Leganzu nebo Opel

Moderátor: Blue Lanos

Oťas

Leganzu nebo Opel

Příspěvek od Oťas »

Zdarec chlapy, potreboval bych poradit, rozhoduju se mezi koupi Leganzy 1998 106000Km a Oplem vectra 1998 140000Km. Vzhledově je samozřejmě lepší Leganza, ale nemám s ní zkušenosti, a taky mě trochu odstrašuje spotřeba. Někde čtu 9l, jende zase 12, jak je to vlastně doopravdy? Je to manuál 5q 2.0i. Další věc u které si nejsem jist je spolehlivost motoru, prostě abych do toho jen necpal prachy.
PS: ty vaše kousky jsou fak pěkný
Reklama

Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Motor je oplacka kopie i temer vsechny nd totozne neli vsechny... :D Strach z toho mit urcite nemusis pokud se ti vic libi,Lega je dle meho nazoru Opel delany v Korei.Jinak spotreba taky pokud i s lpg se dostanem pri kulturni jizde pod 10l tak benzin myslim v poho kolem 9l musi jezdit zalezi jak mu das... ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
MiSedl

Příspěvek od MiSedl »

jj jak pise kolega Hanzy,je to vlastne opel a tak rozhodni podle stavu auta.Je li aktualní stav opelu lepší než-li aktualní stav Legy kterou jsi si vyhlédnul a nebo naopak- tak si vyber podle toho. Jestli ale chceš Legu tak najdi takovou co je v dobrém stavu a jdi do ní.No to je tak přece s každým vozem.Kupuješ kvalitu a ta je rozhodující.Já zatím absolutní spokojenost a Lega je jinak lepší než Opel ,řekl bych že nabízí více.To je asi tak vše a hodně štěstí při koupi.
Daewoo Leganza 2,0 CDX full,kůže,Sencor SCD 5455 MR, rv.98 + Ford KA 1,3 , rv.98,červený mazlík pro manželku.
http://s8.gladiatus.cz/game/c.php?uid=35270
Klikni a uvidíš kdo jsem
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Opel bude zpravidla dražší a méně vybavený , platíš značku , žejo miloshi :?: :?: :lol: :lol:
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Latrele
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latrele »

Souhlasim s klukama motor je Opel, akorat karoserie je jina. U Opla pokud si nepriplatis tak tam nebudes mit takovou vybavu a jeste si myslim ze neni tak pohodlnej. Leganza je jen jedna a vzorec zni:

Elegante + Forza = Leganza
Kdybych nebyl, kdo jsem, netoužil bych, po čem toužím. Daewoo Leganza 2.0l 16V
simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

Leganza a opel vectra? ja bych bral leganzu. a 2,0 je skoro to ista ako vectra a samozrejme lepšia výbava. ND je skoro 50percent opel. A spotreba bude asi rovnaka prečo by ten istý motor mal v daewoo žrať viac?? a samozrejme je tu možnosť LPG :lol: inak pozri na www.vikipedia.com historiu vozidiel daewoo a opel budeš mudrejší.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No já som prešiel z OPLA do Daewa ale hlavne pre schválenú oficiálnu montáž LPG no a taky je tu tá pravda že v OPLI platíš za značku a kupuješ to isté ako Daewoo jo a hlavne co si čakal za odpovedi v sekcii Leganza veď ako si sám podotkol máme Královny a nedáme na nich dopustiť :lol: :lol: :lol: Ale inak tu máš vše čiže rozhodnutie je na tebe já osobne si myslím že som sa nepopálil a urobil som dobre že som sa takto rozhodol a Daewoo sa stalo mojím životom :lol: :lol: :lol:šak porovnaj

Obrázek Obrázek

To je moje rozhodnutie lebo tá Vectra nebola v takej výbave ,bez klímy,nemala ani al.kolá a bola 1,8 a cena o 50 000 sk viac ako za Legu ktorá má všetko od tempomatu po klimatronic a dokonca som ku nej dostal 3 sady al.kolies takže vidíš sám proste sa to nedá porovnať ale ber to ako môj názor :lol: :lol: :lol:
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Jen tak pro Vás majitelé tohoto skvostu :
Dnes jsem si jel něco vyzvednout na poštu zaparkuju a nenůžu se vynadívat. Tuhle barvu jsem ještě u nikoho neviděl, je moc pěkná. Světlemodrá metla, a musím uznat že jí moc slušela, chvilku jsem čekal a okukoval, v tom přišla nějaká drobná nenápadná paní , sedla do ní a zmizela.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Táto farba síce nieje v palete ponuky ale fakt vyzerá skvelo aj keď podobný odtieň je originál ale táto je krajšia inak mám dojem tedy hlavne preto že sused mal FORD Granada presne s touto farbou a slušela takže táto Legyna je kull a škoda že nieje u nás na fórku :lol: :lol: :lol:
Oťas

Příspěvek od Oťas »

No jak tak koukám jsem pořád na začátku rozhodování, vy doporučujete Legu (je to logický) pěkná, elegantní, ale vectráci zase řikají že Daewo je dobrý tak do 100 000Km, pak je prý samá oprava, což mě nejspíš tak jak tak nemine, to je u každýho auta z druhé ruky. Co se týče ceny, jsou obě auta mezi kterýma se rozhoduju za 70 000, takže o to je to horší. No v pondělí obě omrknu a snad už se nějak rozhodnu. Každopádně díky za reakce. ;)
MiSedl

Příspěvek od MiSedl »

Ukaž mě toho vectráka a já mu ukážu :D Pche prý poruchy no to asi soudí dle své vectry :P Já myslím,že by koukali asi takto :shock: :shock: :shock:,když by sedli do Leganzy.fuj to jsem se rozčílil :D No nic ještě jednou hodně štěstí a jak jsem říkal kup podle aktuálního stavu to lepší.
Daewoo Leganza 2,0 CDX full,kůže,Sencor SCD 5455 MR, rv.98 + Ford KA 1,3 , rv.98,červený mazlík pro manželku.
http://s8.gladiatus.cz/game/c.php?uid=35270
Klikni a uvidíš kdo jsem
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Je pravda Lega ma problemy presne oplacke viz jejich dementni system rucni brzdy...Jinak opel se muze zahrabat se svym interierem to je opravdu total hnus a zrovna dnes o nem hovorili v autorevue na prime.
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

To je Hanzy pravda, v interiéru to Opel projede na plný čáře , ty korejci mají předce jen lepší cit pro ladné tvary.
Slam

Příspěvek od Slam »

Oťas píše:No jak tak koukám jsem pořád na začátku rozhodování, vy doporučujete Legu (je to logický) pěkná, elegantní, ale vectráci zase řikají že Daewo je dobrý tak do 100 000Km, pak je prý samá oprava, což mě nejspíš tak jak tak nemine, to je u každýho auta z druhé ruky. Co se týče ceny, jsou obě auta mezi kterýma se rozhoduju za 70 000, takže o to je to horší. No v pondělí obě omrknu a snad už se nějak rozhodnu. Každopádně díky za reakce. ;)
No ptas se asi na blbym miste, to da rozum. ;) Na druhou stranu ale lepsi ptat se tady, nez se ptat nejakych troubu, co Leganzu vubec neznaji a v nejakym Daewoo navic nikdy ani nesedeli, ale samozrejme s jistotou vedi, ze Daewoo je smejd... :roll:

Jinak narozdil od Hanzyho se nemyslim, ze Leganza/Nubira/Lanos (a Matiz) jsou nejake kopie Opelu, nebot tyhle 3 modely vznikly v obdobi, kdy Daewoo uz (a zaroven jeste) s GM nespolupracovalo. Motor v Leganze je vyvinut ve spolupraci s Holdenem (to pisou vsude, o Opelu nikde ani slovo), takze ta vzdalena podobnost muze mit jednak historicke duvody (vsechny predesle modely Daewoo byly kopie Opelu) a druhak Holden patri a patril do GM... Ta hloupost se 100k km je smesna, mam o 50% vic namotano pres tuhle hranici a v kazdem servisu (diagnostika, STK) ten motor chvali - primo v Daewoo servisu mi technik povidal, ze i na Leganzu mam velmi tichy a kultivovany motor. A jedina ma investice do motoru byla vymena oleje hned po koupi! A co se tyce zminene vybavy, pochybuju ze u Opla najdes v zakladu tempomat, stavitelnou tuhost tlumicu, plynove vzpery aj. drobnosti zprijemnujici zivot a jizdu. Jinak ja kupoval auto na zaklade vlastnich pocitu (s durazem na estetiku a vybavu) a rozhodne nelituju!

PS: Jo a ber v uvahu, ze co tupe stado povazuje za povl, ma jednak priznivou porizovaci cenu, nekrade se to a ani zavistive nenici... 8)
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

to SLAM Holden je OPEL predavaný v Australii a pod menom Holden. A motor v aute daewoo Nubira a leganza su vyrabane prave tou firmou. Takže: opel v australii je holden. Holden vyraba motor pre daewoo takže?
skyus http://www.holden.com.au/www-holden/act ... elid=31000 je to u nas predavaný Chevrolet EPICA
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“