MĚSÍČNÍ OHLÉDNUTÍ ZA ESPEREM - ZHODNOCENÍ

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
hatami
Kontaktovat uživatele:

MĚSÍČNÍ OHLÉDNUTÍ ZA ESPEREM - ZHODNOCENÍ

Příspěvek od hatami »

tak je tomu měsíc, co jsem výhodně koupil Espero.
Jelikož jsem s ním již najel 5 tis. km a mnoho lidí mi zde pomohlo považuji za dobré podělit se o zážitky a dojmy.
Takže obecný dojem: zatím nic moc :(
KOnkrétněji:
Měl jsem ho asi týden a vysral se mi alternátor - viz thready níže...
Ad alternátor:
Za 2,5t mi ho v Praze na Harfě opravili.. (díky Palikxovi za tip...)
no říkám si dobrý, na to že mám auto týden....
Když jsem montoval altík zpět, prasknul mi jeho obal (viz také thready níže), smůla - moje blbost, objíždím celou Prahu - vytrvalostí jsem se dostal na velmi šikovného pána, který mi obal za malý pěníz COčkem svařil - velké díky. PS - kdyby někdo chtěl kontakt,rád posloužím
Takže altík namontován (doteďka tomu nemůžu věřit :) ). Ještě týž den mi volá kámoš, že jestli nechi jet do Chorvatska - hmm, moc dlouho neváhám a volám rodině, že jedem...
Zbývá odbvést psa k rodičům a tra dá...
Jenže v okamžiku kdy ho vezu mi stále zlobí to věhlasné škubání motoru (nijak závratné), nedá mi to a tak se koukám do motoru.. a co nevidím... vidím jak mi problikávají kabely od svíček...hmmm, říkám si fajn.
No nic omotávám kabely detailně izolačkou :) a tradá vyrážíme na 900 km dlouhou cestu s pocitem co auto provede...
Vyjiždím na D1 a až do Jihlavy mi auto jede cukavým tempem... Každou chvíli si říkám, že to otočím,že to nemá cenu...
V tu chvíli motot přestal cukat a vydržel až na místo, můj dojem z autíčka se velmi zlepšuje...
Mimochodem - spotřeba (dálnice) při 140 - 8 l. další kladný dojem,
Cesta zpět - auto opět chvíli cuká (ale uz asi jen 60 km...) - nemá někdo vysvětlení?
spotřeba při cca 150 - 160 - 8,8 l ....
- vše bez klimatizace - nemám ji napuštěnou - poraďte, prosím, kde v Praze ji napustit?
Ted sem 2. týden v Praze a motor ukazuje jinou chorobu... při sešlápnutí plynu cuká, předtím cukal při souvislé jízdě...
Což se mi nelíbí .- páč jak to čtu , tak je to asi čerpadlo...takže mě asi čeká další investice - tak proto ten trochu negativní dojem...
Jinak mi vyhovuje praktickou stránkou...

No asi sem toho napsal moc, tak sorry...

Daewoo zdar
Reklama

conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

To cukání vyřešíme neboj :D Vyčisti víčko rozdělovače, prohlídni jestli není někde prasklý, popřípadě kup nový cca 300,- Zkontroluj palec v rozdělovači, taky bude chtít asi trochu očistit .Kabely taky dej nový 450kč/sada , izolačka na 220 asi neudrží několik kV že jo ? a svíčky taky nový. Já mám 3 bodový Brisky cca 80kč/kus, ale dej tam co budeš chtít.
Jestli máš 8V tak ten prostě občas při prudším zrychlení cukne, ale nic hroznýho to není , chytne se a jede. Všechny 8V Opel to prostě dělaj.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
hatami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hatami »

conpet píše:To cukání vyřešíme neboj :D Vyčisti víčko rozdělovače, prohlídni jestli není někde prasklý, popřípadě kup nový cca 300,- Zkontroluj palec v rozdělovači, taky bude chtít asi trochu očistit .Kabely taky dej nový 450kč/sada , izolačka na 220 asi neudrží několik kV že jo ? a svíčky taky nový. Já mám 3 bodový Brisky cca 80kč/kus, ale dej tam co budeš chtít.
Jestli máš 8V tak ten prostě občas při prudším zrychlení cukne, ale nic hroznýho to není , chytne se a jede. Všechny 8V Opel to prostě dělaj.
díky za odpověď...
už jsem na to koukal na autodílech Krč ... že objednám sadu káblů... palec... možná i to víko tedy... a ty svíčky .. jsou jednou jaké nebo konkrétně nějaký typ?
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Hodně lidí ti doporučí asi NGK , jsou asi dobrý, ale já je nesehnal když jsem je chtěl. Tak jsem šel do starý dobrý MOTOTECHNY kde měli díly na Škoda , Lada , Olcit atd :lol: a zalistoval katalogem Brisku a našel 3bod. pro espero, už je tam mám 2 roky, společně s kabelama z Tesla Blatná a jsem spokojenej.

ps: www.autodilykrč.cz je dobrej obchod pro daewoo
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Rumcajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumcajz »

Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

no koukni jestli nemas vypadlou hadicku z MAP senzoru jako ja
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA