číre svetlá
Moderátor: Blue Lanos
číre svetlá
Viem, že táto téma tu už raz bola, ale chcem ju trochu pozmeniť. Neviete, kde sa dajú kúpiť číre sklá na predné svetlomety na daewoo nexia??? Zháňam to už dlkšiu dobu ale bezvýsledne. Bol by som veľmi rád keby ste o niečom vedeli v blízkosti Bratislavy. Ďalej by som sa chcel opýtať, či neviete či je povolená kombinácia - halogén H4 + ako parkovačky biele/modré diódy. Vopred ďakujem.
- Reklama
Nekde jsem cetl nejakou studii o svetlometech aut, a tam bylo jednoznacne napsano, ze se zavedenim cire optiky vyrazne klesla ucinnost svetel, nazorny priklad je i to nase Espero, vim jak krasne svitil Kadett , Vectra , Ascona i S120 , a co se tyka tech barev, tak policajtum asi bude uplne jedno jestli ti v prednim svetle sviti misto zarovky ledka, hlavne ze to ma bilou barvu, jina totiz v prednich svetlech byt nesmi (pokud to nedavno nekdo nezmenil )
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
conpet píše:Nekde jsem cetl nejakou studii o svetlometech aut, a tam bylo jednoznacne napsano, ze se zavedenim cire optiky vyrazne klesla ucinnost svetel, nazorny priklad je i to nase Espero, vim jak krasne svitil Kadett , Vectra , Ascona i S120
Nejak sa mi to nezdá. Vymenil som obyčajné žiarovky z nexie za halogény H4, lenže má to problém, že samotný halogén rozptyluje svetlo čiže potrebujem číru optiku, lebo teras mi to vlastne rozptyluje 2-krát a nemyslím si že by to bolo zrovna najlepšie. Na druhej strane nemám s tým osobné skúsenosti. Keď ale niekto viete kde by som mohol zohnať číre sklá dajte mi pls vedieť. Nech je to kdekoľvek ... Ďakujem
vesko -> nejako mi nie je jasne co mas na mysli, ale faktom ostava ze svetlomety, ktorych paraboly a celkova konstrukcia bola navrhnuta pre rozptylujuce sklo, musia mat take sklo ake im vyrobca dal inak to bude svietit kamkolvek len nie tam kde ma. Teda na cestu neuvidis ale zato budes na ceste "neprehiadnutelny" a urcite protiiduci vodici ocenia tvoju snahu pochvalnym preblikavanim dialkovymi . Ak svetlomt bol navrhnuty pre cire sklo tak tam ma ist cire sklo. Vynimkou ostava prerobenie klaiskeho rozptylovacieho svetlometu na xenonove vybojky, vtedy tam musi ist cire sklo, kedze vybojky nevyuzivaju parabolu svetla a vrhaju uz spravne nasmerovany luc svetla ktory netreba rozptylovat.
Pri vymene "klasickych" automobilovych ziaroviek do svetiel (klasicke boli v starych autach, napr uzkych skodovkach v nizsej vybave, potom uz boli vsetky halogenove) za akekolvek (citaj nech je akykolvek napis na skatulke so ziarovkou) na skle netrebe a ani nema vyznam nic menit.
Mimochodom jeden chalan predtym nez namontoval do skodovky xenony skusal v ramci "vedeckeho vyskumu" cire kryty (ako predpripravu na xenony) s halogenkami a ono to ani tak velmi neoslnovalo, do oci palil len maly svetelny bod nie svetelna plocha, ale na ceste sa dost blbo hladalo nejake osvetlenie.
Pri vymene "klasickych" automobilovych ziaroviek do svetiel (klasicke boli v starych autach, napr uzkych skodovkach v nizsej vybave, potom uz boli vsetky halogenove) za akekolvek (citaj nech je akykolvek napis na skatulke so ziarovkou) na skle netrebe a ani nema vyznam nic menit.
Mimochodom jeden chalan predtym nez namontoval do skodovky xenony skusal v ramci "vedeckeho vyskumu" cire kryty (ako predpripravu na xenony) s halogenkami a ono to ani tak velmi neoslnovalo, do oci palil len maly svetelny bod nie svetelna plocha, ale na ceste sa dost blbo hladalo nejake osvetlenie.
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Vím, že polském www.allegro.pl mají čiré na Matize, Lanose, ale na jiné jsem tam tuším neviděl, ale podívej se kdo tam prodává ty na výše uvedené modely a zkus ho třeba kontaktovat a uvidíš třeba se zadaří!!! Taky jsem to takhle udělal a vyšlo to a bez jakýchkoliv pblm a to jsem posílal peníze nejprve do PL a pak očekával zboží... a dorazilo...ufff...
A dnes máme na Matízkovi přední i zadní světla, která si troufnu říci nikdo v ČR nemá...
A dnes máme na Matízkovi přední i zadní světla, která si troufnu říci nikdo v ČR nemá...
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
číre svetlá
Nie som este taky skúsený aby som sa vyjadroval úplne presne, tak sa ospravedlňujem. Takže: Kúpil som si napodobeniny halogénov za nejakých 1200 SK pár. Namontoval som ich namiesto povodných. Musím povedať že je tam cítiť nejaký rozdiel. Len som tak rozmýšlal, že keby sa mi podarilo zohnať na svetlá namiesto povodného plastu, ktorý je všeliak "zvrásnený" dal len číry, asi by to bol ešte nejaký trošku rozdiel. Len neviem, či práve keď ten starý plast dám preč tak mi to bude svietit úplne mimo cesty ... PS: za tu stránku ďakujem
číre svetlá
Vidím to tak že sa na to asi vykašlem. Zistil som, že je okolo toho moc veľa vybavovačiek a problémov na moje pomery ... Díky za rady ...
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Není zač, ale má to v Tvém případě jednu chybičku!!! Do čirých světel a blinkrů nikdy nepatří oranžová žárovka...fuuuj... musíš koupit buď stříbrnou nebo diadémovou...
Daewoo Matiz S 0.8L r.v. 1999, sport. pružiny -30mm, svíčky Brisk Tuning, přímé sání Green, sportovní výfuk Ulter Sport, přední čirá optika s černým vnitřkem, bílé blinkry, čiré mlhovky, zadní červenokouřová optika a na dalších úpravách se stále pracuje
- Badger
- Kontaktovat uživatele:
Já mám teda všude stříbrné a není to vůbec vidět a je to úplně v pohodě
http://www.autofam.cz/index.php?list=3& ... s&vyrobce=
Hned nahoře je tam ta malá stříbrná potvora do blinkrů, pod ní ta velká a na další stránce ta velká diadémová a ceny více než v pohodě
http://www.autofam.cz/index.php?list=3& ... s&vyrobce=
Hned nahoře je tam ta malá stříbrná potvora do blinkrů, pod ní ta velká a na další stránce ta velká diadémová a ceny více než v pohodě