Znovu štartovanie

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Roberto

Příspěvek od Roberto »

zas keby bolo zlé palivové čerpadlo tak by to robilo stále. Ale ono to robí len raz za čas a len pri prvom štartovaní. Neni to pravidlo. Aj ked auto stálo týždeň tak som naštartoval bez problémov. Dá sa rozobrať a nejako vyčistit palivové čertpadlo? Robil to už niekto?
Reklama

vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ak by bol chybny imobilizer, vtedy by sa palivove cerpadlo vobec nerozbehlo. To je viazane na overenie imobilizera (nemam to z vlastnej hlavy, tvrdil mi to technik v znackovom servie. Ak to nie je pravda, neukamenujte ma). V tom pripade by si videl, ze LED na palubovke po zapnuti kluca do ON pozicie blika, ale s inym intervalom, ako ked je kluc v pozicii OFF. Normalne by mala nesvietit a neblikat.
Mne to tiez pripada tak, ze na vine bude palivove cerpadlo. To, ze to nerobi stale, pripadne ze to robi "nedefinovatelne" neznamena, ze cerpadlo je OK. Skuor to nasvedcuje tomu, ze najlepsi vek ma za sebou (samozrejme, najprv skus vylucit vsetky mozne ostatne priciny) a snazi sa naznacit, ze konci.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Ako pise vado mozes byt rad, ze ti to takto dava na znamost mas cas sa pripravit na nove. Si myslis, ze 21O.OOOKM je snad malo na obycajnu pumpu??? Ja si myslim, ze to je habakuk ;)
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Nemám schému elektriky na Lanos ,ale ak je čerpadlo ovládané cez relé tak tam bude chyba.To u iných typov áut sa stáva často.
Blue Lanos

Mam taky dojem, ze v mot. priestore, kde su poistky je rele na zopnutie pumpy ako pise dedo :) este by teda bolo dobre zistit ci nema poskodene kontakty,opalene atd...
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Roberto

Příspěvek od Roberto »

môžete mi to odfotiť ktoré to je? To by mi pomohlo. Musím vyskúšať všetko. Nerád by som vyhodil peniaze za čerpadlo a to moje bude náhodou dobré.
Roberto

Příspěvek od Roberto »

je to tu na tomto obrázku? Obrázek
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ano, je na tom obrazku, je to "krabicka" vpravo dole a je oznacena ako "Fuel Pump Relay (5pin)"
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Roberto

Příspěvek od Roberto »

Odfotil som to priamo v aute. Takže tú sivú v pravo dole mám vybrať, rozobrať a vyčistiť kontakty? Obrázek
Blue Lanos

Ako nastriekat kontakty WDckom to mozes, ale az budu opalene kontakty inside rele tak s tym neurobis nic len to vymenit za ine aspon na skusku alebo kupit nove - vzdy lacnejsie ako new pumpa :idea:
Obrázek
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Na relátku treba zhodiť kryt a pozrieť priamo na polšnom spoji precínovanie kontaktov.Potrebné pozerať lupou.Tie vývody čo sú vonku ako nástrčné kontakty sú priletované na plošnom spoji a tam sa zvykne to preletovanie uvolniť (praskne okolo neho cín).To je vidieť pomocou lupy.Obrázek
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

vcera jsem se snazil zprovoznit lanose ktery ztratil klice.pokud imobil nenacte klic cerpadlo bezi jen asi 1sec.pokud nacte bezi asi 3-5 sec.takze muze byt na vine ten imobil.fotku nemam nerozebiram auta zakaznikum kazdy den.ale jestli tam mas neco zlomene nechodilo by to nikdy.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Roberto

Opravené

Příspěvek od Roberto »

Tak už viem čo s tým je. Respektívne bolo. Minule to nešlo zas tek sme to odtiahli rovno do servisu. Dali to na diagnostiku a bolo to imobilizérom. Oprava cca.15 minút. Výmena za nový. Cena 5600,-Sk. Tak dúfam, že to už bude šlapať bez problémov. Veľa zdaru a takéto problémy ako som mal ja neprajem nikomu .
orgi
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravené

Příspěvek od orgi »

Roberto píše:Tak už viem čo s tým je. Respektívne bolo. Minule to nešlo zas tek sme to odtiahli rovno do servisu. Dali to na diagnostiku a bolo to imobilizérom. Oprava cca.15 minút. Výmena za nový. Cena 5600,-Sk. Tak dúfam, že to už bude šlapať bez problémov. Veľa zdaru a takéto problémy ako som mal ja neprajem nikomu .
tak to je fajn, ze si to poriesil.. mna uz benzinove cerpadlo upozrnuje niekolko mesiacov, ze za xvilu odide :) takze sa uz tesim na investiciu... :shock:
:: Daewoo Lanos 1,5 8V '98 :: cervena 73L :: LPG priemerna spotreba 9l/100km ::
Odpovědět

Zpět na „LANOS“