Dobíjení
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Re: Dobíjení
Najskor ti odisiel diodovy mostik.. mne sa to stalo tiez presne ako pises... presiel som s tym este asi 100 km bez vypnutia motora a na druhy den bol uz koniec.. nexia uz nenastartovala. Takze mrkni na alternator.camel píše:Nexia mi přestala dobíjet.Po nastartování motoru nezhasne kontrolka a zároven svítí kontrolka ruční brzdy, i když ručka není zatažená.Nesetkali jste se s tím už někdo? Díky za radu.
V tom pripade vam vsem gratuluju, protoze mate kliku
Ja uz mam zase dobijeni KO. Vymenili mi uhliky,
diodovej mustek, dobijeci rele i loziska. Vinuti jsou udajne v poradku, neprobiji. Kdyz sem to prebiral, ukazovalo dobijeni 14,36 V. Po pul roce - jen 13,12 V
Kdo poradi proc se mi to sype?
BTW: dobijeci rele sem uz menil 2x - vsechno zaclo tim, ze jsem na horach startoval jednoho prazaka pres kabely a on mi to hodil do zkratu

diodovej mustek, dobijeci rele i loziska. Vinuti jsou udajne v poradku, neprobiji. Kdyz sem to prebiral, ukazovalo dobijeni 14,36 V. Po pul roce - jen 13,12 V

Kdo poradi proc se mi to sype?
BTW: dobijeci rele sem uz menil 2x - vsechno zaclo tim, ze jsem na horach startoval jednoho prazaka pres kabely a on mi to hodil do zkratu
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán

na práci a jak na materiál
ale hlavně proč to odchází furt, přímo opakovaně,
opravuju jen závadu, nikoliv příčinu

V aktivní službě:
No jak je to s opravama a zárukou přesně nevím ale je to nějak že opravy mají záruku 6 měsíců a prodej dílů 2 roky ale fakt netuším tohle si jen myslím a netvrdím že je na tom kousek pravdy
.
Jinak je asi pravda že vždy opravíš závadu nikoliv příčinu , ale to by si se teda měl dohodnout s tím servisem co ti to dělal , nejlíp jestli to dělal jeden servis , že se ta závada neustále opakuje , aby se na to koukli důkladněji nejen na altrenátor ale i na zbytek auta

Jinak je asi pravda že vždy opravíš závadu nikoliv příčinu , ale to by si se teda měl dohodnout s tím servisem co ti to dělal , nejlíp jestli to dělal jeden servis , že se ta závada neustále opakuje , aby se na to koukli důkladněji nejen na altrenátor ale i na zbytek auta