Prosím poraďte aké nové auto si mám kúpiť
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Omlouvam se tedy za ucast v predesle diskuzy mimo tema...no ja bych tedy rozhodne volil Aveo...Fabie sedan je jedno z nejosklivejsich aut,ktere jsem kdy videl,hodil bych to kose stejne jako Reanult Thalia a Dacia Logan...takze urcite Aveo...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
- Reklama
- 8
- Kontaktovat uživatele:
Logan je pěknej snad jen z exteriéru, když jsem si kupoval Avii, objížděl jsem autosalony a porovnával jsem a na 100% má Logan nejotřesnější interiér, v těsném závěsu sedí Thalia...Fóbia a konečně Avie....Chevy ma interiér nejhezčí (nápaditej)
Chevrolet Aveo 1,2 Star
ex: Honda Civic 1,4i (66kW) r.v.97
ex: Honda Civic 1,4i (66kW) r.v.97
aveo
Pohoda, já se nijak nezlobím. Každý známe něco. A co se týče Avea, bral bych ho, při nájezdu do 15 tisíc ročně a delším vlastnictví. Když ho budeš prodávat po třech letech, bude ten propad ceny dost bolet. Já takhle koupil Elantru. Byla necelé 2 roky stará, od prvního majitele a najeto 20 000. Nová stála 560 000 a já za ní dal 280 000. První majitel bych opravdu nechtěl být. Prodělat 280 000 za necelé 2 roky je fakt peklo. Aveo se mi líbí, na řeči o bezpečnosti bych koukal s odstupem. Je to určitě lepší, něž jakýkoliv auto podobný velikosti z poloviny až konce devadesátých let. A že jich tu jezdí statisíce a nikdo mizernou bezpečnost neřeší. Taky jde o to, co v tom buděš vozit. Já v ELE bez problémů odvezl novou lednici. Do sedanu nedáš ani větší televizi. Ale jestli s tím nemáš problém, líbí se Ti, tak do něj klidně jdi. Tak hodně štěstí při výběru.
Re: aveo
Thalia a Logan je to isté málo priestoru ale v Aveu to tak vobec nieje a pri predaji týchto automobilov ceny klesajú ale aj tak radšej Aveo
červený Daewoo Kalos sedan 1.4 16V, 2xabg,abs,central,el. okná 14 disky plánujem chip
Nechci se hadat, ale napr. v mym sedanu bych myslim odvezl cely domaci kino a nejen TV.jandaxx píše:Do sedanu nedáš ani větší televizi.
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Leganza ma celkem velky kufr ale ne zrovna s dobrym pristupem,minuly vikend jsem chtel prevezt sprchovy kout,rozebrany a nemohl jsem ho tam dostat,ted v utery jsem vezl kreslo,rozebrany v brabici...krabice byla velka ale myslel jsem,ze ji tam narvu ale bohuzel a tak jsem ho musel dat na zadni sedacky...co se tyce prevozu nekterych veci tak je sedan k nicemu...sprchovy kout sem musel nacpat do kamosovy Filcky a po odvozu sprchace sme odvezli i vanu o rozmerech 160x70...ale samozrejme se neda tohle srovnavat...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
Není to samozřejmě myšleno doslova. Jen jsem porovnával prostorové možnosti sedanu s mojí Elantrou-liftbackem. Tam se opravdu vejde celá pračka i s obalem.Slam píše:Nechci se hadat, ale napr. v mym sedanu bych myslim odvezl cely domaci kino a nejen TV.jandaxx píše:Do sedanu nedáš ani větší televizi.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Ideálnější by byl asi liftback, pokud jde o kufr. Hlavně aby to měo vzpěry a né ty blbý oblouky v kufru nebo s čim to Daewroolet exceluje U liftbacku stačí vyndat zadní plato a je to skoro jak kombajn, teda ohledně přístupnosti. Já taky Soptíkovi odvez celou linku ale to, bylo 13 dlouhejch a nízkejch krabic. Mrazák jsem třeba m,usel vézt na sedačkách a bylo umění ho tam dostat a pak zas vypáčit ven.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- srneček
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím jak vy pánové, ale pokud někdo vozí často velké věci, tak ať si koupí kombika nebo dodávku. Osobák je ujrčenej pro vožení lidí a příručních zavazadel (na dovolenou apod.).
