Znovu štartovanie

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Roberto

Znovu štartovanie

Příspěvek od Roberto »

Zase mám problém s tým čo som tu už písal. https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... highlight= Začal som tankovať tak aby som mal vždy aspoň pol nádrže. Zozačiatku to šlo bez problémov, ale zase mi začalo robiť to čo predtým. Takže: vložím kľúč do zapalovania a čerpadlo mi nevie natiahnuť benzín. Zabzučí len nejakú jednu sekundu miesto zhruba asi 3-5 sekúnd. Vyčistil som kontakty na palivovom čerpadle. Čo by to mohlo robiť? Odchádza palivové čerpadlo? Je čudné že to je len pri prvom štartovaní. A robí to len niekedy. Neni to pravidelné. Poradíte mi niekto čo mám robiť?
Reklama

dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Vymen palivový filter.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

uz jsme to taky resili.mam dojem ze byl nejaky problem s immobilizerem.jestli ale neni problem s nim tak asi to cerpadlo.to jak dlouho bezi cerpadlo ridi jednotka motoru.bylo by dobre na privod proudu k cerpadlu dat zkousecku a zjistit jestli tam jde proud kratce nebo dlouho ale neroztoci se vcas pumpa.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Roberto

Příspěvek od Roberto »

Immobolizer to asi nebude. Ked vložím klúč do zapalovania tak kontrolka zhasne. To palivové čerpadlo sa mi nejako nezdá, ale asi tiež nebude vadné, keď to robí len ráno a len niekedy. Niekedy to neurobí celý mesiac a niekedy to neviem naštartovať vôbec. ale tak po hodinke trápenia to natočí. skúsim vymeniť ten filter palivový. ten ešte asi nebol menený a už mám nabehané 201000km.
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

kludne moze byt zapchaty filter a ked cerpadlo zacne tlacit, rychlo tam vznikne protitlak a sa hned aj vypne lebo namera dostatocny tlak, lenze benzin mas vtedy este len niekde pri filtri a nie kde treba. logiku to ma. niekde treba zacat, tak radsej s tymi najlacnejsimi vecami. my sme mali na favorite tiez stary zapchaty filter a auto skapinalo po case a natocit islo az po odstati, ked dotiekol benzin, pri ceste hore kopcom sme sa modlili. aj cerpadlo sme nove kupili a bol to nakoniec zapchaty filter za 50sk.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Roberto

Příspěvek od Roberto »

no tak som teda vymenil ten filter a po týždni mi to zase spravilo.. čo ešte môže byť na tom zlé? žeby to čerpadlo? ale keby bolo vadné tak by to robilo stále. či nie? nedá sa rozobrať a nejako vyčistiť? robil to už niekto?
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

A týžden to išlo dobre?
Roberto

Příspěvek od Roberto »

dneska zase nevie natiahnuť palivo. ja už neviem čo s tým je. mohol by to byť imobilizér?
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Ked pise ze nevie natiahnut palivo tak pupa ak ju pocujes tak taha. Bud hovoris, ze nemoze natiahnut palivo alebo o imobil???
Imobil je od povolenia nastartovat bez neho by nemal chytit motor. Ak je cybny, mal by si tocit, ako ked nemas benzin ale nema to nic spolocne s natiahnutim paliva. Ak bzuci pumpa taha aspon teda po ten filter a ak je aj filter dobry tak to pokracuje az ku vstrekom a tam zalezi potom aj na tom spominanom imibilizeri, ktory ak nefunguje vzdy spravne tak ti zastavi vstreky a nenastarujes. Ak sa mylim niekto ma iste opravi :oops: :D

PS. Pri vsi ucte pri 21O.OOOKM by to cerpadielko uz nemuselo mat potrebny tlak ako ked bolo nove... :idea: :idea:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Roberto

Příspěvek od Roberto »

písal som to tu už predtým. vopchám klúč, otočím ho a miesto natiahnutia paliva ako to robí normálne nejaké 3 sekundy tak to urobí len sekundu. Proste ho nenatiahne. Filter som menil pred dvomi týždňami. Ale je zaujímavé, že to urobí len niekedy a len pri prvom štartovaní. Rozobral som imobilizér a je tam nejaká súčiastka vypadnutá a zlomená. Dve diódy sú začiernené. Ked to ide ako má tak som skúsil odpojiť káblik z imobilizéra a to čerpadlo mi nenaťahuje. Tak som dedukoval, že bude asi vadný ten imobilizér. Velmi by mi pomohla keby ho niekto otvorený odfotil a poslal by mi foto.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

A dobíjení je ok, nebo něco s baterkou? Sice je to asi blbost, ale něco vzdáleně podobného mám já u skútru. Když k němu ráno přijdu a chci nastartovat, musím hodně dlouho mačkat tlačítko zapalování a když už to baterka neutáhne, tak musím startovat manuálně klikou.....potom přes den je to v pohodě. Oproti tobě je u mně rozdíl, že mě to dělá každé ráno ;)
A servisák mi říkal, že tyhle čínský skútry (licence Kentoya) to mají hrozně blbě vyřešené a je to u nich běžné... 8)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Roberto

Příspěvek od Roberto »

baterka je dobrá a štartér je tiež dobrý. Mne sa zdá, že to bude tým imobilizérom. Nevie niekto čo to stojí nové? Tá fotka otvoreného imobilizéra by potešilia. Je to len nasunutá krabička pod volantom.
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Tá krabička je len snímač pre imobilizér a ostatné v riadiacej jednotke.
A neodpísal si či ten týždeň to bolo dobré?Obrázek
Roberto

Příspěvek od Roberto »

snímač je na zapalovaní. či nie? je to ten čierny krúžok kde sa dáva kľúč. s toho idú dva drôtiky do tej čiernej krabičky. odtial zase idú drôty už ku poistkám a ja neviem kde ešte. je to tak, alebo sa mýlim?
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Podla mna je ZLE palivove cerpadlo na 99% ale mozem sa mylit :roll: :oops:
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „LANOS“