rozvody-demontáž remeníc
Moderátor: Blue Lanos
rozvody-demontáž remeníc
Zdravím všetkých na fóre. Tak som sa pustil do výmeny rozvodov. Po zakúpení rozvodového remeňa, kladiek, vodnej pumpy som včera na tom začal pracovať. Všetko šlo hladko, až bolo treba zhodiť spodnú remenicu na klukovej hriadeli. A teraz by som prosil o radu, ak ste remenicu niekto demontovali, akým spôsobom ju demontovať (nejde povoliť šrob a celé sa to pretáča). Mám 1,6 16V.
DAEWOO LANOS 1,6 SX 1998,
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Pri prevodovke je také okienko no je to v mieste kde je zotrvačník a tam je treba skrutkovačom zaaretovať teda vložiť ho medzi zuby a potom povoliť skrutku na remenici neviem presne kde to má Lanos ale mám dojem že dakde dole ako Lega je to vlastne také okienko na obale prevodovky a je gumené alebo umelá hmota no a keď sa sunda tak vidno veniec zotrvačníka a to je vše
-
- Kontaktovat uživatele:
Mirci BB
Ked som menil termostat nachadzajuci sa pod krytom rozvodu, tak samozrejme isli dole vsetky jeho casti. Spodnu remenicu sme odkrutili tak, ze sme cez je dierovanie, kedze nieje plna zapreli skrutkovac o telo motora, resp. telo olejovej vane. Slo to dost tazko a miestami sme mysleli, ze nieco povoli, nakoniec vsak povolila skrutka remenice a vsetko bolo v pohode. Dufam, ze som to napisal zrozumitelne.
Hodne zdaru.
Hodne zdaru.
no zablokovat to jde blbe nektere vany maji otvor z boku vany u setrvaku nektere ne.je mozne strcit sroubovak do remenice a oprit se o vanu-ne o to cidlo ani jeho drzak-a pak se to podari povolit.my to povolujem snadno vzduchovou pistoli.cidlo na remenici je cidlo tacek motoru pomerne dulezita funkce pro beh motoru.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
samozrejme ze se musi nastavit vsecky kola na rysky.nic jineho tam neni.
a klikovku nastavis tak ze tam natocis zpet sroub s podlozkou a dotahnes.pak otocis za sroub klikovku do spravne pozice a stejne tak vacky a nasadis remen.nastaveni napnuti se spravne dela vodni pumpou.
a klikovku nastavis tak ze tam natocis zpet sroub s podlozkou a dotahnes.pak otocis za sroub klikovku do spravne pozice a stejne tak vacky a nasadis remen.nastaveni napnuti se spravne dela vodni pumpou.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51