Protože občas potřebuji odvézt větší věci tak mám tažný a hdím za auto vlek a pak mě kufr nezajímá - AVEO 1.2 sedan bržděný vlek 1100kg.
Jinak ty oblouky v kufru mě serou, už začínám přemýšlet jak udělat jiný panty (podle vzoru SEAT Cordoba), kterýho má tchán, taže přemyslet, změřit a vyrobit (dělám na NC fréze). Zatím nereším, jelikož není moc času, ale do konce letních prázdnin by jsem to chtěl vymyslet, potom by jsem samozřejmě vyhodil nabídku výrobní ceny a výkresy na net pro zájemce a následně vyrobil pár kousků.
P.S.
Pokud by to někdo vymyslel dřív byl by jsem rád (mě myšlení bolí), já by jsem to mohl vyrobit (i přepočítat vhodnost materiálu - primárně se snažit vycházet z oceli 11 523). Pro toho kdo to vymyslí vyrobím zdarma včetně materiálu. S ostatními bych se domluvil, nebo předal plány.
Protože občas potřebuji odvézt větší věci tak mám tažný a hdím za auto vlek a pak mě kufr nezajímá - AVEO 1.2 sedan bržděný vlek 1100kg.
Jinak ty oblouky v kufru mě serou, už začínám přemýšlet jak udělat jiný panty (podle vzoru SEAT Cordoba), kterýho má tchán, taže přemyslet, změřit a vyrobit (dělám na NC fréze). Zatím nereším, jelikož není moc času, ale do konce letních prázdnin by jsem to chtěl vymyslet, potom by jsem samozřejmě vyhodil nabídku výrobní ceny a výkresy na net pro zájemce a následně vyrobil pár kousků.
P.S.
Pokud by to někdo vymyslel dřív byl by jsem rád (mě myšlení bolí), já by jsem to mohl vyrobit (i přepočítat vhodnost materiálu - primárně se snažit vycházet z oceli 11 523). Pro toho kdo to vymyslí vyrobím zdarma včetně materiálu. S ostatními bych se domluvil, nebo předal plány.
CHEVY AVEO 1.2 sedan 2006
dříve KADETT Caravan 1.4i /1.6i 3dv
Škoda 120L
Škoda 120L
- Miroslav Wróbel
- Kontaktovat uživatele:
- srneček
- Kontaktovat uživatele:
V dacii jsem neseděl, ale Renault Thalia mi subjektivně přijde uvnitř menší než Aveo, takž předpokládám, že Logan na tom bude obdobně.Miroslav Wróbel píše:Varianta Dacia logan,buď sedan, nebo MCV, seděl jsem vtom a prostoru na rozdávání,motor super -Renault 1,4. Za ty prachy dobré auto.
Každopádně Logan mi přijde designem do doby před rokem 89, ale to je věc názoru, jinými sllovy Logan je levnej, ale jezdil bych v něm s helmou na hlavě, aby mě nikdo nepoznal.
CHEVY AVEO 1.2 sedan 2006
Škoda 120L
Škoda 120L
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Srneček: Logan právě z ničeho nevychází a kasli má komplet novou. Sice jsou použitý asi nápravy a motory z jinejch Rendlíků ale škatule ne. Ta je prostě origo (i origo... řekněme zvláštní) a velikostí je to prostě Koktáfka a né malý auto jako Aveo, v interiéru spíš jak O2 abych Logana neurazil tim co předvádí O1 ohledně prostoru pro posádku.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Presne tak. S Tháliou má možno spoločný motor, ale inak je to úplne iné auto.
Nezdá sa mi, že by v nej bolo oveľa viac miesta ako v Kalose/Aveu, ale už si to presne nepamätám.
Keby som dnes zháňal lacný kombík, tak jedine Logan. Síce je škaredý, ale o to mi nejde. Odviezť ma to odvezie, výkon vcelku postačujúci a miesta je v ňom tiež dosť.
Nezdá sa mi, že by v nej bolo oveľa viac miesta ako v Kalose/Aveu, ale už si to presne nepamätám.
Keby som dnes zháňal lacný kombík, tak jedine Logan. Síce je škaredý, ale o to mi nejde. Odviezť ma to odvezie, výkon vcelku postačujúci a miesta je v ňom tiež dosť.