Vykurovanie čelného skla
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Vykurovanie čelného skla
Na mojej Nexii keď zapnem vykurovanie čelného skla, všetok vzduchu ide cez prieduchy na nohy. Aj keď ide na max, stale na okno ide asi desatina vzduchu ani to ne možno. Dá sa to nejak spraviť?
- Reklama
Podívej se na to, jak máš nasazené ovládání nastavení směru vzduchu. Bývá to tam spadlé a pak to nejde regulovat. Najdi si postup při výměně žárovek v osvětlení topení - to se týká i tebe.
Na Nexii vzpomínám v dobrém , ale MPV je MPV
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
Tiez nemam problem s ofukovanim predneho skla - max. do 5 minut na 4 mam ciste predne okno. A to musim sadnut mokry do studeneho auta. Samozrejme ze ak zavires horne otvory vetrania na palubovke, pojde na okno este viac vzduchu. No a v zime je dobre proti zahmlievanou dat aj klimu - odstranuje vlhkost zo vzduchu (pre tych ktory nevieria, je to ta mokra mlacka pod autom v lete, ked zastavit - vytekaju zvysky kondenzatu z klimy). Ta klima nie je bohuzial moj pripad - potrebujem novy kondenzator na klimu.
No a skusme si zaspominat na stare Skodovky 105, 120. Myslim si, ze tak zle ofukovanie nema ziadna Nexia.
No a skusme si zaspominat na stare Skodovky 105, 120. Myslim si, ze tak zle ofukovanie nema ziadna Nexia.
Kedysi Nexia GTX 16V, Remus, chip, LPG, spotreba 9,0l/100km, 270 000 km, novy Renault Megane GT II (GT znie lepsie ako GrandTour = kombi )
Este ma napadlo, ze mozno mas prehodene hadicky v podtlakovom ovladani vyduchov v stredovom paneli. Potom by predny popis ovladania vyduchov nesedel s tym, ako to naozaj fuka...
Kedysi Nexia GTX 16V, Remus, chip, LPG, spotreba 9,0l/100km, 270 000 km, novy Renault Megane GT II (GT znie lepsie ako GrandTour = kombi )
To je volovina s tým zapnutím klímy ! Keď máš vonku -5 stupňov klíma ti nepôjde nakoľko sa ti zníži tlak v okruhu klímy.Jupi píše:Tiez nemam problem s ofukovanim predneho skla - max. do 5 minut na 4 mam ciste predne okno. A to musim sadnut mokry do studeneho auta. Samozrejme ze ak zavires horne otvory vetrania na palubovke, pojde na okno este viac vzduchu. No a v zime je dobre proti zahmlievanou dat aj klimu - odstranuje vlhkost zo vzduchu (pre tych ktory nevieria, je to ta mokra mlacka pod autom v lete, ked zastavit - vytekaju zvysky kondenzatu z klimy). Ta klima nie je bohuzial moj pripad - potrebujem novy kondenzator na klimu.
Do skodovky mi nerypte . Bezne neudrzovane skodovky kuria a ofukuju samozrejme nadraka, ale po oprave kurenia a vetrania su na tom nekonecne lepsie nez 10rocne dejvaky bez akejkolvek udrzby. Teraz sice uz kurim aj na espere ale este pred tyzdnom som si vravel zlata skodovka. Na nej som mohol zmelo vyrazit s cistym sklom potom ako som oskriabal lad a sneh z auta zatial co motor bezal na sytici (na lpg ziaden otravny atomovy hrib okolo skodovky nehrozi). Teraz by to uz malo tak fungovat aj na esperakovi len neviem ci si to tuto "zimu" este vyskusam
Mimochodom ofukovanie bocnych skiel mala skodovka vyriesene lepsie nez espero. Na espere je to vdaka kilometrovemu potrubiu a dvom vyduchom vo dverach dost mizerne a bocne skla sa odhmluju neskutocne pomaly aj na 4tom stupni ventilatora. Na skodovke to bolo hned, stacilo len natocit ofuky.
Mimochodom ofukovanie bocnych skiel mala skodovka vyriesene lepsie nez espero. Na espere je to vdaka kilometrovemu potrubiu a dvom vyduchom vo dverach dost mizerne a bocne skla sa odhmluju neskutocne pomaly aj na 4tom stupni ventilatora. Na skodovke to bolo hned, stacilo len natocit ofuky.
ftaxi ds píše: To je volovina s tým zapnutím klímy ! Keď máš vonku -5 stupňov klíma ti nepôjde nakoľko sa ti zníži tlak v okruhu klímy.
neviem ako u nexie, ale u lanosa to volovina neni. klima naozaj zrychluje odhmlievanie okna(a nie len predneho)
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
peco: vdaka za potvrdenie.
Nepamatam sa. Vacsinou, ked je -5 a hlbsie pod nulov musim osriabat okna. Kym to skoncim (robim to poctivo), mam uz ciste okna. Klimu nepotrebojem. Ked potrebujem rychlo vystartovat a netreba cistit okna z vonku, zapnem fukanie naplno a klimu, teda ked mi fungovala. Ide to rychlejsie...
Okrem ineho ked na Megane II zapnem rozmrazovanie predneho okna alebo vnutorny obeh (mam automaticku klimu) tak sa tiez zapne AC. No a v navode je napisane, ze je to na odstranenie vlhkosti, aby sa nezahmlievaly okna.
Nie som si isty, ale malo by byt take nieco napisane aj v navode ku Nexii.
Nepamatam sa. Vacsinou, ked je -5 a hlbsie pod nulov musim osriabat okna. Kym to skoncim (robim to poctivo), mam uz ciste okna. Klimu nepotrebojem. Ked potrebujem rychlo vystartovat a netreba cistit okna z vonku, zapnem fukanie naplno a klimu, teda ked mi fungovala. Ide to rychlejsie...
Okrem ineho ked na Megane II zapnem rozmrazovanie predneho okna alebo vnutorny obeh (mam automaticku klimu) tak sa tiez zapne AC. No a v navode je napisane, ze je to na odstranenie vlhkosti, aby sa nezahmlievaly okna.
Nie som si isty, ale malo by byt take nieco napisane aj v navode ku Nexii.