Karoserie

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Alex

Karoserie

Příspěvek od Alex »

Ahoj vsem! Poradte prosim jestli je karoserie Nubiry pozinkovana nebo nejak puvodne osetrena proti koroze? ? Zatim je ta karoserie dobra, ale jestli ma cenu neco s tim udelat na zimu? Dik... :?
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Samozřejmě že povrchově ošetřená je ale tak po 3-4 letech bych doporučil nástřik spodku a vystříkání dutin . Je na ní garance 6 let takže takovejch 10 let by mohla vydržet bez zjevnejch problémů samozřejmě je možný že některý exponovaný místa budou vidět dřív ale nemělo by to být třeba jako 5 tý dveře na Feldě po 5 letech :cry:
Mertik

Příspěvek od Mertik »

8) Letos jsem provedl nátěr spodku (má nubira měla v červnu 6 let) a po odkrytování plastových podběhů jsem nezjistil žádnou korozi. Jediné co rzí je plechová nádrž (bohužel v dnešní době plastů troch škoda, že výrobce zvolil plech) a výstuhy nárazníku, které neměli žádnou ochranu. Povrch karoserie jak jsem zjistil není pozink, ale antikorozní nátěr a asi dost kvalitní protože jsem zjistil že je všude i v dutinách prahů takže karoserie byla pravděpodobně máčena do lázně.
Já jsem spodek ošetřil prostředkem BODY 733 a krabatinkou BODY 750.
Dutiny jsem zatím nestříkal, protože sám nevím co na to použít. Dříve se používal Rezistin nebo konkor olej (nebo jakýkoli řídký olej), jenže když mám antikorozní nátěr i uvnitř prahů tak mám strach aby mi to akorát tu antikorozní vrtvu nezničilo.Poraďte čím to nastříkat. :cry:
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Když už si stříkal spodek Bodýnem tak se prodává i ve spreji na dutiny Body. A k tomu se dodává taková hadička která má na konci trysku která to všechno perfektně rozstříkne na všechny strany a je asi půl metru dluhá takže nemusíš nikde nic vrtat ale stačí vymontovat třeba čidlo otevřených dveří nebo povolit omezovač dveří a ono se to všude natáhne je s tím super práce a uděláš to i na chodníku před barákem 8) :)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“