riadenie na espere
Moderátor: Blue Lanos
riadenie na espere
Už sa to tu dávnejšie riešilo ale mám pocit že riadenie alebo náprava asi nie je v poriadku alebo je to chyba všetkých espier? každá aj malá nerovnosť je prenášaná na volant auto nedrží stopu a treba ho furt korigovať začína mi to už liezť na nervi tých 100 až 140 viac sa neodvážim lebo začne plávať, tlmiče, čapy sú o.k. na rovnej nehrboľatej ceste ide dobre ale takých je na Slovensku veľmi málo
- Reklama
Me tahlo doleva, po vymeme pneu je to OK.
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
vyvyzeni, kdyz nepomuze zkontroluj axialni tahla, taky to muzou delat silinbloky ramen. Kolik mas najeto????
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Ja kolajach to aj mne potiahne volantom ale nieje ot take zeby som sa bal na nasich kolajovych dialniciach ist 130. V meste v zakopoch po autobusoch to potiahne celkom slusne ale vdaka posilovacu ten volant so mnou nebojuje takze tiez ziadna tragedia. Samozrejme 130 cez mestske zakopy by som si netrufol ale na ostatnych cestach som take kolaje aby sa neslo ist mierne nad limit nezazil. Espero mi zaplava len ked je silny bocy vietor, vtedy musim na dialnici spomalit na 120.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Re: riadenie na espere
..jak si prisiel na to ze su dobre tlmice.. ??mirko666 píše:...ážim lebo začne plávať, tlmiče, čapy sú o.k. na rovnej nehrboľatej ceste ide dobre ...............
lebo podla toho co popisujesh su prave tie nahovno..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Espero sa prave chystam kupit. Asi pred troma som obcas jazdil s jednym Esperom co robilo cosi podobne ako popisujes. Ja som ale mal skor pocit ze to vznika akousi vazbou medzi prilis citlivym riadenim (mierne preposilovanym) a nerovnostami na ceste. Ked som volant drzal zlahka tak sa mi darilo ist rovno aj v 150.. otazka je ale ako sa sprava konkretne tvoje Espero.. Myslim ze stoji zato aspon otestovat tlmice nech vies na com si..
na mesiac mám ísť na STK a ponovom ze vraj aj na emisnú kontrolu tak hádam by mu malo ukázať na STK že čo je na chybe lebo keď som ho kupoval tak malo lepšie jazdné vlastnosti ale nedávno som skončil v járku ale nič sa našťastie nestalo (rozliaty olej na ceste) je posunutý kus chladič
na tachmetry mám 110 000km ale či má naozaj toľko to neviem pretočiť sa dá ľahko kto to vie ltmiče by mali byť O.k. lebo sa vrátia na svoje miesto nekývu sa hore dole može to byť aj gumami ale asi skôr tie tlmiče no uvidí sa čo
na to povie odborník len to všetko stojí peniaze
na tachmetry mám 110 000km ale či má naozaj toľko to neviem pretočiť sa dá ľahko kto to vie ltmiče by mali byť O.k. lebo sa vrátia na svoje miesto nekývu sa hore dole može to byť aj gumami ale asi skôr tie tlmiče no uvidí sa čo
na to povie odborník len to všetko stojí peniaze
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..pozri..
urcite su to zle tlmice...
povodne "olejovky" uz pri 60tkm stali zahovno..
takze az ich aj "niekdo niekedy" menil...
mash 110t a to pochybujem ze su dobreee...
..na "tatovej" Nexii su "uz druhe" KYB Excel G..
a pri 135tkm su uz aj tie vpr...
povodne olejovky boli mene pri 62t. po tom co sa tatko
"dosmykal" na obrubniiik..
takze ak si xesh usetrit "vyhazov z STK"
..vymen tlmice a gulaky..
urcite su to zle tlmice...
povodne "olejovky" uz pri 60tkm stali zahovno..
takze az ich aj "niekdo niekedy" menil...
mash 110t a to pochybujem ze su dobreee...
..na "tatovej" Nexii su "uz druhe" KYB Excel G..
a pri 135tkm su uz aj tie vpr...
povodne olejovky boli mene pri 62t. po tom co sa tatko
"dosmykal" na obrubniiik..
takze ak si xesh usetrit "vyhazov z STK"
..vymen tlmice a gulaky..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
no tak dnes som bol v servise a zistil že zadné kolesá majú vôlu jedno viac a druhé menej inak tlmiče,predná náprava sú o.k. automechnik bol ochotný a pozrel sa nato ale mal autá na jame tak napozajtra mám prísť a zistí bližšiu závadu mám strach že bude odídená zadná náprava alebo len silenbloky a to bude dosť drahé vravel že to plávanie môžu robiť aj zimné gumy ale v mojom prípade to bude v zadnej náprave menili ste ju už niekto a čo vásto stálo?
no dnes som bol v servise predbežná vada zadná ľavá ale aj zadná pravá náprava tá je viac sú na nič buď silenbloky, napozajtra ho mechnik dá na jamu a bude múdrejší mám strach že to bude drahé nemenili ste to niekto a čo vás to stálo?Chcel so prekúpiť elektróny aj z letnýmy gumami za 7000 litrov ako nové ale asi pôjdu na opravu
Zadna naprava
Mne to robi nieco podobne. Ked vojdem do kolaji auto zacne plavat. Raz som dokonca zastavil ci nemam defekt.. Na kvalitnom povrchu to ide relativne stabilne aj pri 140.
Teraz mam auto v servise prave to riesia. Verdikt je - vymlatene tlmice, vola v zadnych loziskach, vymlatene silent bloky na zadnej naprave. Tie co drzia napravnicu.. je to mastne, spolu s udrzbou po 130 tis km a tlmicmi to vyjde cca 20 tis Sk.
Teraz mam auto v servise prave to riesia. Verdikt je - vymlatene tlmice, vola v zadnych loziskach, vymlatene silent bloky na zadnej naprave. Tie co drzia napravnicu.. je to mastne, spolu s udrzbou po 130 tis km a tlmicmi to vyjde cca 20 tis Sk.
no veru keby tých kvalitnejších ciest bolo viacej no a k tomu riadeniu
už som si zvykol a budeš si musieť asi aj ty zase na druhej strane lacné auto nemôže mať jazdné vlastnosti ako niektoré nemecké vozi mal som predtým bawora E-30 ,325i
a ten bol o 10 rokov starší od espera a jazdné vlastnosti mal oveľa lepšie
ale predal som ho kôli veľkej spotrebe v meste 20litrov ,veľkej poistke a drahým súčiastkam inak to bol super voz a podľa mňa to je aj espero
už som si zvykol a budeš si musieť asi aj ty zase na druhej strane lacné auto nemôže mať jazdné vlastnosti ako niektoré nemecké vozi mal som predtým bawora E-30 ,325i
a ten bol o 10 rokov starší od espera a jazdné vlastnosti mal oveľa lepšie
ale predal som ho kôli veľkej spotrebe v meste 20litrov ,veľkej poistke a drahým súčiastkam inak to bol super voz a podľa mňa to je aj espero
- Hardy
- Kontaktovat uživatele:
Aj ja mam poznatok
Prezul som na letne a nevyvážil a tiež mi to pláva takže treba skontrolovat aj to...
1.5/16V modrá metalíza 14" Elektrony Borbet, sanie Kingdragon, JVC radio with USB,Xplod Sony repro atd