Evanda všeobecne
Moderátor: Blue Lanos
Evanda všeobecne
Nikde o Evande som sa nedočítal o problémoch s checkom.Znamená to, že Vám to skutočne nezasvietí, alebo sa o tom len nepíše.
Je motor totožný, aký je v Leganze?
V zahraničí jazdí dosť Evand, Leganz s LPG.Sú v nich také systémy, na ktoré je servis aj u nás?
Prosím, podelte sa s Vašimi skúsenosťami.
Je motor totožný, aký je v Leganze?
V zahraničí jazdí dosť Evand, Leganz s LPG.Sú v nich také systémy, na ktoré je servis aj u nás?
Prosím, podelte sa s Vašimi skúsenosťami.
- Reklama
Re: Evanda všeobecne
Ty si to vcera asi privolal. Vcera sa mi prave na Evanda rozsvietila kontrolka motora (check). Bude to pravdepodobne lambda sonda. Kolega mal Leganzu a jemu tiez asi po 40 000 km odisla lambda sonda. Ten motor je ten isty ako v Leganze. Mam ale smolu ze vcera bol sviatok a dnes v Servise nemaju elektrikara (cele Slovensko ma dovolenku), takze az v pondelok sa mi na to pozru.jegi píše:Nikde o Evande som sa nedočítal o problémoch s checkom.Znamená to, že Vám to skutočne nezasvietí, alebo sa o tom len nepíše.
Potom napisem v com bola chyba.
Chevrolet Evanda CDX 2.0, olivovostrieborná metalíza.
Predtým Daewoo Nubira I, Skoda 120 GLS
Re: Evanda všeobecne
.....keby len elektrikári..dokonca je u nás aj pošta zatvorená...(po st.sviatku a pred víkendom??? )...píšem sice od veci,ale ma to nasr...,keď som tam prišiel dnes o deviatej a videl som tú vysačku na dverách -a ešte som aj zmokol
Tak fajn, asi Ťa to vela nestálo, keď to píšeš takým tónom.Cudro píše:Tak uz je auticko v poriadku. V servise zistili vadny snimac polohy vacky. Snimac vymenili, tak dufam ze to uz bude v poriadku.
Mňa by ešte zaujímalo, či sa v 2L motore tiež vyskytujú problémy s ventilmi, ako na 1.2 a 1.4 stáva.A spomínal si tú lambda sondu-to je tiež častá závada?Možu odpovedať aj majitelia Leganzy keď už teda majú rovnaké motory...
[quote="jegiTak fajn, asi Ťa to vela nestálo, keď to píšeš takým tónom.
Mňa by ešte zaujímalo, či sa v 2L motore tiež vyskytujú problémy s ventilmi, ako na 1.2 a 1.4 stáva.A spomínal si tú lambda sondu-to je tiež častá závada?Možu odpovedať aj majitelia Leganzy keď už teda majú rovnaké motory...[/quote]
Mas pravdu, v ramci zaruky som nic neplatil. Kolega mal Leganzu a asi po roku mu vymienali Lambda sondu. Ale povadal by som ze je to skor nahoda ako pravidlo. Tesne predym ako ju predal mu tiez svietil "Check" motoru a zistili vadny snimac polohy vacky. Ani neviem kolko za to vtedy platil. Po vymene to bolo v poriadku. Samozrejme tiez nemozem povedat ze je to pravidlo. V tychto motoroch je tolko roznych snimacov a vselijakych "hejblatok", ze je skoro zazrak ze to vsetko funguje. Staci nejaky blby kontakt a uz je problem. Ja len dufam ze to uz bude vsetko fungovat.
Mňa by ešte zaujímalo, či sa v 2L motore tiež vyskytujú problémy s ventilmi, ako na 1.2 a 1.4 stáva.A spomínal si tú lambda sondu-to je tiež častá závada?Možu odpovedať aj majitelia Leganzy keď už teda majú rovnaké motory...[/quote]
Mas pravdu, v ramci zaruky som nic neplatil. Kolega mal Leganzu a asi po roku mu vymienali Lambda sondu. Ale povadal by som ze je to skor nahoda ako pravidlo. Tesne predym ako ju predal mu tiez svietil "Check" motoru a zistili vadny snimac polohy vacky. Ani neviem kolko za to vtedy platil. Po vymene to bolo v poriadku. Samozrejme tiez nemozem povedat ze je to pravidlo. V tychto motoroch je tolko roznych snimacov a vselijakych "hejblatok", ze je skoro zazrak ze to vsetko funguje. Staci nejaky blby kontakt a uz je problem. Ja len dufam ze to uz bude vsetko fungovat.
Chevrolet Evanda CDX 2.0, olivovostrieborná metalíza.
-
- Kontaktovat uživatele:
čágo takže keby Ti to svietilo len pri tom keď sa rozbieháš teda mám na mysli že stojíš na križovatke a prirozjazdu Ti zasvietí tak to bývá chybička na nastavení klapky čiže je to ta skrutka s pružinkou a treba to nastaviť tak že keď sa chek rosvietí tak to treba pritiahnúť ale len tolko aby sa nezdvihli otáčky ono sa jedná o to že časom si klapka sadne a vlastne Ti uplne uzavre sanie a na to je ta skrutka čo je vlastne doraz no a teraz Ti z velkou prevdepodobnosťou nedoliehá :DJo a neviem isto ale na Legyne je to tady
https://www.chevroletclub.cz/album_pic.php?pic_id=1987
https://www.chevroletclub.cz/album_pic.php?pic_id=1987
Jak tam píše že mu upadl výfuk tak se mi právě stalo to samé. Někde jsem ztratil středový závěs a poznal jsem to až mi bublal výfuk. Jak se prověsil pod autem tak se vytrhla trubka s prostředního tlumiče. Jinak je výfuk ok, lehká koroze jen kolem svarů. Najeto 83 000 stáří 3,5 roku.
1) přední těsnení: obj. číslo 96350814 cena 68Kč (skladem)
2) zadní těsnění: obj. číslo 96181581 cena 66Kč (skladem)
3) závěs výfuku obj. číslo 96349394 cena 52Kč (do 5-ti pracovních dnů)
Objednáno v CZ DRAFEL PRAHA-docela good prodejce zatim jsem byl s nimi více než spokojený.
Objednáno v CZ DRAFEL PRAHA-docela good prodejce zatim jsem byl s nimi více než spokojený.
To je celkom OK, mne to zatial drží, až na "pletenec", ktorý sa už porúčal do....asi som ho prepálil, neviem! Evanda -4,5r.- 125000kmPEZ píše:Jak tam píše že mu upadl výfuk tak se mi právě stalo to samé. Někde jsem ztratil středový závěs a poznal jsem to až mi bublal výfuk. Jak se prověsil pod autem tak se vytrhla trubka s prostředního tlumiče. Jinak je výfuk ok, lehká koroze jen kolem svarů. Najeto 83 000 stáří 3,5 roku.
ahoj Jozef
Prajem všetkým štastné km.......Jozef !
Š1202,Š1000,Š100,Š110R,Š105,Š120,Seat133,F -Granada,Citroen BX,D-NUBIRA, t.č.D-EVANDA,T-Avensis,Š-Fabia
Š1202,Š1000,Š100,Š110R,Š105,Š120,Seat133,F -Granada,Citroen BX,D-NUBIRA, t.č.D-EVANDA,T-Avensis,Š-Fabia
Že bych koupil ještě jednu?? Manželka chce taky auto, jsem si myslel na matese ale za tu cenu bych vzal raději tohle. http://cze.autoscout24.com/home/index/d ... kcdd2w4dro
- Hanzy
Ta je hodne pekna hmm.... Uvazuju o ni....
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha