Problém so štartovaním

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Enigma
Kontaktovat uživatele:

Problém so štartovaním

Příspěvek od Enigma »

Chcel som sa spýtať, či sa niekto nestretol s rovnakým alebo aspoň podobným problémom ako mám ja.
Spočíva v tom, že pri daní kľúča v spínacej skrinke do polohy START, sa nedostáva napätie na štartér (neštartuje-mám to premerané). Imobilizér funguje, keďže v polohe ON nabehnú všetky kontrolky na prístrojovke.

Možnú závadu vidím buď priamo v spínačke, jej konktakty, resp. niekde na trase od spínačky po štartér.

Tento problém sa vyskytuje sporadicky, avšak zatiaľ len pri zahriatí motora, resp. pri zohriatí interiéru od slnka. Nikdy sa mi to nevyskytlo, keď bolo auto studené. A ako problém vznikne, tak po nejakom čase skúšania a laborovania s kľúčikom aj zanikne. Čiže môžem normálne naštartovať.

Ak by ste mi mohli nejako pomôcť, bol by som veľmi rád. Dík. :roll:
Reklama

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Skus vzít náhradní klíček. Občes se stane, že ten co používáš normálně tak se "uklepe" čip a pak nelze stastovat. Nebo budeš mít krátké uhlíky ve staretu.
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Spíš bych to viděl na spínačku a tzv. oříšek to je ta elektrická část stává se že praskne to co otáčí kontaktem uvnitř a pak se to takhle projevuje 8)
tt

Re: Problém so štartovaním

Příspěvek od tt »

Enigma píše:Chcel som sa spýtať, či sa niekto nestretol s rovnakým alebo aspoň podobným problémom ako mám ja.
Spočíva v tom, že pri daní kľúča v spínacej skrinke do polohy START, sa nedostáva napätie na štartér (neštartuje-mám to premerané). Imobilizér funguje, keďže v polohe ON nabehnú všetky kontrolky na prístrojovke.

Možnú závadu vidím buď priamo v spínačke, jej konktakty, resp. niekde na trase od spínačky po štartér.

Tento problém sa vyskytuje sporadicky, avšak zatiaľ len pri zahriatí motora, resp. pri zohriatí interiéru od slnka. Nikdy sa mi to nevyskytlo, keď bolo auto studené. A ako problém vznikne, tak po nejakom čase skúšania a laborovania s kľúčikom aj zanikne. Čiže môžem normálne naštartovať.

Ak by ste mi mohli nejako pomôcť, bol by som veľmi rád. Dík. :roll:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

petrm dal jasnou odpoved a opravdu to tak asi je.vymen orisek spinacky a bude pokoj.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“