informace pro motoristy do Rumunska
Moderátor: Blue Lanos
- romishowski
informace pro motoristy do Rumunska
Na jiném místě sděluji,že jsem přijel před 2 dny z Rumunska.Pokud by někdo měl zájem o informace ohledně cesty,benzínu a podobných věcí,rád mu je poskytnu.Myslím si,že určitě nejsem jediný,kdo jede autem přes půl Evropy k moři. / Slovensko, Maďarsko,Rumunsko/
Daewoo Leganza CDX 2.0, /1999/, full výbava, vše ve stříbrné metalíze,bez tempomatu,Clarion DRX6575Rz, SKYPE: jironov
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
Prideš na Manín?? rad si pokecam o tom RO ako je teraz na hraniciach?? ked su v EU a trasa ??
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
- romishowski
Kdy je sraz na Maninu? Přiznám se,že o ničem nevím.Pokud chcete něco konkrétního vědět o Rumunsku- cesta katastrofální přes severní stranu přes Oradeu. Tu nikomu nedoporučuji.Nejlepší je cesta na Arad,Vedu,Pitesti, Bukurešť,Konstanca.. Pitasti-Bukurešť- Konstanca jsou 2 dálniční úseky,kde se dá jet velice slušně.Jinak po celém R. pouze jednoproudové cesty,údajně E /evropský standart/-tomu ale nevěřte.Kolem Bukurešti je tzv.Karusel/obchvat/, který je úděsný. Cesta obchvatem pouze kolem B. trvala skoro 2hodiny. Samé kolony,policisté, kamiony.Obchvat měří zhruba 35km a značení je otřesné! Pouze snad na 3místech jsem viděl označení vjezdu na dálnici-A1 je z Pitesti do B. a A2 z B. do Konstance. Tyto dálnice ale na sebe nenavazují!! Vůbec nedoporučuji jet kolem poledne.Kdo máte navigaci,nebudete mít žádný problém.Přes den se stále měří v obcích,ještě že existuje solidarita mezi řidiči a blikáním vás upozorní na radar.Minimálné 5x mi to zachránilo peněženku.
Na silnicích potřebujete rovignette za 11.8 lei na měsíc. Čistý čas jízdy tam 27hod.
Na všech benzinkách berou karty,takže je to OK.Nákupní střediska jako Carrefour a Real berou karty taky,takže nákup potravin je v pořádku. V restauracích karty nevedou,pouze lepší hotely.Jinak ceny mi se zdály vyšší než u nás.
Pivo 2.5 - 3.5 lei,N95 - 3.39lei, chleba od 0.8 - 2lei , kousek pizzy 3- 6 lei, 1kg melounu - 1lei, cukr - 4.5lei, krabička sýru na namazání - 3lei, plněný rohlík sladký - 2 lei, plněný rohlík se sýrem 2.8lei,hamburger 4- 5lei, půl litru minerálky 2lei.
Jinak 1 lei - zhruba 9 kč, při platbě kartou asi 8.30
Při příjezdu do letoviska vidíte lidi mávající klíčema/ POZOR to není revoluce jako u nás v 89 / , ale nabídka ubytování. Nové apartmány stojí od 25 - 50€ na noc,ale bez kuchyně. S malýma dětma je to docela nepraktické.Rumuni nepředpokládají,že budete vařit i jednoduchá jídla na dovče.My jsme sehnali ubytování ve starším domě za 20€ pro 3osoby.Může se vám stát,že ve starších domech odhazují papíry použité na Wc do odpadkových košů.Voda je všude pitná.
Hygiena na plážích je ale otřesná,co komu odpadne z ruk,to nechá na písku.V nociale nikdo neuklízí,alespoň v Eforii - Nord,kde jsme byli.
Moře bylo teplé,ale místy špinavé/chaluhy,papíry,PET lahve/
Za celou dobu pobytu jsme narazili pouze na jednu rodinu Němců.Češi ani Slováci žádní. Mladí mluví anglicky,se staršíma lidma se špatně domlouvá.
Pokud by jste chtěli vědět něco konkrétního,pište. Když budu vědět,odpovím.
Na silnicích potřebujete rovignette za 11.8 lei na měsíc. Čistý čas jízdy tam 27hod.
Na všech benzinkách berou karty,takže je to OK.Nákupní střediska jako Carrefour a Real berou karty taky,takže nákup potravin je v pořádku. V restauracích karty nevedou,pouze lepší hotely.Jinak ceny mi se zdály vyšší než u nás.
Pivo 2.5 - 3.5 lei,N95 - 3.39lei, chleba od 0.8 - 2lei , kousek pizzy 3- 6 lei, 1kg melounu - 1lei, cukr - 4.5lei, krabička sýru na namazání - 3lei, plněný rohlík sladký - 2 lei, plněný rohlík se sýrem 2.8lei,hamburger 4- 5lei, půl litru minerálky 2lei.
Jinak 1 lei - zhruba 9 kč, při platbě kartou asi 8.30
Při příjezdu do letoviska vidíte lidi mávající klíčema/ POZOR to není revoluce jako u nás v 89 / , ale nabídka ubytování. Nové apartmány stojí od 25 - 50€ na noc,ale bez kuchyně. S malýma dětma je to docela nepraktické.Rumuni nepředpokládají,že budete vařit i jednoduchá jídla na dovče.My jsme sehnali ubytování ve starším domě za 20€ pro 3osoby.Může se vám stát,že ve starších domech odhazují papíry použité na Wc do odpadkových košů.Voda je všude pitná.
Hygiena na plážích je ale otřesná,co komu odpadne z ruk,to nechá na písku.V nociale nikdo neuklízí,alespoň v Eforii - Nord,kde jsme byli.
Moře bylo teplé,ale místy špinavé/chaluhy,papíry,PET lahve/
Za celou dobu pobytu jsme narazili pouze na jednu rodinu Němců.Češi ani Slováci žádní. Mladí mluví anglicky,se staršíma lidma se špatně domlouvá.
Pokud by jste chtěli vědět něco konkrétního,pište. Když budu vědět,odpovím.
Daewoo Leganza CDX 2.0, /1999/, full výbava, vše ve stříbrné metalíze,bez tempomatu,Clarion DRX6575Rz, SKYPE: jironov
- romishowski
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
ROMYabsolutne s tebou nesuhlasím ten pejazd rumunskom: šiel so tade 2x autobusom a 2x autom trasa oradea -bukurešť r-use a druhy krat na konstacu a meranie rýchlosti NULA mimo obce cca 110 a v opbci kolko dovolovala premavka. Obchvat okolo bukarešti no proble, čas cca 1 hodina. Dole na ARAD som nebol ale cesta cez karpaty je super pekná . Mam Nubiru Kombi a s 5 hodinovým spánkom v rumunsku som bol dole v Primorsku za cca 24 hodín / včetne spanku/. prid na MANIN pokecame
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
- romishowski
Simone, tohle je moje vlastní zkušenost - odjezd byl 12.7 a vracel jsem se 25.7 Vše se mění. Já jel na popud své sestry,které o výhodách R. povídala její spolužačka,která tam byla před 2 léty.A to jak nám říkala ceny před 2 roky,tak tam byl letos nárust o 200procent. Před 2lety stálo ubytování pro 2dospělé a 2 děti v novém apartmánu na 14 nocí 6000.- a dnes ? Kolem 50€ na noc !!! To máš skoro 20 000.-
Jinak je pravda ,že opravy silnic probíhaly za Cluj- Napoca a Sibiu.
Tam jsem prostál kolem hodiny v jedné koloně. A průjezd těmito městy/ protože tam žádný obchvat není / ve špičce taky bylo papu.
Myslím,že po sezoně v září by to tam bylo lepší. Já osobně bych už nikdy nejel v sezoně na dovču. V tom jsem se shodl s ženou.
Takže uvidím příští rok.
Jinak je pravda ,že opravy silnic probíhaly za Cluj- Napoca a Sibiu.
Tam jsem prostál kolem hodiny v jedné koloně. A průjezd těmito městy/ protože tam žádný obchvat není / ve špičce taky bylo papu.
Myslím,že po sezoně v září by to tam bylo lepší. Já osobně bych už nikdy nejel v sezoně na dovču. V tom jsem se shodl s ženou.
Takže uvidím příští rok.
-
- Kontaktovat uživatele:
No, těch 50 éček je celkem šílených. Když vezmu v úvahu, ceny, které jsem platil během letošní dovolené. Spal jsem po hotelích a apartmánech v AT, CH, FR a DE a ceny byly mezi 50 a 60e. A to jsem v AT a CH byl ubytován v alpských střediscích. Mimochodem zajímavé zjištění je, že v CH je chatka v campu dražší než noc v hotelu se snídaní.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny