Problém pri štartovaní
Moderátor: Blue Lanos
Problém pri štartovaní
Mám problém pri štartovaní. Rozpíšem situáciu takto:
Ráno naštartujem v pohode, akonáhle po cca 15 km zastanem autom a vypnem motor. (všetko v poriadku). Nastava problé pri opatovnom naštartovaní, keď naštartujem otačky klesnu na cca 200 a motor zdochne, ale ak chcem nastartovat tak len na druhy krat ale vytacam motor ako v zime na skodovke cca 10-15 sekund pokial naskoci motor. (Zaujimave je ze ked necham auto do obeda stat tak nastartujem v poriadku) ale ak idem do mesta na postu kde odstavim auto a vratim sa s posty tak je zasa problem. A takto to ide dookola.
Chcel by som poradit, kde moze byt problem lebo v servise mi vymenia aj to co je dobre. Dakujem
Ráno naštartujem v pohode, akonáhle po cca 15 km zastanem autom a vypnem motor. (všetko v poriadku). Nastava problé pri opatovnom naštartovaní, keď naštartujem otačky klesnu na cca 200 a motor zdochne, ale ak chcem nastartovat tak len na druhy krat ale vytacam motor ako v zime na skodovke cca 10-15 sekund pokial naskoci motor. (Zaujimave je ze ked necham auto do obeda stat tak nastartujem v poriadku) ale ak idem do mesta na postu kde odstavim auto a vratim sa s posty tak je zasa problem. A takto to ide dookola.
Chcel by som poradit, kde moze byt problem lebo v servise mi vymenia aj to co je dobre. Dakujem
----------------------------------------------------------
Daewoo ESPERO 1,5 GLX, LPG, Sony CDX-GT200b,
US Blaster 3619 coaxial 6.5",
- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
pokud to bude cidlo tak ti diagnostika to najde, me to pripada jako cidlo teploty vody
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
LPG
MAM TIEZ LPG A AKO SOM SA INFORMOVAL U PLYNAROV, TAK JE TOTO VYSLEDOK FYZIKALNEJ VLASTNOSTI PLYNU.
PREDPOKLADAM, ZE NAMAS PRIAME VSTREKOVANIE PLYNU, TAKZE MAS KLASIKU, KDE SA PLYN ZO VZDUCHOM ZMIESAVA V NASAVASOM POTRUBI. A TU JE TEN PROBLEM.
V NASAVACOM POTRUBU OSTANE DOST ZMESI. TEDA PLYNU A VZDUCHU. NO A KED CHCES NASTARTOVAT TAK SA ZMIESA BENZIN A PLYN A ZMES JE PRILIS BOHATA A TAK TO BLBNE. KED DLHSIE STOJIS, TAK PLYN SA POSTUPNE Z NASAVACIEHO POTRUBIA ODPARI, A VTEDY SA STARTUJE NA BENZIN O.K.
TENTO JAV SA U PRIMEHO VSTREKU LPG NEVYSKYTUJE. ALE SAMOZREJME, ZE JE TO DRAHSIE RIESENIE.
TOLKO MOJE POZNATKY.
MISO M.
PREDPOKLADAM, ZE NAMAS PRIAME VSTREKOVANIE PLYNU, TAKZE MAS KLASIKU, KDE SA PLYN ZO VZDUCHOM ZMIESAVA V NASAVASOM POTRUBI. A TU JE TEN PROBLEM.
V NASAVACOM POTRUBU OSTANE DOST ZMESI. TEDA PLYNU A VZDUCHU. NO A KED CHCES NASTARTOVAT TAK SA ZMIESA BENZIN A PLYN A ZMES JE PRILIS BOHATA A TAK TO BLBNE. KED DLHSIE STOJIS, TAK PLYN SA POSTUPNE Z NASAVACIEHO POTRUBIA ODPARI, A VTEDY SA STARTUJE NA BENZIN O.K.
TENTO JAV SA U PRIMEHO VSTREKU LPG NEVYSKYTUJE. ALE SAMOZREJME, ZE JE TO DRAHSIE RIESENIE.
TOLKO MOJE POZNATKY.
MISO M.
Daewoo Espero 1.5 16V DOHC (66kW), 1996, LPG (Lovato-LDW01), 230 000 km (15.10.2010)
Ako pise Michal M. Nie je to bug ale feature . Proste po zastaveni so zapnutym lpg ostane v plsynovaci dost plynneho aj kvapalneho lpg, ktore sa odpari a pretlaci do sania. PO dlhsom case sa odvetra (odtecie pod auto a do blizko stojaceho kanala ) ale po par minutach je cele sanie aj s krabicou so vzduchovym filtrom plne propanbutanu a zmes propanbutanu s benzinom (predpokladam ze startujes na benzin) nie je velmi horlava . Ja to zatial riesim zamknutim auta dialkovym (vyradim tak benzinove cerpadlo, tak zapojili DO na central predoslemu majitelovi) a "startovanim" na "benzin" cim po par otackach odvetram motor.
- Honza Beneš
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
hmmm to s tým lpg neviem ale ja ho mam a nemam žiadem problem so štartovaním a mam ten system že sa zmiešava v potrubý. podla mna je problem inde. Bežne v meste štartujem po par km a no problem
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
tak kluci v podstate asi mate pravdu a ano tak nejak se to deje.ale 10-15 sec je preci jen dost.me to chytlo tak po 5 sec.
jinak na plyn pokud je vsecko v poradku se da startovat i v zime.v lete nebo u tepleho motoru se muze bez potizi startovat jen na plyn.jen start studeneho motoru je ponekud tezssi.ale na 2-3 pokus to bezi.tot moje nejnovejsi a i starsi zkusenosti s plynem.
jinak na plyn pokud je vsecko v poradku se da startovat i v zime.v lete nebo u tepleho motoru se muze bez potizi startovat jen na plyn.jen start studeneho motoru je ponekud tezssi.ale na 2-3 pokus to bezi.tot moje nejnovejsi a i starsi zkusenosti s plynem.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
No dakujem za prispevky, zistujem dalej v com je problem, pretoze toto nikdy nerobilo len teraz v poslednej dobe. Minulé som casto robil kratke trasy a bolo to no problem.
----------------------------------------------------------