetých km,a tím
spotřebu a cenu za ten výlet.
Celkově jsem najezdil - 1.585km spotřeboval jsem 87lt.
95 Naturalu od různých čerpaček i jedné Slovenské.
Nejlacinější byl za 29.30 a nejdražší v Dobšiné/SK za 38.10 za pohonné hmoty celkem jsem zaplatil 2.771.-Kč
Posudte sami zda 5.5lt/100 je špatná vizitka mého Matize,řekl bych že NEE zdraví " Vazoun "
ale také spotřeby.Jak jistě víte,zůčastnil jsem se se svou bábinkou 1.Slovensko - Českého Daewoo srazu na Maníně.Dále jsme pak pokračovali po Slovenských silnicích za doprovodu našeho kolegáčka " Pehy " a jeho
laskavé manželky, vzhůru pod Tatranské velohory.Zde
uvádím stručný výčet celkového počtu najetých km,a tím
spotřebu a cenu za ten výlet.
Celkově jsem najezdil - 1.585km spotřeboval jsem 87lt.
95 Naturalu od různých čerpaček i jedné Slovenské.
Nejlacinější byl za 29.30 a nejdražší v Dobšiné/SK za 38.10 za pohonné hmoty celkem jsem zaplatil 2.771.-Kč
Posudte sami zda 5.5lt/100 je špatná vizitka mého Matize,řekl bych že NEE zdraví " Vazoun "
- Hanzy
Vazounku ja spotrebu temer vubec neresim ma spotreba v prepoctu na benzin je 4,4-5,5l takze ja se na pumpe vzdy usmivam na pumparky a jeste musim podotknout ze ja JEZDIM a ne se blunckam na spotrebu!!!
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Hanzy někdo řeší a někdo ne. Já teda také spotřebu sleduji dlouhodobě a nejen u Matíze, ale u všech aut ktará jsem kdy měl. S Trabantem jsem jezdil za 8 litrů, ze Škodovkami zrovna tak a s Matízem tak jak je napsano dole. Ale v benzínu to určitě není. Já tankuji především u těch levnějších pump a spotřebu mám na slušné úrovni při dobré průměrné rychlosti.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-
- Kontaktovat uživatele:
A hele milionářu blbej copak si vlastník ropných polí vždyť pochváliť sa spotrebou je dobrá vec aj ja som spokojný keď môžem naštvať diesláky s mojou spotrebou vlastne ju nerieším lebo rád jazdím ale používam ju na srovnanie veď aj Ty si sa donedávna honosil pred Gosííkem ako nám to jazdí na plyn tak cóóóó Vazonkuta spotreba je fakt dobrá a za tu cenu za ktorú si obišiel naše krásne zemičky tak to je bomba
- Hanzy
Vsak prave ze jsem borocek a nemam na drahy benzin a jezdit musim na plyn!!!Nebot jezdim na plyn jezdim rad auto je muj kamarad!!!Napriklad vcera jsem se jen tak projizdel a kochal krajinou a najel pres 200km jen tak pro radost... :lol:Kdybych mel jet na benzin s tou moji velkou potvorou tak sedim doma na prdeli...
Jinak Vazounku hezky jste pojezdili,bobek maly se protah pred zimou...
Jinak Vazounku hezky jste pojezdili,bobek maly se protah pred zimou...
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG