Bateria

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
mirko666

Bateria

Příspěvek od mirko666 »

mám asi polročnú baterku na espere a dnes som prišiel po dvoch týždňoch do auta a chcel som naštartovať a baterka je v ťahu mám v ňom zpojené rádio a ked vyberem panel tak mi tam bliká dioda akože alarm ale tá nemohla vybiť tú baterku alebo hej auto v pohode dobíja nesvietila mi kontrolka že by zle dobíjalo no ja neviem čo tomu môže byť
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Klídek, znova baterii nabij, nebo nech nabít. Potom připojíš + kontakt. Mínusovým kontaktem pouze škrtej o mínusový pól. Pokud to znatelně jiskří, máš nadměrný odběr z baterie a tento odběr musíš najít.
Další možností je nechat si baterii přeměřit zátěžovým ampérmetrem, kterým se dá zjistit stav baterie. Mohl ti klidně odejít nějaký článek a když máš baterii půl roku,reklamuj, máš záruku na ni 2 roky.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Je potrebné zmerať odber auta z batérie v kludovom stave.Nemal by byť väčší ako 0.1A.To rádio to nemá tak silný odber pokial je správne napojené.Tá dioda čo bliká je tak malý odber ,že sa s tým netráp.Ak potrebuješ podrobný popis hladania závady ampérmetrom tak napíš a ja to rozpíšem,ale dopredu nebudem tolko písať.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“