Tiskárna HP LaserJet 1100A

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Tiskárna HP LaserJet 1100A

Příspěvek od Ivoš »

Už jsem zkusil snad všechno,ale nic nepomohlo...O co jde...dostala se mi do ruky starší tiskárna HP LaserJet 1100A...je to tiskárna-kopírka-scanner....všechno je v pohodě až na Scanner....nemůžu na měj najít ovladač, případně postup jak ho zprovoznit....Našel jsem jen jeden návod ve slovenštině a na Win2000...já mám XPčka Professional...a nepomohlo....Je to fajn tiskárna, ael ten scanner fakt potřebuju a tohle mě docela štve....nevíte někdo co by se s tím dalo dělat?
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Reklama

Stanleyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanleyk »

Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

To jsem taky zkusil a nic :(
Slam

Příspěvek od Slam »

Tuhle tiskarnu jsem jeste nedavno vlastnil (dal jsem ji brachovi a ani u nej ZADNE problemy pod XP nenastaly), takze stale nechapu, jak nekdo muze jeste dnes mit nejake problemy, ale to je fuk. ;) Dokonce jsem na ni tisknul pod XP i pres USB redukci (vetsina novych zakladnich desek uz LPT port totiz nemaji!), ale tam je to se skenerem slozitejsi, musi se mapovat porty). Pres klasicky paralelni port problem nikdy nebyl uz od dob Windows 98. 8) Zde je muj overeny postup instalace pod Windows XP:

1. Z originálního CD-ROM spustit soubor "\CZECH\WINNT\SETUP.EXE"
2. lj188cz.exe
3. lj1100cuwinnt42kxp-cz.exe
4. Rozbalit lj1125cz.exe a z vlastností tiskárny spustit soubor "hp201ip5.inf" (menu "Tiskárna/Vlastnosti" a potom na záložce "Upřesnit" vybrat tlačítko "Nový ovladač..." a následně tlačítka "Další", "Z diskety..." a "Procházet..." a zde vybrat výše uvedený INF soubor)

PS: Veškeré hlášky o nekorektním operačním systému kdykoliv během celé instalace přeskočit!

Tím je instalace tiskárny včetně skenneru v prostředí Windows XP dokončena, zbývá ještě provést kalibraci skeneru (viz "Asistent LaserJet" vpravo dole na liště) a tiskárnu nakonfigurovat.

PS: Uvedene soubory k nalezeni normalne na webu HP nebo zagoogli...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Richard

Příspěvek od Richard »

Ke skeneru, Ivoši skoro rok jsem se mořil se zprovozněním skeneru, mám Revscan TI 48, a úplně marně. Ovladače jsem našel a nainstaloval a PC mi scaner nenašlo. Už jsem chtěl přeinstalovat Widle, ale jeden kámoš se mi zeptal, zda-li mám v XP Prof.... service pack 2?????? řekl jsem , že určitě a doma pak se mrkl, ale byl tam jen service pack 1. Dal jsem 2 a scaner jede normálně, tak mrkni i na tohle........ :evil: :roll: :evil: :o
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Slam

Příspěvek od Slam »

@Richard: To s tim v tomhle pripade ale urcite nijak nesouvisi! 8) Problem je totiz pouze a jedine v tom, ze pro tuhle tiskarnu jaksi HP zadne plnohodnotne XP ovladace nikdy neudelal. Navic mam overeno, ze tiskarna je pod Win XP skoro o polovinu pomalejsi (tisk i skenovani), nez treba pod Win 98/ME. :roll:

Osobne jsem proto radeji nakonec zvolil novou tiskarnu Hewlett-Packard LaserJet M1005 MFP, ktere tohoto dedecka z roku 1998 ve vsem hrave prekonava (teda az na to, ze neumi postscript, ktery jsem stejne nikdy nepotreboval, a tisknout z MS-DOSu a starych verzi Windows :P), pritom stoji pakatel oproti puvodni porizovaci cene 1100A. 8)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Bohužel scanner ani po Slamově návodu nefunguje....

Richard: Servis Pack 2 tam mám...

Slam: Tuhle tiskárnu mi nabídl kolega naproti z kanceláře, že jí nepotřebuje, jestli jí nechci....čistě jen tiskárnu - bez CD apod.....jinak tiskne a kopíruje fajn, jsem spokojenej. Jen ten scanner....no až zas budu mít kousek času, tak zkusím postup úplně odznova...díky ;)
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

mas v pocitaci jednickovy usb nebo dvojkovy???? muze byt problem i v tadytom, jinak rada koupit jeste zvlast scener a postavit nahoru na tiskarnu :lol: :lol:
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Slam

Příspěvek od Slam »

Ivoš píše:Bohužel scanner ani po Slamově návodu nefunguje...
Tomu neverim! Ten postup musis dodrzet NAPROSTO PRESNE, krok za krokem, pri kazdem vyzadani restartovat PC a pak teprve pokracovat. Pred zapocetim instalace je zapotrebi samozrejme odinstalovat/odstranit jakekoliv jine ovladace nebo jejich zbytky. Postup 100% otestovan na XP bez i s obema SP.
Slavek píše:mas v pocitaci jednickovy usb nebo dvojkovy???? muze byt problem i v tadytom
Nechapu jaky problem s USB, kdyz ta tiskarna je ciste LPT (tzn. pripojuje se vyhradne pres paralelni port, o USB ani netusi, ze existuje)... :shock:
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Jasný, však jsem to psal...začnu úplně od znova....jen nemůžu dodržet krok č.1, jelikož nemám instalační CD :(
Slam

Příspěvek od Slam »

Ivoš píše:jen nemůžu dodržet krok č.1, jelikož nemám instalační CD :(
Tak nejdriv napises, ze postup nefunguje a ted pises, ze ses vyflaknul hnedle na 1. bod postupu :!: :shock: Ty ses ale filuta! ;) Potiz je, ze orig. CD uz nemam ani ja a ty ostatni soubory, co se daji volne stahnout, funguji budto jen jako upgrade ovladacu anebo neinstaluji skener, takze ten 1. bod je proste nutnost, pokud chces i skenovat... :?
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Jo tak tady je zakopanej pes...no zkusím ještě pár známých, kteří by mohli něco mít... 8) :?
Slam

Příspěvek od Slam »

Ivoš píše:Jo tak tady je zakopanej pes...no zkusím ještě pár známých, kteří by mohli něco mít... 8) :?
Ke stazeni volne bohuzel neni, ale s HP by Ti ho mohli pri nejhorsim na pozadani zaslat, aspon v diskusi na HP strankach lidi pisou, ze CDcko jim HP poslalo...
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Už jsem tam napsal ;) Díky ;)
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

Slam píše:
Ivoš píše:Bohužel scanner ani po Slamově návodu nefunguje...
Tomu neverim! Ten postup musis dodrzet NAPROSTO PRESNE, krok za krokem, pri kazdem vyzadani restartovat PC a pak teprve pokracovat. Pred zapocetim instalace je zapotrebi samozrejme odinstalovat/odstranit jakekoliv jine ovladace nebo jejich zbytky. Postup 100% otestovan na XP bez i s obema SP.
Slavek píše:mas v pocitaci jednickovy usb nebo dvojkovy???? muze byt problem i v tadytom
Nechapu jaky problem s USB, kdyz ta tiskarna je ciste LPT (tzn. pripojuje se vyhradne pres paralelni port, o USB ani netusi, ze existuje)... :shock:
stalo se mi ze sem instaloval u kamosa kombo tiskarnu a pri instalaci doslo k problemum, prenos dat pri komunikaci se strojem prez jednickoby USB port byl nejaky pomali a navic se porad obevovalo hawvare neni podporovan a pri tom sem to instaloval z origosky problem byl prave v tom USB pak sme tam strcili kartu z dvojkovyma a slo to v pohode. sorry jestli sem nekoho poplet se svym prvnim prispevkem chtel sem jen pomoct
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Odpovědět

Zpět na „POKEC“